中午約了朋友到牛魔吃午餐, 位於尖沙咀棉登徑8號地下, 位置非常方便。 入到店內有一張鐵扇公主的壁畫, 配上簡約型格的裝修風格。 大約一點鐘到達, 剛剛到午飯時間可以點午市套餐,宮崎和牛咖哩漢堡$125、 牛魔秘製牛肉爆丼$85、 蘋果汁$10( 跟餐價)、 生薑蜂蜜茶$10( 跟餐價)。粟米蔬菜沙律 & 芽菜~ 兩款味道清新, 新鮮又爽脆。牛魔秘製牛肉爆丼~ 牛肉爆丼上菜的時候真是好爆, 牛肉份量多得滿瀉,一口肉,一口飯的感覺,牛肉香與米飯香的雙層口感, 食得很滋味。味噌湯 ~ 味道清清地, 不會過鹹。宮崎和牛咖哩漢堡~ 用鐵板上的和牛漢堡牛味濃郁,鬆軟可口,鮮嫩多汁,加上咖哩汁,垂涎欲滴。生薑蜂蜜茶~ 天氣涼涼地, 飲番杯生薑蜂蜜茶暖一暖胃, 生薑味道濃郁, 配上蜂蜜有滋潤的感覺。蘋果汁~ 香甜的蘋果汁, 很好喝。簡單又好味的一頓午餐, 讚一讚餐廳的抽風系統,店內有很多客人在吃燒肉, 但我的衣服一點也沒有沾到油煙味。

粟米蔬菜沙律 & 芽菜~ 兩款味道清新, 新鮮又爽脆。
粟米蔬菜沙律 & 芽菜

牛魔秘製牛肉爆丼

味噌湯 ~ 味道清清地, 不會過鹹。

宮崎和牛咖哩漢堡

生薑蜂蜜茶$10( 跟餐價)

蘋果汁~ 香甜的蘋果汁, 很好喝。
蘋果汁$10( 跟餐價)

6 day(s) ago
$127 (Lunch)
粟米蔬菜沙律 & 芽菜
宮崎和牛咖哩漢堡
生薑蜂蜜茶$10( 跟餐價)
蘋果汁$10( 跟餐價)
  • 蘋果汁$10(跟餐價)
  • 生薑蜂蜜茶$10(跟餐價)
  • 牛摩秘製牛肉爆丼
  • 粟米蔬菜沙律&芽菜
2020-11-20 258 views
自從疫情開始,有一段時間無再留意有咩新店開張,又有大熱餐廳,不竟WFH既日子,唔會特登出街,加上係公眾地方除口罩都比較危險。而家見到疫情緩和,自自然然就想食好野輕鬆下。之前已經有睇過下呢間燒肉店,其評價好高,好多人都話LUNCH抵食又好味,重點係食完唔會一身燒肉味。我覺得價錢唔平,但食物質素真係唔錯。不過服務方面一般,餐廳尚未坐滿,但我地經常性搵唔到職員。另外,職員對menu既了解程度麻麻。入座後職員已經送上三款前菜:中華沙律、大豆芽、辣蘿蔔絲中華沙律正正常常,係三款中最好;第一碟大豆芽唔新鮮,居然有類似淮山黏液既野黏住,每夾一條都拉到透明絲,問職員係咪正常情況,佢話係。但可笑既係之後refill既無呢d黏液;第一碟辣蘿蔔絲完全無醃到,只有蘿蔔味,之後refill果d先回復正常。Dinner set C $1,050 for two豆腐沙拉配芝麻汁呢個沙律再特出係烘過既松子,非常香口!! 而芝麻汁味淡,唔會蓋過椰菜、豆腐既原味。香蔥海鮮煎餅本身以為係類似韓式既煎餅,但原來我地攪錯哂,呢個煎餅除左邊位好脆之外,我地一致認為佢仲衰過酒樓既鹹薄罉;海鮮非常少,而且切到好細粒,我食兩塊都只食到

。另外,職員對menu既了解程度麻麻。

入座後職員已經送上三款
前菜:中華沙律、大豆芽、辣蘿蔔絲
前菜

Dinner set C $1,050 for two
豆腐沙拉配芝麻汁
豆腐沙拉配芝麻汁

香蔥海鮮煎餅
香蔥海鮮煎餅

;海鮮非常少,而且切到好細粒,我食兩塊都只食到一小條魷魚腳仔….
至於味道,食到蔥就有蔥味,無蔥就無味。

A4牛魔野原燒(和牛薄切配月見汁沾蛋)
A4牛魔野原燒

由於薄切既關係,唔建議直接放上爐燒,而係夾住一直係爐上趟。個人覺得呢個A4肥左少少,不過真係好滑溜,配上蛋汁真係無得輸。

牛魔終極拼盤(內有M7厚切和牛肉眼排、和牛牛五花、厚切和牛牛脷心、美國Prime牛肋骨) 呢個二人餐既牛,每款都係三件,莫非中意睇人爭食?!

牛魔終極拼盤

我地順住呢個次序食,肉眼肉質夠淋,但牛味偏淡,因為無乜調味,沾小許鹽有提味作用。
和牛牛五花
牛五花肉質比肉眼更佳,牛味更濃,滿口油香!!
平時出街好少食厚牛舌,因為多數都好韌,但呢個牛脷心值得一試再試!!
非常爽口、彈牙、一d都唔痴牙,正!!~

牛肋骨大大一卷,好有韓國「站著燒」餐廳既味道,呢個主要食其肉質同醬汁味。

越南巨物虎蝦
蝦肉爽口彈牙,友人將蝦膏加到蝦肉上燒,又多左d層次。

牛肉石鍋伴飯
牛肉石鍋拌飯

呢個飯最驚喜之處係有飯焦!! 撈勻之後夾雜係飯粒間,增添口感。

香蔥薄牛舌 $85
香蔥薄牛舌

香蔥薄牛舌

友人中意食牛舌,所以另外點多一客牛舌,味道正常,肉質爽脆,但如果比我揀,我一定揀牛脷心。

整體呢度既牛肉好值得推介,至於前菜、小食、主食等唔特別之餘,有d野更係唔好食,以呢個價位其實出面有更好既選擇。
環境方面,每張枱之間都有合理既距離,傾計唔會嘈到其他人。限時兩個鐘,但當日未坐滿,未知會唔會請客走。
2020-11-17
Dinner
A4牛魔野原燒
牛魔終極拼盤
牛肉石鍋拌飯
2020-11-14 595 views
吾知大家中吾中意食燒肉呢?我個人黎講都幾中意🤤燒肉放題定散叫燒肉都好啦,同一大班人去一路燒一路傾計都幾過癮。燒肉放題固然抵好多,奈何喺香港嘅燒肉放題其實吾算好多,火鍋放題或者日式放題相對會多好多。好耐之前去過牛魔呢度食燒肉,系貪佢位置夠方便,環境又好似幾好,今次燒肉癮突然又發作,一於又去食先😆餐廳叫得「牛魔」,就緊系不乏牛肉嘅種類,但係牛肉已經分成日本、澳洲同埋美國嘅牛肉,啱晒牛肉控呀🐮咁除咗牛肉就當然仲有其他嘢食,有豬肉、雞肉、海鮮、前菜等等。比窗划算嘅有幾個set,咁就包曬前菜、牛肉同埋主菜,又吾洗諗揀邊啲款式。首先黎嘅系美國Prime牛肋骨,記得上次黎都有食呢款,真系好好食!雖然話系牛肋骨,但其實吾洗話下下都食到骨,因為肉嘅部份都吾少,同埋牛肉時先經過醃製,都幾入味下😋入味得黎唔會完全掩蓋牛肉本身嘅鮮味👍🏼試完牛肉就系時候試吓豬肉,叫得好聽啲就系豚肉。豚肉嘅脂肪同埋肉嘅比例算系幾均勻,冇話偏重邊一邊。佢系五花腩,所以油脂味都幾明顯,食嘅時候油份更明顯,好邪惡🤪櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄

全天然豚肉五花腩

櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄餡靚,食落去脆脆哋,裏面嘅肉質結實,唔會散修修。
櫻花蝦粟米餃子

海鮮拉麵都叫食過嘅,辣海鮮拉麵就真系少食😳開頭見到餐牌寫住係辣嘅,都驚驚哋辣度超乎我意料之外,但又會想試吓🙊好彩食落唔會話真系好辣。海鮮有魷魚、蝦肉等等,都係正常嘅海鮮種類,味道都幾新鮮。
辣海鮮烏冬

飲品叫咗杯乳酸梳打,都係正常嘅乳酸梳打味,唔會話太甜,可以中和食完成餐牛肉嘅鹹味。
2020-11-08
Dinner
全天然豚肉五花腩
櫻花蝦粟米餃子
辣海鮮烏冬
2020-11-04 1291 views
今日小妹難得放假就緊係去食下好西開心下🙉🙊🤣, 朝早自然醒之後就同朋友出左去尖沙咀搵野食, 記得棉登徑果邊都有好多好野食於是就去望下👀, 見到E間韓式燒肉好似幾正咁就入去試下🙈! 餐廳環境都算幾大, 而且以燒肉店嚟講地板同枱面都幾乾淨企理, 無油淋淋或者好大油煙嘅感覺👍🏻! 餐廳除左提供多款一人lunch set🍱之外, 仲有另外兩個2人燒肉set比你選擇! 話明放蹤下🤭, 小妹就同朋友叫左一個2人燒肉Set A試下😆😋!牛魔古法漬泡菜➕牛魔雜菜沙律🥗泡菜漬有3款, 有辣白菜漬, 海帶漬同芽菜漬, 3款味道剛好唔太咸, 特別係辣白菜漬切到一絲絲, 容易食之餘, 每一條都沾滿左辣醬, 十分入味!2人午市燒肉Set A個lunch set除左有牛肉燒仲有少量蔬菜好似南瓜同菇🍄比你燒嚟食!美國Prime牛肋骨牛肋骨味道調得岩岩好, 唔會死咸遮蓋哂本身嘅肉味, 而牛脂肪同肉嘅比例岩岩好, 燒完之後油花同肉質溶為一體, 口感鮮嫩軟腍, 油脂甘香, 牛肉味濃郁而且肉汁豐富,加埋白飯🍚一齊食無得輸, 極度推介😋😋👍🏻!!牛五花牛五花肉味濃, 油花均勻, 相對其他兩款肉質感無咁軟腍, 食落有嚼勁!黑椒

牛魔古法漬泡菜➕牛魔雜菜沙律🥗

2人午市燒肉Set A

牛五花

黑椒鹽花牛肋肉
牛肋肉層肥層肉, 有少少筋, 入口鮮味柔嫩,油花感無牛肋骨重, 上面帶有微量嘅鹽花作調味已經令牛肉嘅鮮味更突出!
2020-11-02
$200 (Lunch)
  • 美國Prime牛肋骨
昨天出尖沙咀拎返隻錶, 當然順便食個lunch+行下街啦~以前酒吧多的棉登徑, 現大部份改為食肆了, 而大部份更是日式餐廳呢, 啱哂我同男友最後揀咗牛魔, 見到門面的餐牌已經吞口水午市時間有lunch set, 又有燒肉套餐, 都諗咗一陣最後決定來份燒肉二人套餐 (其實Lunch Set也不錯)牛肉有3款套餐包前菜3小碟, 麵豉湯, 沙律及白飯這已是2人份量, 最初覺得很少, 但吃下去是足夠飽肚的, 不過當然份量再添多點會更好3款牛肉當中, 我和男友都最愛是美國Prime牛肋骨, 原條牛肋骨醃製過, 有少許像韓式醃後的牛肉, 很入味小燒爐就放在我們檯前端, 開爐後先用牛脂肪粒來起爐雖然店內有一大半數客人是吃燒烤, 但奇蹟地完全沒有燒烤的味道 (真的很怕)用牛脂肪粒來起爐, 可聞到油香味道然後便可以燒肉了~先來整條的牛肋骨, 由於太長, 需要剪開一半來燒肉質鬆軟, 可以唔使蘸醬油或鹽巴都夠味第二款燒的是和牛牛五花雖然也都醃製過, 但調味不及牛肋骨濃每次燒肉都很期待, 幸好牛肉熟得快用來送飯一流咬下會feel到有牛油漏出來, 是和牛的口感沒有筋, 是易咬碎的最後燒的是脂肪分佈平均的黑椒鹽花
昨天出尖沙咀拎返隻錶, 當然順便食個lunch+行下街啦~
最後揀咗牛魔, 見到門面的餐牌已經吞口水

牛肉有3款
套餐包前菜3小碟, 麵豉湯, 沙律及白飯

3款牛肉當中, 我和男友都最愛是美國Prime牛肋骨,
原條牛肋骨醃製過, 有少許像韓式醃後的牛肉, 很入味
午市二人套餐

小燒爐就放在我們檯前端, 開爐後先用牛脂肪粒來起爐
用牛脂肪粒來起爐, 可聞到油香味道
然後便可以燒肉了~
先來整條的牛肋骨, 由於太長, 需要剪開一半來燒
肉質鬆軟, 可以唔使蘸醬油或鹽巴都夠味
第二款燒的是和牛牛五花
雖然也都醃製過, 但調味不及牛肋骨濃
和牛牛五花

每次燒肉都很期待, 幸好牛肉熟得快
用來送飯一流
咬下會feel到有牛油漏出來, 是和牛的口感
沒有筋, 是易咬碎的
最後燒的是脂肪分佈平均的黑椒鹽花牛肋肉
色澤是最吸引的, 也是最吃到原味的一款
簡單地用上最匹配的黑椒和鹽巴, 將牛味更突出
黑椒鹽花牛肋肉

整體來說食物有質數, 店內環境帶點chill (唔似燒肉店), 而且我喜歡高樓底, 感覺沒壓迫感
不過可能當天客滿的關係, 侍應漏給餐前沙律, 需提點才送上, 補上總好過沒比, 所以也都是小問題, 至緊要是食物質數!
Other Info. : 最後吃完走出店外, 是零燒肉味, 吸味系統非常好!
2020-10-18
$160 (Lunch)
6 day(s) ago 5 views
棉登徑有很多日式食店,今日有時間便約老公到一間從門面看已經十分吸引的牛魔享用午餐。餐廳以落地大玻璃,看到入面有大大幅壁畫,有bar枱卡位及其他用餐枱,座位舒適,空間感大,門外的餐牌食物相片特別吸引。我們被安排在bar枱,見到師傅們忙碌切肉準備,枱上有一樽水自己倒,很方便!午市套餐有十個選擇,每款也有相片,我們點了半條日式燒鰻魚及牛魔牛舌爆丼,配飯,前菜及湯。日式燒鰻魚又厚又大塊,美味多汁,還配一片煎蛋及醃蘿蔔,牛舌丼鋪滿飯碗,非常震撼!牛舌薄切,多汁好味也有咬口,配飯十分美味!服務態度好,期待下次試晩市燒肉!

服務態度好,期待下次試晩市燒肉!

Lunch
2020-11-16 0 views
<好味日本 lunch set >尖沙咀棉登記好多正野食 呢間牛魔係其中一間 見到佢餐枱擺設就知 佢晚上有鐵板燒同飲啤酒😈不過 lunch就有唔同 set好似丼飯 牛肉等等 每個 lunch set都有白飯 麵豉湯同沙律🍴日式燒鰻魚 半條95 蚊🔥半條鰻魚 都幾大件 上面鋪左紫菜絲同葱花裝飾 幾鍾意佢有埋煎蛋 同日本食既一樣 鰻魚 厚肉多汁 甜度適中 燒得幾香 重要係唔會過火 所以魚肉中間位夠彈牙 🐟 個蛋大慨9 成熟 唔算好多蛋汁 煎得比較薄身 蛋都幾香滑🥚 同鰻魚汁幾 match, 白飯係日本米 夠軟身 所以吸起汁上黎都入味 而我自己幾鍾意佢側邊既醃蘿蔔 厚肉入味 夠爽口 正 🍴乳酸梳打特飲 48 蚊🍹乳酸味唔算好濃 我個人覺得以食 lunch 黎講剛好 少少開胃 . 梳打夠汽 仲有少少椰果可以咬下 唔錯🍴牛魔鐵板牛肉 110 蚊🐮熱辣辣既鐵板上面 用新鮮洋葱墊底 牛肉用左近和牛牛肩 附近既位置 牛肉味香濃 帶少少筋同肥膏 牛肉十分 juicy 🐂 盡吸醬汁 d醬汁有少少 甜味 撈洋葱加白飯 夠哂好味#鐵板燒 #洋葱 #牛肉 #鰻魚飯 #燒鰻魚 #乳酸 #沙律 #

<好味日本 lunch set >

🍴日式燒鰻魚 半條95 蚊🔥

🍴乳酸梳打特飲 48 蚊🍹

🍴牛魔鐵板牛肉 110 蚊🐮

#鐵板燒 #洋葱 #牛肉 #鰻魚飯 #燒鰻魚 #乳酸 #沙律 #麵豉湯
Score 平均分< 7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#牛魔
尖沙咀棉登徑8 號地下 5 至6 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2020-11-16
$100 (Lunch)
2020-11-16 15 views
今日約定了男朋友係尖沙咀行街睇戲食飯慶祝3周年牛魔王千揀萬揀揀左日式高級燒肉店, 鐵扇公主表示很滿意餐廳樓底高,空間感十足, 十分時尚。燒肉店引入自助啤酒機,客人可隨時飲用接駁在檯上啤酒機的啤酒, 呷一口最冰冷的啤酒, 食一啖熱辣辣既燒肉。牛魔王另一細心位是揀左呢間餐廳, 採用Shinpo smokeless 無煙地下抽氣的燒烤爐 , 令鐵扇公主食完唔伯周身油煙味, 繼續睇戲冇問題。一邊嘆美食, 一邊欣賞店內由法國藝術家Elsa jeandedieu花四日時間繪畫的壁畫-「鐵扇公主 」前菜可以無限添加架 桃子汁 飲落潤喉, 有果肉質感, 桃味自然,唔會太甜美國Prime牛肋骨$198薄切後再捲成卷狀, 加了少少黑椒, 簡單就是美味牛香蔥牛脷牛脷要燒耐D全熟, 加上香蔥好JUICY豚肉五花腩食到呢度發現材料靚真係點燒都好味日式炒烏冬$65加左麻醬和海鮮, 烏冬幼身好入味PINEAPPLE SODA
今日約定了男朋友係尖沙咀行街睇戲食飯慶祝3周年

牛魔王千揀萬揀揀左日式高級燒肉店, 鐵扇公主表示很滿意

餐廳樓底高,空間感十足, 十分時尚。

前菜
可以無限添加架

桃子汁
飲落潤喉, 有果肉質感, 桃味自然,唔會太甜

美國Prime牛肋骨$198

薄切後再捲成卷狀, 加了少少黑椒, 簡單就是美味

牛香蔥牛脷

牛脷要燒耐D全熟, 加上香蔥好JUICY

豚肉五花腩
食到呢度發現材料靚真係點燒都好味

日式炒烏冬$65
加左麻醬和海鮮, 烏冬幼身好入味

PINEAPPLE SODA
2020-11-16 22 views
無所事事星期日,人在尖沙咀想食牛,第一時間想起牛魔。之前食過牛魔印象中牛既質素唔錯,臨近晚上時間一於決定食燒肉。前菜(可添)美國牛肋骨肉一定係燒肉既表表者,肉嫩又有牛味加上我鍾情舊骨。差唔多每枱都會點呢份。今次住吧枱見住師傅一點切d肉,真心勁。第一次唔識燒舊肉因為舊肉比個燒更長,有師傅主動幫手燒。靚牛加點岩鹽,超正。再黎一份豬腩肉,望落係肥,燒起上黎點解咁好食,脆脆既脂肪加豬肉香味。仲有辣醬同生菜最後更嗌左份櫻花蝦餃子,十分十分脆口香濃,加上餃子汁。蜜桃汁好正星期日未到6:30已爆滿,可想像開關後一定要先book位。
無所事事星期日,人在尖沙咀想食牛,第一時間想起牛魔。

前菜(可添)

最後更嗌左份櫻花蝦餃子,十分十分脆口香濃,加上餃子汁。

蜜桃汁好正

星期日未到6:30已爆滿,可想像開關後一定要先book位。
2020-11-16 0 views
今日同朋友去尖沙咀睇近期人氣最旺嘅鬼滅之刃。睇戲前,當然先食個午餐啦。我記揀咗其中一間我非常之喜歡嘅餐廳「牛魔」。牛魔嘅燒肉好好味,相信好多人都知,其實佢哋嘅午市套餐一樣咁好食兼抵食。所帶套餐都包括白飯、前菜同埋湯。我同朋友就叫咗宮崎和牛咖喱漢堡,同埋博多唐揚雞扒share嚟食。宮崎和牛咖喱漢堡先講咖喱,喜歡食辣嘅朋友就唔好意思喇。皆因佢係日式咖喱、有香濃咖喱味而無辣味嫁。宮崎和牛漢堡正超正,牛肉味濃,而且漢堡扒肥瘦均勻,漢堡扒約七成熟,肉質鮮嫩、漢堡扒又多汁。再加埋咖喱,餸飯真係無得輸。博多唐揚雞扒大大塊嘅雞扒、大約分成六至七件。雞扒外脆內暖、雞肉嫩滑多汁。大家千萬唔好覺得個炸皮好厚,其實炸皮只係正常厚度,而且一啲都唔硬,食物質素絕對有水準嫁。

2020-11-12 50 views
放假約咗友人去尖沙咀行街,佢提議嚟呢間餐廳食咗lunch先。Lunch set除咗主食外,仲有前菜、白飯同埋麵豉湯。前菜有兩款,一款係粟米芝麻醬蔬菜沙律,另一款係芽菜,味道清新爽脆。麵豉湯比較清甜,入面有豆腐粒同海帶。我揀咗牛魔鐵板牛肉,牛肉上檯時大概7成熟,肉質嫩滑仲好juicy。 表面灑上芝麻食落好香口,點埋特製嘅醬汁更加好味。友人揀咗宮崎和牛咖哩漢堡,和牛絞碎搓成球體再烤熟,最後喺上面淋上一層芝士,點上日式咖哩汁食落味道好有層次好好食。另外我哋點咗巨峰梳打同鳳梨梳打,兩杯都好夠氣,飲落好爽!

Lunch set除咗主食外,仲有前菜、白飯同埋麵豉湯。

麵豉湯比較清甜,入面有豆腐粒同海帶。

另外我哋點咗巨峰梳打同鳳梨梳打,兩杯都好夠氣,飲落好爽!
2020-11-08 63 views
今日經朋友介紹嚟到呢間位於尖沙咀嘅日式餐廳。小編同女朋友order左美國牛肋骨,牛舌,五花腩,同埋海鮮炒烏冬。一開始餐廳為我哋送上韓式泡菜中華海草及大豆芽作為前菜,然之後去到重點,職員幫我地燒燒肉,美國牛肋骨肉質醃得得相當入味,味道烹調得10分好,每一啖入口都有好Juice嘅感覺,牛舌加啲蔥花一齊食,十足十有日本嘅風味,至於五花腩用生菜包埋一齊食,味道剛剛好,唔會有好膩嘅感覺,海鮮炒烏冬炒得相當入味,海鮮10分足料,建議兩人份量可以order兩至三款肉,同埋一款飯或者烏冬。飲品方面小編同女朋友order左提子梳打同埋乳酸梳打。兩杯飲品,小編都10分推薦。

• 前菜
  • 美國PRIME醬油牛肋骨
  • 乳酸梳打特飲
  • 牛香蔥牛脷
  • 全天然豚肉五花腩
2020-11-08 89 views
一直覺得尖沙咀棉登徑「牛魔」是家很有質感的燒肉店。先不說燒肉,單從店面裝潢就知道有Taste. 一大幅少女油畫伴著客人燒肉,配上落地有玻璃,站在對面街也能看見少女之美。加上每檯除燒肉爐外,每檯也有啤酒位自斟,也梳孚啦。餐廳午餐除了有燒肉套餐外,也有各款定食豬肉牛肉選擇。這日選了日式燒鰻魚及牛魔鐵板牛肉。而每套定食也附有前菜及麵豉湯。日式燒鰻魚飯鰻魚燒得香口,魚邊燒得微焦, 鰻魚肉柔軟又細緻 ,魚油滲進白飯,油香在嘴唇邊徘徊, 醬汁也做得剛剛,超好吃的。牛魔鐵板牛肉即叫即燒,送上檯時還是吱吱聲。牛肉燒得香,肉質嫰滑。牛油香氣流落下方的洋蔥,吃落超爽口。不得不提的是珍珠米飯,煙韌軟糯, 配搭 油香滿滿的牛肉實在一流。
一直覺得尖沙咀棉登徑「牛魔」是家很有質感的燒肉店。

配上落地有玻璃,站在對面街也能看見少女之美。
加上每檯除燒肉爐外,每檯也有啤酒位自斟,也梳孚啦。

餐廳午餐除了有燒肉套餐外,也有各款定食豬肉牛肉選擇。
日式燒鰻魚飯