2023-11-11 445 views
愉景新城野食好多,行天橋已經見到大大個招牌被吸引咗😳 終於氹氹轉去到了🤣呢間餐廳夠哂大,仲有得包房嫁,環境夠哂日系🇯🇵而且整體用咗木色,令人感覺好舒服好ʀᴇʟᴇx🙊1️⃣ 燒豆腐 🍢一份有兩串嘅燒豆腐好吸引😍 內裏嘅豆腐香滑細膩,外層就好似俾張被包住咁,同事可以享受兩個口感😆2️⃣ 燒菠蘿 🍍食開嘅都係就咁燒,呢度嘅菠蘿除咗無皮可以一啖放入口外,仲附有話梅粉,配搭菠蘿蘸嚟食,食更增添咗一份風味🫣3️⃣ 一口炸走地雞 🐥呢個份量都幾多㗎🙊 每件雞都係大大件,肉質唔會鞋烚烚,我就中意蘸住沙律牆一齊食啦😋4️⃣ 時令壽司 🍣餐廳特登整咗個推薦嘅ᴍᴇɴᴜ好貼心✨ 除咗刺身仲有壽司嫁,我就揀咗海鰻、秋刀魚同埋竹籤魚😳 海鰻壽司用咗兩件厚身鰻魚啖啖肉;當造嘅秋刀魚肥美飽滿,肉質彈牙;竹籤魚加上薑同蔥,味道甘香甜美🙊5️⃣ 吉列黑豚豬扒定食 🍱呢個sᴇᴛ有齊頭盤、小食、麵豉湯、主食、甜品… 爽口嘅醃蘿蔔配上彩色芝麻、麵豉湯唔會太鹹、炸豬扒好ᴊᴜɪᴄʏ 🙊 用珍珠米煲出嚟嘅飯粒粒都圓潤飽滿,嚼起上嚟有黏性又唔痴牙👍🏻6️⃣ 飲品 🥤嗌咗兩杯飲品😛秋之戀人超多氣🫧水蜜桃乳酪沙冰🍑 飲落就細膩啲,愈飲愈多好快就飲哂了🤨7️⃣ 甜品
呢間餐廳夠哂大,仲有得包房嫁,環境夠哂日系🇯🇵
而且整體用咗木色,令人感覺好舒服好ʀᴇʟᴇx🙊

1️⃣ 燒豆腐 🍢

嗌咗兩杯飲品😛
秋之戀人
秋之戀人超多氣🫧
水蜜桃乳酪沙冰
水蜜桃乳酪沙冰🍑 飲落就細膩啲,愈飲愈多好快就飲哂了🤨

7️⃣ 甜品 🍮
方形芝士蛋糕拼布朗尼

一個價錢有齊芝士蛋糕同布朗尼,好抵又好食😳 布朗尼帶有啲啲苦澀味嫁💓💓
Type of Meal
Dinner