2023-02-01
觀塘龍點心 精緻打卡📸 夠哂Fushion! 必試肉鬆馬拉糕/一口咸水角!位於觀塘/灣仔嘅點心專門店~ 有冇同好一樣好鍾意飲茶🤣 以前嘅我差唔多個個星期都飲😂 因為大學唯一一間好味嘅餐廳就係酒樓 今次黎到呢間搞鬼嘅點心鋪 唔係得個樣 味道都有一定水準!👍🏻一龍大滿足包括: 酸菜魚鳳眼餃、蟹粉菠菜香蝦餃、荀尖蝦餃、松露野菌餃、鹹蛋黃墨魚燒賣、壽包同佢個名一樣!滿足到我呢啲貪心嘅人🤣咩味都可以試下~ 鹹蛋黃墨魚燒賣係流心架!!!酸菜魚麻麻辣辣好惹味 我覺得佢唔單止賣相靚 味道都比到驚喜大家👍🏻肉鬆馬拉糕好好好推介大家食呢個!肉鬆鹹香配合香味嘅馬拉糕估唔到係會咁夾~ 馬拉糕做到傳統個種嘅鬆軟~ 而肉鬆嘅口感好特別 鬆脆鬆脆 會令你一啖接一啖😆一口鹹水角佢嘅賣相好可愛!係用左桔仔造型~入面嘅料同傳統嘅唔同 係自己炒過嘅青椒肉粒 外皮夠煙煙韌韌螺片燉竹絲雞真·燉湯 好怕叫湯會飲到啲味精湯 但呢個飲得出係用真材實料 飲落係清甜清甜 所有肉類都燉到岩岩好 食落軟得黎唔會冇哂味 推薦平時冇咩湯水飲嘅大家👍🏻🤣包括自己以上係potatoballll推薦嘅點心 呢間真心幾特別 又唔會伏 大家可以試試👍🏻👍
一龍大滿足
肉鬆馬拉糕
一口鹹水角
螺片燉竹絲雞
以上係potatoballll推薦嘅點心 呢間真心幾特別 又唔會伏 大家可以試試👍🏻👍🏻
價錢:人均$70左右
環境:☁️☁️☁️☁️