2020-12-02 2148 views
久仰大名新派大排檔楚撚記🤩餐廳環境非常有特式,用左唔少霓虹燈💡木枱木櫈🪵懷舊既餐具🍻播住耳熟能詳既老歌🎼舊式poster設計📰真係加入左唔少港式味道。係楚撚記回味既唔止係一碟小炒既味道,仲要回味一份舊香港·情懷🇭🇰🐤西楚霸王雞半隻 $128面頭大量炸蒜香蔥🤩🤩呢隻唔多肥膏既霸王雞肉質嫩滑,無雪藏味!加埋香蔥炸蒜一齊食香氣撲鼻,好唔錯呀!😆✋🏻楚撚記原隻脆皮炸豬手 $135話時話我都幾喜歡食豬手,唔係貪佢骨膠原呀🤣🤣🤣係貪佢脆卜卜既皮連肉位食,覺得好惹味好好食🥰熱辣辣炸起既豬手😆有啲炸到脆卜卜,非常可口!有啲就有啲硬有啲柴😅可能我唔好彩食到既筋位都幾多,而且調味鹹左少少🤏🏻🐷菠蘿拔絲咕嚕肉 $98啖啖肉既梅頭好稔🥰食起上黎都keep到脆,炸漿又唔厚😏有埋菠蘿同好少有既桃😛但我諗係罐頭貨🤣🤣酸酸咪咪好好餸飯👍🏻👍🏻加上有舊拔絲同食用蜂巢,更添睇頭🤩🦑椒鹽鮮魷 $92打冷必嗌椒鹽系列😏😏香脆惹味,好好餸酒既小食🤣但份量比較少😌🥬蒜蓉炒時蔬 $59蒜蓉炒咩菜基本上都唔出事🤣芥蘭爽口炒得好食!🍠老薑蕃薯糖水 原來會送糖水😳😳有熱既蕃薯糖水或凍既清補涼選擇。咁岩當晚有啲涼意🤤我地都揀左蕃薯糖水暖暖

🐤西楚霸王雞半隻 $128

✋🏻楚撚記原隻脆皮炸豬手 $135

🐷菠蘿拔絲咕嚕肉 $98

🦑椒鹽鮮魷 $92

🥬蒜蓉炒時蔬 $59
蒜蓉炒咩菜基本上都唔出事🤣芥蘭爽口炒得好食!

🍠老薑蕃薯糖水
原來會送糖水😳😳有熱既蕃薯糖水或凍既清補涼選擇。咁岩當晚有啲涼意🤤我地都揀左蕃薯糖水暖暖身,細細碗份量岩岩好,大大舊蕃薯🍠煲到好稔,至正係個老薑糖水底,真係夠晒薑!!滿足晒個小心靈🥰🥰🥰送的也不馬虎喔!

2020-11-15