2023-06-06 43 views
今日Lunch 急急地衝去尖沙咀同老朋友食好野,位於K11旁非常易搵。餐廳樓底夠高,裝修以灰調現代化為主非常摩登。空間感十足,抽風系統亦非常好。就算檯檯都食燒肉餐廳都唔覺煙或油煙味很大。餐廳齊集澳洲、日本、美國等多個國家飼養既和牛。店員非常親切,因天氣太熱我地不停要拎冰。都好快比到我地,亦無冤言。我同朋友叫左兩個 Lunch Set Set A- 燒肉自選定食 (七款盛) $248和牛牛肩肉(3片)、薄切和牛舌(5片)、澳洲和牛胸腹(2片)、全天然豚五花厚切(4片)跟生菜、黑毛豬頸肉(4片)及醬油鳥脾肉(4件)五花腩烤熟後,外皮呈炭燒色。豚五花唔會過多脂肪而覺得膩,脂肪同肉一層一層咁疊住。包生菜及韓式辣醬,即時提鮮及解膩。薄切和牛舌肉質非常彈牙,牛舌味超重,無得頂。Set B 牛魔燒肉盛合 $246A4和牛霜降、厚切和牛舌、澳洲和牛西冷、澳洲和牛五花、和牛牛肩肉及澳洲和牛胸腹。一盆燒肉內有6款不同牛部位的高級牛肉。 每款各2件,貴精不貴多。想要感受和牛入口即溶既感覺,一定要試呢個Set。所有牛肉脂肪較多得來又分佈平均、雪花很重,打卡必點。再放下有3款調味料既調味碟比我地。以跟燒肉作為搭

我同朋友叫左兩個 Lunch Set
Set A- 燒肉自選定食 (七款盛) $248
包生菜及韓式辣醬,即時提鮮及解膩。

薄切和牛舌肉質非常彈牙,牛舌味超重,無得頂。

Set B 牛魔燒肉盛合 $246

再放下有3款調味料既調味碟比我地。以跟燒肉作為搭配,分別有岩鹽、蒜蓉同燒汁。以調高燒烤完沒有作調味的肉類。係盆肉未來前仲有中華沙律及粟米沙律菜比我地開開胃。
另外,我地再加左兩碗牛魔拌飯。日本珍珠米粒粒晶瑩剔透及分明,再加上佢加既日本紫菜等調味素,非常好食。
冷豆腐
夏日必點。豆腐已切開四粒,方便入口進食。好有豆香,好滑再配上醬汁無得頂。
溫泉蛋
半生熟既狀態,我地放落牛魔拌飯混來食更加正。
櫻花蝦粟米餃子
煎完即時拎出來,夠熱。外皮煎得幾香同脆。
好少日本煎餃有咁多餡,抵讚。豬肉夠新鮮彈牙+粟米夠鮮甜爽口。落左好多櫻花蝦,令煎餃更添鮮味。

熱生薑蜂蜜/凍柑橘梳打
兩部飲品非常夠味,可以幫我地解下火氣! 降降溫。
非常滿足既lunch,對女仔來講完全係大胃王挑戰。食完真係再食唔落晚餐。但好開心好滿足呢!
2023-06-06
$380 (Lunch)