知道朋友嘴叼開,一心交俾佢拍板實無死吧!誰不知,她說她很忙叫我找找有什麼好吃的漢堡包,那我就唯有乖乖上網Research下,Search一陣見到Youtube有人介紹一間係中環既Burger,咁岩個日我又係下線遊走,所以立即Bookmark左,約埋朋友一齊去食啦...希望滿足到佢個胃呢...慢慢由中環地鐵站行上蘭桂坊,有多久沒去了?氣氛總是熱熱鬧鬧,走到並不多最高靠左就是【Burger Bar】了!在7仔旁邊附近...開放式的門口,非常容易找得到!作為一間手作漢堡小店,相信座位數量不會太多,我眼看大概三十多左右吧?但感覺呢度好配合蘭桂坊既氣氛,因為可以暢飲豪聚又得,飲完又填下肚子都得!開放式的廚房設計、開放式的街景,好像外國的街頭漢堡或酒吧!Chill住過活,感覺好輕鬆!幸好朋友都幾喜歡呢種感覺!望望Menu,簡單易明,因為款式不多,係又齊晒最基本既牛、雞、豬、魚、素!但係叫左招牌既就實冇死吧!價錢又不升太貴,百完左右就可以食到一個Set!不過係用點餐紙落單既...中英對照十分方便啊!最後點了,招牌流心芝士漢堡同埋大磨菇扒漢堡同一點點小食!🌟招牌流心芝士漢堡$115配炸洋蔥圈$55👉🏻
希望滿足到佢個胃呢...

慢慢由中環地鐵站行上蘭桂坊,有多久沒去了?
在7仔旁邊附近...開放式的門口,非常容易找得到!

開放式的廚房設計、開放式的街景,好像外國的街頭漢堡或酒吧!

Chill住過活,感覺好輕鬆!幸好朋友都幾喜歡呢種感覺!

最後點了,招牌流心芝士漢堡同埋大磨菇扒漢堡同一點點小食

🌟招牌流心芝士漢堡$115配炸洋蔥圈$55
👉🏻漢堡:本身就很淡的肉味,因為流心的部分冇咩味道,但入面一樣有基本的配料架!
例如安格斯牛肉漢堡、芝士、生菜等等,大食或細食者一樣食得滋味。

招牌流心芝士漢堡

一大口咬下去,滿滿肉汁!正!「招牌果然係招牌!即叫即製,熱辣辣到我面前!」
招牌流心芝士漢堡係麵包+雞蛋烘過後所以好香好脆,而塊安格斯牛肉真係好厚身架,裡面仲有滿滿嘅芝士係牛肉中間但 雞蛋不是全熟,還有蛋汁,非常喜歡!

招牌流心芝士漢堡

👉🏻小食炸洋蔥圈:美式餐廳的炸洋蔥圈總是讓人一口接著一口,因為皮夠脆口,而洋葱切成一個大圈,整體超脆口感,冷了還是好吃的!

洋蔥圈

🌟大啡菇牛肉漢堡$128配炸魷魚$55
👉🏻漢堡:素食選擇黎講呢個漢堡真係好優質,每日人手新鮮手造,真係可能數量有限!
大啡菇牛肉漢堡

早D食可能會食到既!漢堡扒鬆化,不但口感更好,更有淡淡的煙薰味!!
成個包因為有左大啡菇所以成個包都非常juicy,好多汁好香,塊菇絕對係食過最好味的而又燒得剛剛好的大啡菇!

大啡菇牛肉漢堡

👉🏻小食炸魷魚:炸魷魚有蒜香味,感覺非常惹味,略嫌唔夠熱但真係好好食,好食過洋蔥圈呀!
炸洋蔥圈&炸魷魚

見到店員製作認真就會覺得食物挺吸引的!環境開揚可以散散心!

BTW黎到蘭桂坊,飲下啤酒先襯架嘛!
叫左枝Apple Cider另有其他飲品「汽水及啤酒」選擇的

🌟Apple Cider $45, 普普通通,酒味輕輕,女仔好岩飲!但呢款好難唔好飲既!
Apple Cider

**精選推介都有幾樣野既**
其實都係聽店員講先知,因為「大磨菇扒漢堡、招牌流心芝士漢堡、炸魷魚都試過了。但牛魔王漢堡同炸薯條(紫菜)」唯有下次再黎食吧!

中環此地開日美式漢堡店我相信外國人好喜歡之餘,香港人都開始喜歡了!
加上裝潢輕鬆簡約,黑色為主完美地突顯屬於【Burger Bar】既飲食風格。

餐廳又供應手套進食,岩哂怕污糟既人士啦,下次又再黎試試先..可能又會有新Meun Lu…
不過服務態度好緊要,呢度好OK非常良好,上菜速度比想像中快點添呀!
Type of Meal
Dinner