2021-12-01 1102 views
📍葵廣 四川風味 葵廣有2間賣手工涼皮嘅舖,我同友人都鍾意食涼皮,所以試曬2間作比較😎呢間位於3/F人流最旺位置,係果汁店隔離,長期有人排隊買。𓇠 手工涼皮 $25 𓇠叫咗小辣,食落夠麻辣,但唔夠酸。配料有芫茜、炸黃豆、青瓜絲、豆乾、菜脯。呢間比較重口味,應該落咗唔少味精,食完有啲口渴👀📍 G/F 四川美味呢間係葵廣第一間賣涼皮嘅舖,位於地下,人流比較少。𓇠 手工涼皮$24 𓇠呢間無影到相😂但賣相係差唔多嘅~配料有豆卜、芫茜、炸黃豆、青瓜絲、豆乾。相比3/F個間,佢無咁多配料揀同無咁油,而且酸啲,較開胃😋〰️總結:個人比較鍾意 G/F 四川美味,兩間涼皮都好爽滑同掛汁,但四川美味調味無咁重口味,而且唔使排隊👀如果想有多啲配料選擇同鍾意重口味,建議食3/F四川風味。▪️類別:#yinkifoodie_葵廣 #yinkifoodie_noodles🔺味道:3.5/5(四川風味)4/5(四川美味)🔹服務:3.5/5🔸環境:3/5
📍葵廣 四川風味

呢間位於3/F人流最旺位置,係果汁店隔離,長期有人排隊買。

𓇠 手工涼皮 $25 𓇠
手工涼皮

📍 G/F 四川美味

呢間係葵廣第一間賣涼皮嘅舖,位於地下,人流比較少。

𓇠 手工涼皮$24 𓇠

呢間無影到相😂但賣相係差唔多嘅~

🔺味道:3.5/5(四川風味)4/5(四川美味)
🔹服務:3.5/5
🔸環境:3/5