2021-09-29 1852 views
呢度既菜式選擇非常多, 真係要諗一陣先揀到食咩😂椒鹽鮮魷🦑 ($98)份量相當多, 炸到外脆內軟, 而且係炸粉非常薄, 基本上全部都係魷魚鬚好正😍 雖然係椒鹽味, 但係味道拿捏得好好完全唔會過份鹹😉潮州煎蠔餅🦪($78)暫時食過咁多間蠔餅, 呢度既算係最健康同埋最足料😍 因為炸粉比較薄身既關係, 所以中間既部分偏腍身, 個邊就十分脆🤸🏾‍♀️ 蠔既份量都多而且大隻, 每一啖都食到軟綿既蠔🤩香橙骨🍊($78)平日食柚子骨就食得多, 香橙骨比較少地方食到😫 雖然叫香橙骨, 但係用既大部分都係偏瘦既豬肉同埋骨既部分唔多, 所以啖啖肉好正, 味道方面甜甜鹹鹹幾過癮😍椒絲腐乳通菜🥬($58)食鑊氣當然要食下菜啦, 呢個菜炒完出黎仲係新鮮綠色, 唔會炒到變曬色好油膩咁👍🏽 不過味道就偏淡左啲, 腐乳味再勁啲會好啲炸子雞🐓(半隻)($148)炸子雞聽個名都流曬口水, 果然冇令我失望, 雞係偏瘦, 皮炸到超脆再夾埋少少脂肪, 連平日唔食皮既我都忍唔住食埋😂呢度有好多風扇吹住, 所以完全唔需要怕熱既問題, 上菜速度超快, 所以叫左野食冇耐轉頭已經有得食😌 想食大排檔既朋友可以黎呢度試下🤩 環境以大排檔黎講
呢度既菜式選擇非常多, 真係要諗一陣先揀到食咩😂

椒鹽鮮魷🦑 ($98)

潮州煎蠔餅🦪($78)

香橙骨🍊($78)

椒絲腐乳通菜🥬($58)

炸子雞🐓(半隻)($148)

呢度有好多風扇吹住, 所以完全唔需要怕熱既問題, 上菜速度超快, 所以叫左野食冇耐轉頭已經有得食😌 想食大排檔既朋友可以黎呢度試下🤩 環境以大排檔黎講算係企理乾淨, 而家且又有廁所係附近, 好方便👍🏽
2021-09-26
  • 炸子雞