終於有機會來試一次, 去到見到好多人起餐廳門口集結, 心知不妙, 人氣高就預咗要等架喇, 最驚係唔知等幾耐啫. 我唔理三七廿一, 衝埋去攞咗飛先, 行番出黎仲諗住好唔好轉地方既時候, 就叫我地個號碼, 我有啲出奇, 唔通其他人係等外賣既?! 比咗張2人枱我地, 唔使搭枱, 正! 我仲未明點解出面咁多人都唔入, 大少就話佢地應該係三個或者四個要等四人枱既, 又係喎! 總之唔使等有得入就岩晒我心水啦! 一早知喱度有咩食, 再睇下餐牌, 大少叫咗個糯米雞同牛肉球, 我就叫咗個常餐, 多士+火腿炒蛋+蕃茄牛肉通粉+熱奶茶, 兩個分別係中式同西式既食法. 多士,火腿炒蛋喱度既多士比澳洲牛奶公司細, 炒蛋相對亦較少, 炒蛋炒得雖然唔夠滑, 但亦不會鞋, 配埋多士一口咬,好好食. 蕃茄牛肉通粉通粉份量都足夠, 蕃粉湯底做得夠酸, 色水幾深, 牛肉ok, 主要都唔係食牛肉, 所以無咩要求. 糯米雞原來都幾大隻, 一隻都夠晒飽. 味道就一般, 唔夠香, 無咩荷葉味. 山竹牛肉牛肉球有三粒, 又唔係話細粒喎, 睇落就唔錯, 見到都幾淋身, 但味道無食過就唔知, 不過食點心我都係覺得要去酒樓食正宗啲!熱奶

多士,火腿炒蛋
多士,火腿蛋

糯米雞
糯米雞

熱奶茶
未拎上手以為係瓷杯, 但原來係膠杯, 輕飄飄, 飲落感覺真係差好遠, 我寧願佢用玻璃杯, 無奶茶既香味, 但就在比澳洲牛奶公司大杯, 唔會飲到喉唔到肺.

平心而論, 講到底, IT IS NOT MY CUP OF TEA

2011-07-01
多士,火腿蛋