2021-05-16 2091 views
話呢間係一間‘貓頭鷹’餐廳一啲都冇錯,四周圍都係貓頭鷹嘅擺設裝飾,連用嘅杯碟都係有貓頭鷹。已經唔係第一次黎食,但每次黎都係*必食*厚燒牛舌牛舌燒到啱啱好,一啲都唔韌,雖然頭果一塊有小小燒焦咗小小,但都唔係太影響口感。串燒加咗鹽同黑胡椒,同加咗小小檸檬汁,食完成口都係牛舌嘅油香,但又唔覺得好膩。荔枝豚肉荔枝豚肉係另一個必食嘅串燒,呢款都只係咗小小鹽去燒,配合豚肉外脆鹹香、荔枝香甜多汁,呢個組合一流!之前都有試過士多啤梨豚肉其他生果嘅組合,但始終都係覺得荔枝豚肉呢個組合最好!叫呢款係要兩串起跳嘅。佢介有個推介係燒白鱔,今次就第一次食。串白鱔基本上都係外脆內軟,冇配汁嘅。可能事前冇醃製過,食得出魚有小小淡水魚果種泥水味。我自己就應該唔會再叫啦!今次仲試咗燒鱈魚,呢個燒鱈魚個皮都有小小脆脆地,個燒汁唔係偏甜果種,食落口感冇咩特別,不過不失咁。本身係想食之前午市食過嘅牛扒/牛肉飯嘅,但原來晚市嘅牛扒係單點嘅冇配飯,只好單點咗個牛扒。唔知係記錯上次係叫牛扒定牛肉,反正對今次嘅牛扒有小小失望。最後仲叫咗兩個燒飯團🍙。一個係木魚,一個係明太子。本身想叫個白飯配牛扒食嘅,但個牛扒有小小失望嘅情況下,改叫

已經唔係第一次黎食,但每次黎都係*必食*

荔枝豚肉

荔枝豚肉串

燒白鱔

燒鱈魚

燒牛扒

最後仲叫咗兩個燒飯團🍙。一個係木魚,一個係明太子。本身想叫個白飯配牛扒食嘅,但個牛扒有小小失望嘅情況下,改叫燒飯團。飯團脆得黎唔係燒到死硬果種,飯團外有小小沙律醬嘅香味,入面嘅料冇乜汁嘅,但食落唔係好乾嘅。都可以試一下嘅。
燒飯團

成餐埋單平均人均$250左右啦,個人比較欣賞佢哋嘅串燒,食午市嘅話性價比會比較高啲。因為佢哋都係有小小家庭式經營嘅感覺,都係幾溫馨嘅。不過環境就唔係好闊落啦,因為食物質素都可以,座位又唔多,所以如果要去食,繁忙時間最好都係訂訂位比較好啲。
2021-05-16
Type of Meal