2020-12-19 2639 views
大家都知近排疫情好嚴重,要出去食嘢都要揀一間又好味又衛生嘅食店!所以今次我就嚟咗尖沙咀嘅牛魔一入到去,梗係即刻揀嘢食!個餐牌都好易睇,價錢清晰我哋今次就叫咗一個牛魔鐵板牛肉同埋宮崎和牛咖喱漢堡佢哋全部都係定食嚟嘅,有一碗白飯,麵豉湯,仲有前菜沙律,好開胃。呢個牛肉,一開始我都擔心會唔會唔好食,但點知佢出到嚟,好有鑊氣,啲洋蔥喺底下好新鮮。仲要係熱辣辣,jaja聲架!!食到我舔舔脷最衰得一碗白飯,如果唔係我可以食多幾碗添啊,哈哈之後宮崎和牛漢堡就嚟咗啦,佢都係一個定食嚟嘅,上邊有芝士同埋咖喱,入邊仲有蘿蔔,同埋薯仔🥔。重點佢真係超大份量啊,果然係店舖推介,完全冇令我失望佢啲芝士一啲都唔會吝嗇,係落超多呀!大家黎到一定要食,啲芝士仲有拉斯效果臨近聖誕節,間店舖都好有心機,舖頭佈置都好有聖誕氣氛最後,疫情期間大家如果想搵一間又好食衛生程度有超高嘅舖頭,不妨試吓呢間,同埋佢哋嘅服務都非常好!店員會問你啲嘢啱唔啱食,如果有唔滿意,佢哋會立刻幫你作出改善!

一入到去,梗係即刻揀嘢食!個餐牌都好易睇,價錢清晰

我哋今次就叫咗一個牛魔鐵板牛肉同埋宮崎和牛咖喱漢堡
食到我舔舔脷
最衰得一碗白飯,如果唔係我可以食多幾碗添啊,哈哈

臨近聖誕節,間店舖都好有心機,舖頭佈置都好有聖誕氣氛

• 宮崎和牛咖喱漢堡
2020-12-04 1752 views
棉登徑一向係高質餐廳林立既街, 去果度搵食絕對唔會令你失望. 話說見到呢間牛魔, 一個大大既落地玻璃, 望入面, 位置比較寬趟.如果鐘意食靚牛既,呢度的確係一個唔錯選擇, 見menu 佢分別有日本、澳洲同埋美國嘅牛肉. 而且仲牛牛分部位都好細緻, 多選擇, ;另外都有靚豬, 雞肉同海鮮選擇. 不過兩個人既我地, 冇機會一次過嗌甘多, 所以今次每樣叫一D一開始黎一個小食, 櫻花蝦粟米餃子 , 每粒餃子上面都鋪滿曬滿滿既櫻花蝦, 令你每一淡,都有香脆既蝦仔, 係口中. 到正題,食肉! 啦! 呢個牛香葱牛脷 ($85) 其實都係真心推介,  係佢兩面各燒9-10秒, 9成熟左右, 即刻上碟, 再加上個香葱。簡直係絕配!  一d 都有唔膩! 美國prime原味牛肋骨 ($198)呢個成條放落去燒, 等佢慢慢收汁, 之後再剪條, 肉質口感唔錯, 其實我覺得佢好既地方係, 佢冇平時既牛, 食一兩淡,就會覺得膩既感覺.口感都好好! 全天然豚肉五花腩呢個都好正! 一開始望個生肉, 本來都怕肥, 但係燒完後, 外皮脆脆內軟, 加埋sauce 同生菜, 去左個油膩. 真係可以再整多一碟!日式海鮮炒烏冬 (

到正題,食肉! 啦!
簡直係絕配!  一d 都有唔膩!

美國prime原味牛肋骨 ($198)
呢個成條放落去燒, 等佢慢慢收汁, 之後再剪條,
口感都好好!

全天然豚肉五花腩
真係可以再整多一碟!

日式海鮮炒烏冬 ($65)
食完肉, 驚唔飽, 再加多一個海鮮烏冬,佢唔係醬油式,佢還是加左d芝麻醬既feel, 其實同海鮮都幾夾.
食完呢個烏冬,就真係真正飽肚.
2020-11-20 1885 views
自從疫情開始,有一段時間無再留意有咩新店開張,又有大熱餐廳,不竟WFH既日子,唔會特登出街,加上係公眾地方除口罩都比較危險。而家見到疫情緩和,自自然然就想食好野輕鬆下。之前已經有睇過下呢間燒肉店,其評價好高,好多人都話LUNCH抵食又好味,重點係食完唔會一身燒肉味。我覺得價錢唔平,但食物質素真係唔錯。不過服務方面一般,餐廳尚未坐滿,但我地經常性搵唔到職員。另外,職員對menu既了解程度麻麻。入座後職員已經送上三款前菜:中華沙律、大豆芽、辣蘿蔔絲中華沙律正正常常,係三款中最好;第一碟大豆芽唔新鮮,居然有類似淮山黏液既野黏住,每夾一條都拉到透明絲,問職員係咪正常情況,佢話係。但可笑既係之後refill既無呢d黏液;第一碟辣蘿蔔絲完全無醃到,只有蘿蔔味,之後refill果d先回復正常。Dinner set C $1,050 for two豆腐沙拉配芝麻汁呢個沙律再特出係烘過既松子,非常香口!! 而芝麻汁味淡,唔會蓋過椰菜、豆腐既原味。香蔥海鮮煎餅本身以為係類似韓式既煎餅,但原來我地攪錯哂,呢個煎餅除左邊位好脆之外,我地一致認為佢仲衰過酒樓既鹹薄罉;海鮮非常少,而且切到好細粒,我食兩塊都只食到

。另外,職員對menu既了解程度麻麻。

入座後職員已經送上三款
前菜:中華沙律、大豆芽、辣蘿蔔絲
前菜

Dinner set C $1,050 for two
豆腐沙拉配芝麻汁
豆腐沙拉配芝麻汁

香蔥海鮮煎餅
香蔥海鮮煎餅

;海鮮非常少,而且切到好細粒,我食兩塊都只食到一小條魷魚腳仔….
至於味道,食到蔥就有蔥味,無蔥就無味。

A4牛魔野原燒(和牛薄切配月見汁沾蛋)
A4牛魔野原燒

由於薄切既關係,唔建議直接放上爐燒,而係夾住一直係爐上趟。個人覺得呢個A4肥左少少,不過真係好滑溜,配上蛋汁真係無得輸。

牛魔終極拼盤(內有M7厚切和牛肉眼排、和牛牛五花、厚切和牛牛脷心、美國Prime牛肋骨) 呢個二人餐既牛,每款都係三件,莫非中意睇人爭食?!

牛魔終極拼盤

我地順住呢個次序食,肉眼肉質夠淋,但牛味偏淡,因為無乜調味,沾小許鹽有提味作用。
和牛牛五花
牛五花肉質比肉眼更佳,牛味更濃,滿口油香!!
平時出街好少食厚牛舌,因為多數都好韌,但呢個牛脷心值得一試再試!!
非常爽口、彈牙、一d都唔痴牙,正!!~

牛肋骨大大一卷,好有韓國「站著燒」餐廳既味道,呢個主要食其肉質同醬汁味。

越南巨物虎蝦
蝦肉爽口彈牙,友人將蝦膏加到蝦肉上燒,又多左d層次。

牛肉石鍋伴飯
牛肉石鍋拌飯

呢個飯最驚喜之處係有飯焦!! 撈勻之後夾雜係飯粒間,增添口感。

香蔥薄牛舌 $85
香蔥薄牛舌

香蔥薄牛舌

友人中意食牛舌,所以另外點多一客牛舌,味道正常,肉質爽脆,但如果比我揀,我一定揀牛脷心。

整體呢度既牛肉好值得推介,至於前菜、小食、主食等唔特別之餘,有d野更係唔好食,以呢個價位其實出面有更好既選擇。
環境方面,每張枱之間都有合理既距離,傾計唔會嘈到其他人。限時兩個鐘,但當日未坐滿,未知會唔會請客走。
2020-11-17
A4牛魔野原燒
牛魔終極拼盤
和牛牛五花
牛肉石鍋拌飯
2020-11-14 1774 views
吾知大家中吾中意食燒肉呢?我個人黎講都幾中意🤤燒肉放題定散叫燒肉都好啦,同一大班人去一路燒一路傾計都幾過癮。燒肉放題固然抵好多,奈何喺香港嘅燒肉放題其實吾算好多,火鍋放題或者日式放題相對會多好多。好耐之前去過牛魔呢度食燒肉,系貪佢位置夠方便,環境又好似幾好,今次燒肉癮突然又發作,一於又去食先😆餐廳叫得「牛魔」,就緊系不乏牛肉嘅種類,但係牛肉已經分成日本、澳洲同埋美國嘅牛肉,啱晒牛肉控呀🐮咁除咗牛肉就當然仲有其他嘢食,有豬肉、雞肉、海鮮、前菜等等。比窗划算嘅有幾個set,咁就包曬前菜、牛肉同埋主菜,又吾洗諗揀邊啲款式。首先黎嘅系美國Prime牛肋骨,記得上次黎都有食呢款,真系好好食!雖然話系牛肋骨,但其實吾洗話下下都食到骨,因為肉嘅部份都吾少,同埋牛肉時先經過醃製,都幾入味下😋入味得黎唔會完全掩蓋牛肉本身嘅鮮味👍🏼試完牛肉就系時候試吓豬肉,叫得好聽啲就系豚肉。豚肉嘅脂肪同埋肉嘅比例算系幾均勻,冇話偏重邊一邊。佢系五花腩,所以油脂味都幾明顯,食嘅時候油份更明顯,好邪惡🤪櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄

全天然豚肉五花腩

櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄餡靚,食落去脆脆哋,裏面嘅肉質結實,唔會散修修。
櫻花蝦粟米餃子

海鮮拉麵都叫食過嘅,辣海鮮拉麵就真系少食😳開頭見到餐牌寫住係辣嘅,都驚驚哋辣度超乎我意料之外,但又會想試吓🙊好彩食落唔會話真系好辣。海鮮有魷魚、蝦肉等等,都係正常嘅海鮮種類,味道都幾新鮮。
辣海鮮烏冬

飲品叫咗杯乳酸梳打,都係正常嘅乳酸梳打味,唔會話太甜,可以中和食完成餐牛肉嘅鹹味。
2020-11-08
辣海鮮烏冬
2020-11-04 2277 views
今日小妹難得放假就緊係去食下好西開心下🙉🙊🤣, 朝早自然醒之後就同朋友出左去尖沙咀搵野食, 記得棉登徑果邊都有好多好野食於是就去望下👀, 見到E間韓式燒肉好似幾正咁就入去試下🙈! 餐廳環境都算幾大, 而且以燒肉店嚟講地板同枱面都幾乾淨企理, 無油淋淋或者好大油煙嘅感覺👍🏻! 餐廳除左提供多款一人lunch set🍱之外, 仲有另外兩個2人燒肉set比你選擇! 話明放蹤下🤭, 小妹就同朋友叫左一個2人燒肉Set A試下😆😋!牛魔古法漬泡菜➕牛魔雜菜沙律🥗泡菜漬有3款, 有辣白菜漬, 海帶漬同芽菜漬, 3款味道剛好唔太咸, 特別係辣白菜漬切到一絲絲, 容易食之餘, 每一條都沾滿左辣醬, 十分入味!2人午市燒肉Set A個lunch set除左有牛肉燒仲有少量蔬菜好似南瓜同菇🍄比你燒嚟食!美國Prime牛肋骨牛肋骨味道調得岩岩好, 唔會死咸遮蓋哂本身嘅肉味, 而牛脂肪同肉嘅比例岩岩好, 燒完之後油花同肉質溶為一體, 口感鮮嫩軟腍, 油脂甘香, 牛肉味濃郁而且肉汁豐富,加埋白飯🍚一齊食無得輸, 極度推介😋😋👍🏻!!牛五花牛五花肉味濃, 油花均勻, 相對其他兩款肉質感無咁軟腍, 食落有嚼勁!黑椒

牛魔古法漬泡菜➕牛魔雜菜沙律🥗

2人午市燒肉Set A

牛五花

黑椒鹽花牛肋肉
牛肋肉層肥層肉, 有少少筋, 入口鮮味柔嫩,油花感無牛肋骨重, 上面帶有微量嘅鹽花作調味已經令牛肉嘅鮮味更突出!
2020-11-02
$200 (Lunch)
  • 美國Prime牛肋骨
5 day(s) ago 18 views
琴日第一日開返夜晚,即刻約朋友食飯。仲早一日係OpenRice book定枱驚冇位經理好好安排咗個卡位俾我哋,推介晚餐二人黃牛set,經理好細心講解匯總牛同埋食邊一種先嘅次序。呢個set採用宮崎A4和牛,唔同部位都有。無論你鍾意食油脂比較少啲定多啲都包括喺裏面。🥳我哋由6:30食到佢10點,好開心可以同朋友夜晚出街食飯。

2021-02-16 0 views
公眾假期冇抵食lunch set叫左個二人餐七百幾 都好飽肚😆肉就唔多:每人四片牛+兩片五花脯+兩三件雞有沙律、有泡菜煎餅、有炒飯、一定飽😆飲品乳酸$4x+10% 就普普通通🙈加左啫喱塊有口感最鍾意餐廳個壁畫🌸鐵扇公主為靈感由法國的畫家繪畫🎨好有層次好用心🤩環境都舒服而且沒有油煙味,因為佢真係抽油煙機做得好好👍🏼好快就吸走晒唔會整臭衣服。可能餐廳有兩個area 所以侍應就比較忙,有時要等好耐先會有回應🙈!
公眾假期冇抵食lunch set
叫左個二人餐七百幾 都好飽肚😆
肉就唔多:每人四片牛+兩片五花脯+兩三件雞

有沙律、有泡菜煎餅、有炒飯、一定飽😆
飲品乳酸$4x+10% 就普普通通🙈加左啫喱塊有口感
2021-02-08 5 views
牛癮起要食牛,記起朋友推介過呢間餐廳,就拉埋佢一齊去🤪蘋果和牛他他 $170前菜揀咗一個和牛他他,平時食開多數牛肉他他都係配梨,呢度用蘋果,都一樣咁好食😋A4岩鹽和牛牛肩肉 $190和牛一上枱見到油花咁靚就知道唔會唔好食🤩🤩 靚既牛肉真係唔駛過份調味,適量嘅鹽已經帶出到牛本身嘅味道,牛肉入口即化,油香係口度散開,配埋珍珠飯,好食到係心入面吶喊😆😆 仲要好貼心咁俾左一舊牛脂肪起爐,無得頂👍🏻👍🏻泡菜煎餅朋友想食泡菜煎餅,個人覺得普普通通,一來如果佢係一個圓形咁上碟,望落會好睇好多,二來粉偏多,味道正常但冇特別總結,牛肉好高質,小食就冇特別,會再Encore😆
牛癮起要食牛,記起朋友推介過呢間餐廳,就拉埋佢一齊去🤪

蘋果和牛他他 $170

A4岩鹽和牛牛肩肉 $190

泡菜煎餅

總結,牛肉好高質,小食就冇特別,會再Encore😆
來一張燒肉大合照,準備開懷大吃一餐。香蔥牛脷($85),牛脷燒熟後充滿油脂,口腔滲出濃厚既牛舌香味,咬落有Q彈口感。櫻花蝦粟米餃子($65),餃子內既餡料有肉汁,而且放入粟米粒增加口感,配合左香味十足既櫻花蝦,餃子本身已經好夠味,所以醬汁唔會太濃味,帶微甜,整體感覺好夾。全天然豚肉五花腩($130),免費跟一份生菜,五花腩order左厚切size,每片肉脂比例係8比2,由於冇用任何醃料去醃製,所以熟後可以加上店家自製韓式辣醬,再放上生菜包住一齊食,唔會太油膩。美國Prime牛肋骨($198),肋骨有醃製過,所以本身已經入晒味,唔需要額外放任何調味,肉質軟腍易咬。日式炒烏冬($65),超足料既一份海鮮烏冬,每一啖都食到粒粒墨魚肉或硯肉,炒得夠惹味,而且烏冬唔會掛滿好多油。巨峰梳打特飲($48) & 鳳梨梳打特飲($48),食得太多肉始終都有d口渴,飲返杯冰凍特飲好解渴,我個人覺得鳳梨味味道較出較好飲。
來一張燒肉大合照,準備開懷大吃一餐。

巨峰梳打特飲($48) &
巨峰梳打特飲 & 鳳梨梳打特飲
巨峰梳打特飲 & 鳳梨梳打特飲
出山去尖沙咀貼天灸,天氣凍加上中醫話我呢排胃唔好,要食多D飯,加上凍好想食個飯暖暖肚,想起曾經在附近食過好食的牛舌飯,就行左過去找,點知太晏已經賣晒,唯有叫其他啦 XD最後揀左豚肉生薑燒爆丼$85 + 金桔梳打 $15,店員隨即送上湯,前菜,沙律食住等豚肉生薑燒爆丼$85 之前都有食過,份量依然澎湃,五花豚肉夾雜少量肥肉,所以唔會好鞋口,仲堆到好似小山咁,個薑汁有少少甜味,加埋溫泉蛋一齊拌飯食,略濕但好好好送飯。金桔梳打 (跟餐+$15)正常口味,入面仲有少少爆珠,不過都幾多冰,我又唔記得唔可以飲凍野了....希望快D疫情好轉可以約朋友食燒肉,午市二人餐好抵食呢~

豚肉生薑燒爆丼$85

金桔梳打 (跟餐+$15)

希望快D疫情好轉可以約朋友食燒肉,午市二人餐好抵食呢~

$110 (Lunch)
1K
2021-01-05 112 views
牛魔顧名思義是吃牛肉的地方,之前在這裏吃過晚餐,今天又來到試吃午餐。每份午市套餐包白飯、前菜和湯。自家製慢煮牛肋骨$100,牛肋骨已經問得很遠霖,醬汁滲入每一寸肉質,連蘿蔔都很香甜美味,非常有韓國料理的特色。牛魔鐵板牛肉$110,牛肉味道十足,以鐵板上,既能保持溫度之餘,又帶出牛肉的香氣。乳酸梳打特飲$48,,乳酸的酸甜味道,非常配合吃牛肉。金橘梳打特飲$48,金橘香氣十足,甘香而又清甜。店長為我們提供了一碟粗幼辣椒粉,再加上麻油,用來點牛肉,非常能夠提升肉質的味道層次,這個安排10分窩心。

每份午市套餐包白飯、前菜和湯。

乳酸梳打特飲$48,,乳酸的酸甜味道,非常配合吃牛肉。
金橘梳打特飲$48,金橘香氣十足,甘香而又清甜。

2021-01-04 115 views
-約咗朋友喺尖沙咀搜羅聖誕禮物🎁先補充體力 去棉登徑食至愛韓牛🎅🏻-🥘#牛魔鐵板牛肉 $110食韓燒又唔想自己郁手 呢個套餐就啱晒專人將牛肩肉香燒至七成熟再用鐵板上枱底下鋪滿炒香咗嘅洋蔥片🧅 肉有九塊味濃汁香 juicy得嚟有嚼勁 牛肉本身醃料帶甜如果醮燒汁食會有些少醋香 兩種唔同風味-🍲#日式海鮮湯烏冬 $75想食清啲並唔代表冇豐富配料 海鮮烏冬係最佳例子有大蝦🦐蜆肉🦪蝦仁🍤大蔥同墨魚仔🦑 湯底清澈鮮甜 飲多幾啖都唔覺口渴烏冬🍜盛滿一碗 幼滑Q彈 味道同賣相清新又討好

約咗朋友喺尖沙咀搜羅聖誕禮物🎁

有大蝦🦐蜆肉🦪蝦仁🍤大蔥同墨魚仔🦑
湯底清澈鮮甜 飲多幾啖都唔覺口渴
烏冬🍜盛滿一碗 幼滑Q彈 味道同賣相清新又討好
2020-12-27 115 views
今日又嚟「牛魔」食lunch,真係食過番尋味!每款午餐都好想食!我哋叫咗不同的午餐,share食可以試唔同的款式。我最鍾意係「宮崎和牛咖哩漢堡」,每次黎都必叫這午餐,牛肉味香,加入洋蔥攪碎,配埋咖哩汁,好正!咖哩汁撈香軟的飯,真係食唔停😋今次第一次試「自家制慢煮牛肋骨」,做得好出色!大大的牛肋骨,見到都想食,煮得好淋好入味!每個餐都配有沙津前菜、中華沙律。我哋另叫咗可樂、蜜桃汁。蜜桃汁好香甜,值得一試!

2020-12-27 74 views
三色前菜,分別係韓式泡菜、中華沙律、芽菜,開一開胃既小食櫻花蝦餃子$65,共4隻,櫻花蝦散發既味道好香,配合餃子一齊食帶有脆脆既口感豚肉五花腩(厚切/生菜)$130,共8塊,五花腩皮位置爽口,肉既位置軟林,因為係厚切食落好有咬口,辣醬唔會太辣,適合香港人口味香蔥牛脷$85,共7片,師傅燒出左三種不同口感既牛舌,分別係實、林、脆,燒既時間都有所不同,我自己較喜歡結實一d,因為有咬口,而且牛舌既油花最出美國Prime醬油牛肋骨$198,共2件,師傅先將整條肋骨燒熟再切成細塊,此舉對食客實在好細心,肉好嫩滑好林,醬油醃得入味,帶少少甜味日式炒烏冬$65,烏冬煙韌彈牙,炒得唔錯,岩岩好唔會過鹹,我幾喜歡加上左木魚碎,味道提升晒

三色前菜,分別係韓式泡菜、中華沙律、芽菜,開一開胃既小食

2020-12-23 120 views
棉登徑不嬲都有唔少餐魔 今日就食左想食好耐既牛魔😈 lunch menu都有幾多選擇 不過一場泥到當然要食牛牛啦😆午市套餐都包左飯 沙律 前菜同湯 我地就試左牛魔鐵板牛肉同宮崎和牛咖喱漢堡🤩 牛魔鐵板牛肉既牛肉係鐵板上 所以熱度可以保持一陣👍🏻 有一定厚度 食落仲好juicy 點少少燒肉汁甜甜地仲正 果然係靚牛🤤 宮崎和牛咖喱漢堡好厚身丫😍 和牛漢堡同平時漢堡唔同 牛肉味重d 仲多d肉汁 加上日式咖喱超好送飯👅食鐵板餐最爽就係配梳打 我地揀左鳳梨梳打特飲同埋金桔梳打特飲🍍 都好出色 唔會過甜 而且加咗椰果粒 好有口感好好飲🌟