2023-08-01 766 views
因為朋友想食片皮鴨,看到門口大大張poster,當堂流口水衝入店🤤🤤🤤店鋪經理帶入座,因為店內多數2人位或適合一家大細既大枱,所以我同朋友購物完好多袋二人位無位放,我未出聲提出,經理看到即時拉多張凳比我同朋友擺袋,非常體貼及後仲詢問左我地鐘意食乜,細心介紹店中招牌美食,而且餐牌上套餐可以自由配搭的,非常方便我地可以挑選自己喜歡的餐點。最有名是片皮鴨、小籠包同酸菜魚。我同朋友都唔食酸辣,所以今次就無叫酸菜魚啦~第一道菜冬菇腐皮卷凍食,反而無平時炸個d甘熱氣,好好食既素食🤗第二道菜小籠包熱辣辣出籠,蒸得岩岩好,皮又唔爛又唔厚身,一咬開,湯汁清甜怡人🤤果然係招牌!第三道楊洲炒飯飯夠乾身,蝦無雪味,而且超夠料,蝦又多叉燒粒又多,仲食得出叉燒好蜜汁好甜😝第四道,乳鴿,非常脆口多肉,非常香,好少食乳鴿咁多肉咬,正😄影到有小小手震😋太心急想食根住係重頭戲,北京填鴨片皮鴨,裝個盒都好可受,有埋濕紙巾同手套比食客,鴨方面就皮脆肉嫩,略嫌皮多過肉,不過鐘意食脆皮既可能更喜歡,我就食肉獸,私心想肉多少少🤏🤤醬同青瓜同京蔥都商備,皮都做得好好,夠薄夠煙靭,包住一口咬真係好有滿足感🤤最後一道甜品-楊枝金露特登每

最有名是片皮鴨、小籠包同酸菜魚。
我同朋友都唔食酸辣,所以今次就無叫酸菜魚啦~

第一道菜
冬菇腐皮卷
凍食,反而無平時炸個d甘熱氣,好好食既素食🤗
第二道菜
小籠包
第三道楊洲炒飯
最後一道甜品-楊枝金露
特登每位加$10轉
但味道過酸,成餐唯一不太滿意既餐點,加錢仲酸到食唔落。

整體非常滿意,經理服務令人非常滿意,好耐無感受到飲食業有甘認真服務既經理,所以令人未食先對餐廳有份期待感,其他待應都對客人好好,食緊都睇到另一枱客人係一個大家庭,有小朋友同待應姨姨都傾緊計,原來待應有d小膠鴨玩具比小朋友,哄到小朋友好開心仲問待應姨姨可唔可以要多隻,唔止經理顧客人,連傳菜待應都咁好服務令人wow一聲👏🏻👏🏻
之後環境舒服,天花裝飾假植物好特別,一棵棵倒轉既松樹仔🤭🤭,食物方面整體都中上程度,除左個楊枝金露🤣真係酸到搞唔掂!
碗碟都有用心選購,睇落都好食d啦!
總結上我都會再帶屋企人朋友黎食!
非常推薦大家去感受下!美食同專業以上水平既餐飲服務!令我感受到佢地真心介紹,令我食得非常開心滿足地離開!👍🏻👍🏻👍🏻
  • 北京填鴨
  • 冬菇腐皮卷