2009-03-30 12 views
又到每月一次公司津貼嘅聯誼費,除非吃的是午餐,否則真係好難諗地方食晚飯。為咗大家同事嘅方便,終於揀咗位於沙田新城市廣場三期嘅 嚼江南。今晚嘅餸有:1. 雞絲粉皮 - 麻醬唔夠,連北京樓都不如。2. 燻雞 - 雞嫰,叫做水準之作,因為係呢期推介嘅菜嘛。3. 黃金蝦仁 - 鹹蛋黃其本上用嚟炒咩都咁好食,啲蝦新鮮爽脆。4. 蔥爆羊肉 - 何解唔用鐵板上呢?? 搞到好快就凍冰冰。5. 三絲炒年糕 - 可能本人唔係太喜歡吃厚厚嘅年糕,而且用上三絲嚟炒,味道太淡了,年糕難入味,我就不太懂欣賞。6. 雞肉小籠包 - 小籠包始終都係用豬肉做好食啲。7. 蒸銀絲卷 - 入面一條條麵包條,好好食。Comment : 可以一去。埋單五個人五佰幾,算係咁。不過今餐冇咩特別驚喜。

今晚嘅餸有:

1. 雞絲粉皮 - 麻醬唔夠,連北京樓都不如。

2. 燻雞 - 雞嫰,叫做水準之作,因為係呢期推介嘅菜嘛。

6. 雞肉小籠包 - 小籠包始終都係用豬肉做好食啲。

7. 蒸銀絲卷 - 入面一條條麵包條,好好食。

雞絲粉皮
燻雞