2021-01-01 3392 views
萌爆精緻點心✨唐宮小聚✨2020捱得好辛苦,當然要食得好啲,對自己好啲。之前下午食過「唐宮小聚」覺得唔錯,今次專登帶埋蝦子餅嚟試吓🥰中環呢間「唐宮小聚」環境好寬敞好大,位與位之間都相隔好遠,坐得好舒服。見到有特別推介,我哋揀咗幾樣「白玉王鴿」特價$39一隻皮脆肉嫩好香口「火焰菠蘿🍍」$129其實係少少辣嘅菠蘿牛肉,蝦子餅大讚呢道菜好美味,仲話下次要帶客戶嚟試吓。上枱嘅時候仲會點火添🔥「陳釀醉蟹」$79呢道菜好特別,第一次食醉蟹,個感覺好似食緊醉雞咁,但係又有蟹嘅鮮味同酒嘅香味。最估唔到呢個竟然係冷盤,係凍食嘅。啖啖蟹膏好滋味。「蟹粉麻球」$89外層口感似煎堆仔,內層係蟹粉球,但唔算蟹粉味濃,普普通通。「和牛啤梨」$49呢個賣相相當精緻可愛,好似一個迷你小啤梨,口感如同鹹水角,入面包住黑椒和牛,相當滋味。蟹痴如我緊係要叫「知粥常樂」$49其實係海鮮蟹粥,鮮味無窮,仲有唔少蟹肉,每一啖都好香濃。去到尾聲我哋都食唔落個「荷花蒸飯」$99已經好飽了,決定打包返屋企慢慢食。甜品我哋叫咗相當可愛嘅「十三么麻雀」$49其實係椰汁糕嚟嘅,相當神似。「唐宮小聚」每一道菜都好花心思擺盤,款款都精緻可愛,賣
萌爆精緻點心✨唐宮小聚✨

見到有特別推介,我哋揀咗幾樣

「白玉王鴿」特價$39一隻
皮脆肉嫩好香口

「火焰菠蘿🍍」$129

「陳釀醉蟹」$79

「蟹粉麻球」$89
外層口感似煎堆仔,內層係蟹粉球,但唔算蟹粉味濃,普普通通。

「和牛啤梨」$49

蟹痴如我緊係要叫「知粥常樂」$49
其實係海鮮蟹粥,鮮味無窮,仲有唔少蟹肉,每一啖都好香濃。

去到尾聲我哋都食唔落個「荷花蒸飯」$99
已經好飽了,決定打包返屋企慢慢食。

甜品我哋叫咗相當可愛嘅「十三么麻雀」$49
其實係椰汁糕嚟嘅,相當神似。

「唐宮小聚」每一道菜都好花心思擺盤,款款都精緻可愛,賣相吸引,大人小朋友見到都一樣咁開心,而且仲要味道唔錯添。值得再去食🥰

食物 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟