2016-05-01 1238 views
約了舊同學去聚會丫,在旺角心思思唔知食乜好,去到瓊華就碰運氣選了這間日式放題店,試過又幾好喎,就此留名推薦一下 放題店必食項目當然是刺身拼盤啦!三文魚肥美肉厚,甜蝦大隻鮮甜,鮑魚片爽口彈牙,北寄貝亦算可口,食放題起碼要兩三轉拼盤先夠滿足!唯一要彈就係刺身切得較為薄身,如果厚切大塊些就無得頂喇其實呢幾日身體不適,所以今日就食熟食多,個人覺得至尊滿屋的熱食其實都做得頗為出色:芝麻雞翼:雞翼肉質鮮嫩,不覺有雪藏味,配上芝麻香令雞翼炸得恰到好處,吃入口不會覺得油膩蒜香牛肉粒:牛柳粒肉質豐富,肉味濃厚,而且不會有過量的「肥糕」!蒜片亦整得香脆好味,配上牛柳粒一起吃,更能將滋味感提升,讓口腔充滿濃濃的香蒜味和牛柳香呢!咖哩蟹:份量略為細隻,而且得半邊蟹蓋不過吃入口又感覺到蟹肉肉質細嫩,咖哩原有的香辣味又不會蓋過蟹肉本身的鮮甜味,吃埋蟹蓋僅有的蟹膏亦不失為一個滋味選擇焗蠔:原隻大件的生蠔,經過忌廉芝士烤焗之後,原來是人間一大美食!焗蠔即叫即製,放上枱還是熱的!而且配上野菌、洋蔥等食材,加上濃濃的芝士香,絕對是配料十足,口感豐富!簡直可以一試再試,百吃不厭服務周到,永無甩單
刺身

芝麻雞翼
蒜香牛肉粒
咖哩蟹
咖哩蟹:份量略為細隻,而且得半邊蟹蓋
焗蠔

服務周到,永無甩單