2020-11-22 3375 views
真。沙嗲煲仔麵🍜($68)呢間茶餐廳最signature既食物就係呢個沙嗲煲仔麵喇🤩 相信大部分既人都係俾呢個都吸引左黎食,包括我自己在內😂 餸可以揀牛肉/雞扒/豬扒, 我地揀左同沙嗲最夾既牛🐮 麵底可以揀粉絲/ 公仔麵/ 米粉, 反正都邪惡開就梗係揀公仔麵啦😚 熱辣辣既沙煲裝住超濃郁既沙嗲牛肉麵, 未食都已經流曬口水🤤 沙嗲汁既濃度係極高, 花生味都幾香濃🥜 新鮮既牛肉超嫩口彈牙絕非用肥牛片😚 公仔麵就煮得冇咁腍, 等食客食到最尾既時候啲麵唔會脹曬👍🏽膶腸排骨🐷($80)秋冬食臘味是常識吧! 食煲仔飯又點可以少左呢樣野呀😏 呢個配搭真係冇得輸, 膶腸原條上再配埋大量既豉汁排骨真係超級惹味, 食完呢個飯膽固醇應該超曬標😂邪惡芝士煲仔飯🧀($83)呢個飯真係邪惡到癲, 係三個入面我最鐘意既一個😍 冇諗過呢個配搭可以咁夾, 一打開個蓋芝士味已經湧曬出黎🌊 老闆仲推薦加隻蛋落去會更香🥚 (+$5) 啲芝士啲絲多到好似蜘蛛絲咁, 真係好好味😋 再配埋少少脆脆地既飯焦簡直係一流流浮山金蠔拼蝦乾煲仔飯🦪($143)聽個名都覺得呢個飯好有霸氣🔥 三隻金蠔配大量蝦乾, 真係真材實料同埋大大份👍🏽 不過
真。沙嗲煲仔麵🍜($68)

膶腸排骨🐷($80)

邪惡芝士煲仔飯🧀($83)

流浮山金蠔拼蝦乾煲仔飯🦪($143)
聽個名都覺得呢個飯好有霸氣🔥 三隻金蠔配大量蝦乾, 真係真材實料同埋大大份👍🏽 不過啲蝦乾冇咩香味就差緊啲🙈

都係果句想食就早啲去排隊, 如果唔係就會好似我地咁等成粒鐘先有位🙉 個沙嗲麵晏就都有食, 但係煲仔飯就要夜晚先有, 所以想食煲仔飯既朋友夜晚先好去, 如果唔係山長水遠去到冇得食就慘😟 不得不提既就係佢地既服務超好而且啲位夠乾淨企理👍🏽
2020-11-21
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
  • 芝士煲仔飯
  • 流浮山金蠔蝦乾煲仔飯