2017-04-29 64 views
趁係旺角拎完報告, 同媽子由旺角慢慢行到深水埗都不過差唔多行左2個鐘,睇下零食又睇下買下健康食品,一場來到深水埗,梗係要睇下媽用來買餸時揹嘅手袋,去到福榮街果頭有幾間大排檔,肚子又餓了,發現附近有間甜品鋪裡面裝修簡潔,牆上掛左啲甜品相,都好吸引呢!5點鐘度,入面都坐左3成客,見到好多人食椰皇子,問一問店員有咩推介,都是話椰皇子,而最新穎嘅是黑松露雪糕椰皇子! 無諗過黑松露可以整成雪糕,好滑好creamy,香香的黑松露味雪糕上面仲有玫瑰花碎,椰皇子裡面是椰汁整嘅啫哩,好新鮮呀! 簡直睇得又食得最愛榴槤嘅我又點少得食榴槤嘅甜品吖,見人推介榴槤班戟,食梗你啦!皮都幾煙韌,啲榴槤肉打到好滑,一定剛好熟透,好甜好重味,但未去到過熟果種苦味(太熟會有點臭),好好食喔!由於好多甜品都想試,2款都是凍,來返個熱嘅,中和下先~海底椰燉鮮奶-有3粒黑芝麻湯圓,黑芝麻餡偏甜,燉奶無咁甜,勁滑和香,配搭起來不錯呀!椰子肉仲可以食埋,因為太飽,食左2啖放棄,但好爽,唔硬,食得落都會同佢清埋P.S. 店員好親切,上海底椰燉鮮奶時仲提醒我地小心熱,非常細心仲有得儲印免費換甜品,一定要再來試其他甜品

裡面裝修簡潔,牆上掛左啲甜品相,都好吸引呢!

榴槤班戟

由於好多甜品都想試,2款都是凍,來返個熱嘅,中和下先~
海底椰燉鮮奶

仲有得儲印免費換甜品,一定要再來試其他甜品
黑松露雪糕椰皇子
2017-04-29
$55 (Tea)
榴槤班戟
海底椰燉鮮奶