2019-09-07 1179 views
星期日下午行花墟前,想嘆杯咖啡⋯首選一定係 - 花粉熱😍咖啡店與花店並存,當你慢慢行到花店最深處,就會俾飄來既 咖啡香吸引住。轉個彎,坐下來⋯⋯Flat white & 2 pieces of 🍰 pls!Flat white 拉花一如已往穩定地好,奶泡細緻,可惜手沖已無,未能一試。反而梳乎里芝士蛋糕及伯爵茶蛋捲值得一提:梳乎里芝士蛋糕感覺唔實的的,也不是有很多空氣感在內般鬆軟,但質感適中。第一口芝士味都頗濃烈,好👌🏻伯爵茶蛋捲 外層蛋糕食唔到伯爵茶味,而內裡忌廉放入口中,最後細味方嚐到淡淡獨突伯爵茶。為增強口感,加上有咖啡味的啫喱。總結:咖啡店環境一流,仲有不同咖啡沖調方式選擇。但蛋糕價錢頗貴,下次享用前真要諗一諗🤔
星期日下午行花墟前,想嘆杯咖啡⋯首選一定係 - 花粉熱😍

Flat  white

總結:

2019-09-01
$70 (Tea)