2024-05-18 88 views
今日佛誕假期,走進西貢呼吸一下新鮮既空氣,見到呢間外型日系既特色Cafe。餐廳提供唔同口味既Signature咖啡,仲有全日早餐、各款主食、小食、甜品、飲品,選擇十分豐富。巨大鰻魚玉子丼:鰻魚好肥美,肉質非常軟腍,魚皮位有D煙韌、帶炭燒香氣,沒有碎骨;日本珍珠米圓渾有咬口,挺身帶黏性;玉子好厚切,味道香甜,增加左成個飯既層次感。煙三文魚焙茶漬飯:將焙茶淋到飯面上,讓米飯慢慢吸收湯汁既精華,加上粟米粒、蔥花、三文魚籽等配料,味道清新而不膩,令人胃口大開。久丸小山園糰子黑糖抹茶牛奶:茶味重回甘帶澀,口感較飽滿,糰子質感煙韌,擺在飲品上面,香甜可口。自家制蜜漬檸檬梳打:自家制蜜漬中和左檸檬既酸味,清新解渴又開胃。總結,餐廳食物製作用心,份量恰到好處,我哋渡過左一個愉快既下午。

Type of Meal
Lunch