2020-01-11 36 views
呢間放題平靚正,忍唔住又encore 一次今日早放工,所以五點幾就入座,咁早當然無咩人,職員讓我們就坐後便介紹前面有個自助bar, 有飲品和一些熟食。一坐低,就叫刺身做頭盤,雖然唔似某些放題有大大隻虎蝦,但呢度既甜蝦同赤蝦都好新鲜,帶子細細粒又覺得啱啱好。三文魚油甘魚都算厚切,無咩雪味,非常好~而且我地只有兩個人叫既份量唔多,但每次都放得好靚靚咁出來之後我地叫左幾轉壽司,我覺得好好食但係個名就唔係幾記得基本上款款都咁好食燒物我就最欣賞燒羊架,真係好好味,燒得啱啱好,而且好有羊味,食落唔會好硬,出面西餐廳食好貴,呢度食番夠本其他燒物都OK, 係個羊架要特别贊!!當然唔少得叫炸物,熟食,個榴蓮波波好好味,最後叫左個烏冬,拉麵和牛肉鍋,個烏冬同拉麵好味唔會因係放題而退步,湯底好濃,料多。結賬後每人送杯雪糕,我揀左期間限定既柚子,不過太飽,所以拎走,邊行邊食。呢間放題環境雖然迫,但待應服務都好好,下次得閒再來食。
呢間放題平靚正,忍唔住又encore 一次

之後我地叫左幾轉壽司,我覺得好好食
但係個名就唔係幾記得
基本上款款都咁好食

其他燒物都OK, 係個羊架要特别贊!!

唔會因係放題而退步,湯底好濃,料多。

呢間放題環境雖然迫,但待應服務都好好,下次得閒再來食。

羊架

羊架
2019-12-31 1469 views
呢日奶奶生日,做新抱的我當然識做,一早訂定位同佢慶祝之前試過滿屋的其他分店,覺得質素唔差,於是就揀呢間近佢老人家,雖然訂咗位不過都要等差不多三十分鐘先有得入座,真喺超多人刺身刺身點咗三文魚、北海道帶子、大赤蝦、黃金翡翠螺、油甘魚,整體質素唔錯,新鮮甜美無雪味,而且選擇亦算多壽司類壽司方面雖然選擇唔多,但都很有特色,尤以法式芥末象拔蚌壽司及柚子油甘魚壽司配搭新穎,口味突出;而火炙壽司就點咗醬燒三文魚壽司、蒲燒鰻魚壽司及咖哩鹽燒左口魚邊壽司,魚油經過火炙之後,脂香豐腴,入口甘甜,而最特別嘅就喺火炙蒜香和牛壽司,和牛表面略為燒過肉質仍然粉嫩,入口脂香滿溢;卷物就試咗香甜的香芒蝦卷及燒芝士三文魚腩卷;至於手卷就點海膽手卷,海膽綿滑甘香,喺我至愛季節料理泰式咖哩炒蟹,蟹肉飽滿鮮甜,蘸點埋泰式咖哩醬汁,非常惹味炸物點咗芝麻雞翼,雞翼炸得外脆內嫩,加上芝麻香味,趁熱食一流;榴槤炸彈,奶奶鍾意食,但我們一家就怕怕啦,炸彈外層酥脆,內裡榴槤肉爆滿串燒/一品料理鹽燒牛舌,牛舌質感爽彈有嚼勁,簡單鹽燒已經足夠;鐵板雪花牛柳粒,牛柳粒肉味濃,肉質軟腍,入口即化炭燒燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍醃得入味,燒得香口,肉質
呢日奶奶生日,做新抱的我當然識做,一早訂定位同佢慶祝

刺身

壽司

季節料理

泰式咖哩炒蟹,蟹肉飽滿鮮甜,蘸點埋泰式咖哩醬汁,非常惹味

炸物

串燒/一品料理

炭燒

燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍醃得入味,燒得香口,肉質軟嫩

一品料理

蜜桃炒蝦球,蝦球爽脆配搭蜜桃清新香甜

天婦羅

虎蝦天婦羅,蝦肉爽脆,炸漿薄而且貼,感覺唔太油膩

和風料理/和風料理

至尊蟹皇海鮮粥,粥底綿稠,鮮味十足;鮮雞湯雲吞花膠鍋,湯頭鮮甜,花膠軟滑有膠質

限定雪糕

除了甜品櫃外,每人限定一杯雪糕,呢兩隻都喺貴價品牌,口味隨你喜歡
2019-12-19
  • 壽司
  • 火炙壽司
2019-12-23 1114 views
之前食過幾間滿屋分店覺得幾好價錢又唔算貴;咁啱最近屋企有人生日所以訂左瓊華分店慶祝飲品汽水以及果汁任飲;大人嘅話仲有啤酒同埋果酒選擇;餐廳亦都提供冷熱梅酒以及清酒配合日式料理刺身超過十款刺身除左基本嘅三文魚以及甜蝦帶子仲有放題較少有嘅油甘魚同埋大鳥貝等選擇而且整體鮮甜質素唔錯火灸壽司/壽司壽司以及火炙壽司各有五款;壽司方面個人推薦柚子油甘魚壽司柚子胡椒辛辣清香平衡油甘魚腩油脂豐腴;至於火炙壽司當中比較出色嘅有咖喱鹽燒左口魚邊以及醬燒三文魚壽司魚油經過火炙半融甘香;夠膽食生牛肉嘅話可以試埋火炙蒜香和牛壽司;薄切透光而且肉質柔軟簡單配搭蔥蒜已經足夠惹味卷物/手卷短襪款式唔算多但係配搭都幾好;口味重嘅可以試吓燒芝士三文魚腩卷;想要輕盈啲嘅話香芒海蝦卷都係個唔錯嘅選擇;回本必點海膽手卷細細件又唔驚會太飽肚天婦羅天婦羅金黃酥脆而且漿粉透薄油膩感輕食多兩件都唔怕滯炸物芝麻雞翼雞皮香脆而且肉質軟嫩肉汁豐富不停加點食到停唔到口;個人唔食榴槤但係朋友叫咗個榴槤炸彈試離遠都聞到濃郁嘅榴槤果香串燒試咗幾串鹽燒牛舌厚薄適中而且質感緊緻爽彈一品料理全部二人份量怕會太飽所以淨係點左兩款;蜜桃炒蝦球蝦肉爽脆配搭蜜桃

飲品

炸物

串燒

試咗幾串鹽燒牛舌厚薄適中而且質感緊緻爽彈

一品料理

全部二人份量怕會太飽所以淨係點左兩款;蜜桃炒蝦球蝦肉爽脆配搭蜜桃感覺輕盈;鐵板雪花牛柳粒肉質嫩腍而且肉味香濃

和風料理

食得太多刺身壽司想食返啲熱野暖胃;至尊蟹黃海鮮粥真係落咗隻蟹去煮粥底清鮮;鮮雞湯雲吞花膠鍋滋補養顏

季節料理

泰式咖喱炒蟹咖喱濃厚而且蟹肉飽滿但係剝殼比較狼狽

炭燒

燒紐西蘭香草羊鞍肉嫩肥厚軟腍配搭香草燒烤啖啖肉啱晒食肉獸

甜品

自助凍櫃裏邊擺左幾款切餅另外亦有盒裝豆腐花同埋西瓜食;重點係每人有杯雪糕;兩款貴價品牌包括哈根大師以及唔同味道任揀
2019-12-19
  • 壽司
  • 火灸壽司
  • 卷物
  • 雪糕
朋友慶祝生日🎂,非放題莫屬。今次揀咗旺角嘅至尊滿屋,去到滿晒座,好彩有book位咋📞。11月限定優惠,7:30前離座而需$178;8:45後入座就$188,都幾抵食💰,最重要係多嘢食呀嘛!淨係狂食刺身已經回本啦,刺身足足有13款,有必食嘅大赤蝦,真係幾大隻㗎,仲有my 飛佛北海道帶子刺身,其他仲有甜蝦🦐、大烏貝、吞拿魚、三文魚、黃金翡翠螺🐚、油甘魚、希靈魚、鮑片、松葉蟹棒、玉子,而且啲刺身都好新鮮啊!OMG!呢度有我最鍾意食嘅燒芝士三文魚腩卷🤤🤤🤤,用火槍燒到芝士半溶,加上肥美嘅三文魚腩,真係好食到唔停得口😋😋😋,難得呢到有得任叫,我就梗係唔會客氣啦!仲有呢度嘅創意壽司🍣-香芒龍蝦沙律卷同埋蒲燒鰻魚壽司都好值得推介!👍👍👍除咗凍食之外,當然唔少得熱食啦,呢度有季節料理同和風料理,其實和風料理同季節料理真係好吸引,有牛肉火鍋🍲、至尊蟹皇海鮮粥、日式牛乳廣島蠔鍋、牛肉稻庭烏冬、黑蒜叉燒拉麵🍜,泰式咖喱炒蟹🦀、吉品鮑汁燴花膠盛宴,真係全部都好吸引,奈何食得太多刺身,食唔晒咁多款式啦,唯有下次再戰!💪仲有天婦羅🍤、鹽燒海蝦、牛舌同雞翼都好正呀!炸蟹蓋🦀、芝麻雞翼、鐵板雪花牛柳粒都不容錯過。除咗

仲有天婦羅🍤、鹽燒海蝦、牛舌同雞翼都好正呀!

炸蟹蓋🦀、芝麻雞翼、鐵板雪花牛柳粒都不容錯過。

除咗點餐紙上面嘅食物,出面仲有自助吧,有沙律🥗、炸薯條🍟、炸春卷、咖喱雜錦、炒時蔬🥦🥬、老火湯、港式糖水喳咋、西式甜點 (慕思、水果🍉🍈、藍莓芝士蛋糕🍰)。

仲有個大雪櫃放滿各式飲品🍹🍺🍸,同埋有梅酒、清酒🍶自由斟,總有款啱你飲,食飽就飲番杯熱嘅綠茶消下滯🍵。

最後,當然唔少得食番杯雪糕🍧🍨,咁先至大圓滿,有movenpick,haagendazs,同埋Dreyer's任你揀。
2019-11-28
Celebration
Birthday
  • 鹽燒雞翼
  • 火炙壽司
要揾緊有質素,又座得舒適既放題真係好難,多謝朋友介紹呀❤️上到去已經充滿晒聖誕氣氛,座位又闊落,急不及待點嘢食啦🤪前菜、刺身、壽司、鍋物、燒物、炸物嘜都有呀😘哩度刺身款式多🥳🥳點了甜蝦 大赤蝦 帶子刺身 黃金翡翠螺三文魚 松葉蟹棒 玉子,款式真係好多,適合貪心乜都想食既我,三文魚厚切,油脂香,其他刺身都好新鮮😊😊仲有好多創意壽司🍣食得又睇得喎,有驚喜架❤️嗌左意大利黑醋芝士鰻魚卷,燒芝士三文魚腩卷,千島醬燒帝王蟹棒壽司,蒲燒鰻魚壽司,醬燒三文魚壽司,意大利黑醋帆立貝壽司,海膽手卷,好鍾意有芝士味嘅壽,尤其係個帝王蟹柳棒勁豐滿,好有質感😊鍋物淨係嗌咗日式牛乳廣島蠔鍋,乳白色嘅湯底配上大大嚿嘅廣島蠔,配埋大量嘅蔬菜🤩🤩😊😊燒物、炸物我覺得整得唔錯,唔會因為放題而影響食物質素,蒲燒三文魚腩,西京比目魚,呢兩款魚啱晒我呢個魚控,燒得啱啱好,魚質嫩滑❤️北海道焗廣島蠔配埋沙律醬汁,好夾😊 鹽燒雞翼同芝麻雞翼亦都keep到水準😋燒紐西蘭香草羊架 我真係好鍾意呀,羊味濃郁🤩吉品鮑汁燴花膠亦都係必點嘅充滿骨膠原。香蔥玉子燒係我第一次係放題都見到嘅,幾新穎喎😋每次食放題都一定要係天婦羅,嗌左虎蝦,有機薯仔,溫
要揾緊有質素,又座得舒適既放題真係好難,多謝朋友介紹呀❤️上到去已經充滿晒聖誕氣氛,座位又闊落,急不及待點嘢食啦🤪前菜、刺身壽司、鍋物、燒物、炸物嘜都有呀😘

北海道焗廣島蠔配埋沙律醬汁,好夾😊

鹽燒雞翼同芝麻雞翼亦都keep到水準😋

燒紐西蘭香草羊架 我真係好鍾意呀,羊味濃郁🤩

每次食放題都一定要係天婦羅,嗌左虎蝦,有機薯仔,溫室南瓜,溫室蘆筍天婦羅🍤天婦羅炸得好薄,真心有工架🤪🤪

食完仲可以一人一杯雪糕添,我梗係揀咗期間限定啦好好食呀😘😘🥳

2019-12-10
  • 炸物
  • 鹽燒雞翼
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
2020-02-21 0 views
🥢旺角$188起抵食刺身壽司串燒放題🥢一諗起出去食放題實係又貴又迫夾,想搵一間價錢又平又要坐得舒服的放題嘆下,真係一啲都唔易,今之竟然發現到一間坐得闊落的放題店🥢$188 晚市放題 假期+$10(需加一)🥢坐低時店員會擺低一盤刺身,有紅蝦甜蝦,翡翠螺,玉子,鮑片,感覺新鮮🥢出面有自助區可以自己拿,有豉椒炒蜆,沙律,螺肉,仲有最鐘意的蟹子,春卷,炸蟹鉗🥢壽司卷物都算唔錯,大小適中,而且新鮮,仲有mini 海膽手卷,細細隻唔會食到太飽🥢串燒類反而是最有驚喜,燒得香口惹味,必點鹽燒牛舌,鹽燒大蝦,牛舌香口唔會過熟,大蝦啖啖肉,咸咸地好食🥢飲品有各款汽水仲有梅酒,熱飲有綠茶玄米茶,甜品櫃很多不用口味小小的布丁,盒裝豆腐花任食🥢食到最後店員仲會每人送一杯大杯裝的 Häagen-Dazs 雪糕一杯,真係開心🥢呢度坐得舒服而且食物款式都唔錯,由其串燒,同朋友食下傾計係一個唔錯的地方至尊滿屋日本料理地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
🥢旺角$188起抵食刺身壽司串燒放題

🥢$188 晚市放題 假期+$10(需加一)

至尊滿屋日本料理

地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心7樓

2020-02-20 0 views
今日帶阿叔+兩個分別14/17歲阿仔去試!因為openrice pop up $98/3小時,見到好詆咪買囉⋯⋯但見員工咁好禮貌,服務咁好,食物雖然一般,但種類算多,價錢咁平,應該冇咁大隻蛤那隨街跳!先發現原來附帶條件要比$88現金每人!發現中咗伏。其實比$98+88 比餐牌原價$208+10%,先慳咗40幾蚊!有啲搵笨不過講返食物質素,尚算可以啦⋯⋯起碼魚生新鮮,壽司種類唔夠多、但比爭鮮質素高,熱食就一般,讚佢嘅就係有冷,熱sake任飲,good. 送左象拔蚌魚生,牙仔話腥,我覺得OK!個個員工都非常有禮貌,所以值得一試嘅。不過就絕對唔算好抵。
個個員工都非常有禮貌,所以值得一試嘅。不過就絕對唔算好抵。
偶爾總會放題癮發作,這一晚便拉了家人作伴,下班到旺角一起大快朵頤。隨行到瓊華中心,剛巧地下有職員派傳單,就上7樓的「至尊滿屋日本料理」,看看是喜還是伏。現在的放題餐廳多採用半自助方式。自助區有沙律、熱葷、湯和糖水任取。其中中華沙律、螺肉這些漬物都是筆者最愛,當然吃了不少。家人試了一碗老火湯,味道則偏淡。剌身類選擇算多,如有三文魚、吞拿魚、油甘魚等。出單速度也算快,剌身都是厚切上碟,但雪藏味較重。壽司、卷物中,有些款式頗特別。至尊蜜糖芥末三文魚壽司,甜中帶嗆辣,帶來味覺的剌激。意大利黑醋芝士鰻魚卷,塗了燒汁的鰻魚配了火炙芝士,味道濃郁。和風料理那張點餐紙,非常有驚喜。海鮮粥煮得頗為入味。一大隻肉蟹,配上瑤柱粒、粟米粒、胡蘿蔔絲,粥水入口鮮甜。想不到放題也有中菜吃,還是養顏的花膠鍋。鍋內除了有雲吞和花膠之外,還有大量娃娃菜、冬菇金菇、豆腐、粉絲等,食材豐富。花膠蠻大隻,雖然湯底淡味,但鍋物材料又非常入味。拉麵不過不失,不過卻意外得到家人歡心。為免熱氣,筆者不敢多叫,只淺嘗了圖中2款。芝麻雞翼一向是筆者最愛,香炸外皮juicy雞肉,惹味非常。而吉列廣島蠔略嫌炸味外層有點厚,但蠔味ok的。串燒
偶爾總會放題癮發作
,這一晚便拉了家人作伴,下班到旺角一起大快朵頤。

,看看是喜還是伏。

其中中華沙律、螺肉這些漬物都是筆者最愛,當然吃了不少
。家人試了一碗老火湯,味道則偏淡。
剌身

剌身類選擇算多,如有三文魚、吞拿魚、油甘魚等
。出單速度也算快,剌身都是厚切上碟,但雪藏味較重。

壽司、卷物中,有些款式頗特別。

至尊蜜糖芥末三文魚壽司,甜中帶嗆辣,帶來味覺的剌激
至尊蟹皇海鮮粥

和風料理那張點餐紙,非常有驚喜

海鮮粥煮得頗為入味
。一大隻肉蟹,配上瑤柱粒、粟米粒、胡蘿蔔絲,粥水入口鮮甜
鮮雞湯雲吞花膠鍋

想不到放題也有中菜吃,還是養顏的花膠鍋

。花膠蠻大隻,雖然湯底淡味,但鍋物材料又非常入味。
黑蒜叉燒拉麵

拉麵不過不失,不過卻意外得到家人歡心。

為免熱氣,筆者不敢多叫,只淺嘗了圖中2款

芝麻雞翼一向是筆者最愛
,香炸外皮juicy雞肉,惹味非常
。而吉列廣島蠔略嫌炸味外層有點厚,但蠔味ok的。

串燒類較推薦鹽燒海蝦
,外層燒得咸香,蝦肉彈牙厚實。雞翼香口,外皮香脆,但對比炸物的芝麻雞翼,肉質有少許乾身。

甜品方面,自助區有大量款式選擇。

另外一人會有一杯雪糕
。一個晚上嚐盡了不同美食,非常滿足。
2020-02-03
鮮雞湯雲吞花膠鍋
2020-02-18 0 views
芝士薯球好香好脆,一啲都唔林,佢炸得好香,而且唔會好油👍🏻真係好好味😋芝麻雞翼佢炸得好脆,佢嘅肉質唔會好硬,係好軟熟,外脆內軟🤤🤩炸雲吞炸得超脆,入面粒蝦好爽口,蝦味好香👍🏻係一個好出色嘅炸雲吞炸蝦天婦羅,佢嘅外皮唔會好厚粉漿,入面嘅蝦唔會好林,佢口感係好爽口,蝦味好香叉燒拉麵嘅份量好多,烏冬嘅口感好煙銀彈牙,塊肉好香好大塊👍🏻😋佢嘅湯底好香每人都可以有一杯雪糕,我揀左焦糖脆餅雪,係Häagen-Dazs焦糖脆餅雪糕🤤🥰我好中意食牛肉粒的,我一見到有炒牛粒,我就即刻嗌左,佢炒得超香,不過啲牛肉粒嘅口感就比較林,但係味道真係好香好出色👍🏻😋
2020-02-17 0 views
我同女朋友差唔多個個月都會食放題,貪佢選擇夠多,大家都可以食到鍾意食嘅嘢。.🍍一打開餐牌,女朋友就叫咗成六片燒菠蘿咁多,貪佢清甜開胃,仲可以解膩。.🐑我哋仲叫咗燒紐西蘭羊鞍,呢樣都係每一次都必點。肉質軟腍,食落超級juicy。.🦐值得瘋狂encore嘅仲有天婦羅虎蝦,薄薄嘅炸粉,包着鮮甜可口嘅炸蝦,令人回味無窮。.🐟我哋亦都好鍾意食比目魚西京燒,外皮好香脆,但魚肉十分之嫩滑多汁。就算唔鍾意食魚嘅都會覺得好好食。.🐟各款壽司同雞翼都好好食,我哋都encore咗幾次。.🍶呢度嘅放題一如以往有唔同嘅飲品、甜品選擇,比較特別嘅係佢有梅酒同埋清酒飲。.🍦最後仲有一人一杯貴價雪糕,所以記得留肚食呀。
🐟各款壽司同雞翼都好好食,我哋都encore咗幾次。
🍦最後仲有一人一杯貴價雪糕,所以記得留肚食呀。
2020-02-17
  • 燒有機鮮菠蘿
  • 炸物
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
  • 蒲燒鰻魚
  • 芝麻雞翼
  • 虎蝦天婦羅
2020-02-16 0 views
呢排肺炎咁嚴重都少咗出街難得今日朋友生日終於有機會去食放題啦😙😙😙今次我哋揀咗夜晚9:30時段 任食放題都係$200左右 而且食物選擇亦都好多!首先梗係叫咗我最鍾意食嘅刺身先啦帶子同甜蝦都好新鮮!食得出海鮮嘅甜味而佢呢度嘅鮑片都值得一試 比較爽同埋佢浸左鮑汁所以好入味!之後就到食炸物啦 佢啲炸物都做得幾出色我覺得同出邊日本餐廳食到嘅差唔多質素特別要讚下佢啲天婦羅同埋炸雞翼真係勁脆 而炸雞翼脆得黎入面啲肉汁都仲keep到🙉佢啲壽司全部都係細細粒咁 刺身量仲多過飯🤣❤️ 岩哂我依啲唔想食咁多飯但又想食壽司既人總括而言我覺得算係好抵食 基本上放題有嘅嘢佢都有哂 仲要有埋任飲嘅梅酒同清酒🍶下次會再黎幫襯🥰
呢排肺炎咁嚴重都少咗出街
難得今日朋友生日
終於有機會去食放題啦😙😙😙

首先梗係叫咗我最鍾意食嘅刺身先啦
帶子同甜蝦都好新鮮!食得出海鮮嘅甜味
而佢呢度嘅鮑片都值得一試 比較爽同埋佢浸左鮑汁所以好入味!

之後就到食炸物啦 佢啲炸物都做得幾出色
我覺得同出邊日本餐廳食到嘅差唔多質素
特別要讚下佢啲天婦羅同埋炸雞
真係勁脆 而炸雞翼脆得黎入面啲肉汁都仲keep到🙉

下次會再黎幫襯🥰
有正啤酒🍺又有好衛生意識的滿足自助餐~~~餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓~~~最近成日都係屋企個人心情好低落 喺屋企做嘢做到成個人腰酸背痛 仲要好耐都冇出街食飯添 大舊見我日日都sad sad貢咁 就話帶我去大食一餐 發洩一下!😆~~~當然食野還食野 我哋梗係有做足防禦措施啦 戴上口罩 再係個袋擺兩個後備口罩 同埋一包消毒紙巾 酒精搓手液之後我哋就出發喇☺~~~雖然最近少咗好多人出街 而且又係平日但係一直都人氣高企嘅滿屋都比想像中熱鬧由於唔算全場滿晒 所以佢哋安排大家隔住一張枱咁樣坐店員全部都有戴晒口罩非常有衛生意識令我哋食得好安心🥰~~~食物方面自助吧有老火湯 海帶綠豆沙 沙律吧 炸餃子 吉列帶子 日式腐皮 甜品櫃 飲品櫃 等等可以係啲嘢食未到之前 自己先夾住一啲食 而order紙上面嘅選擇都好多 例如有食放題必備嘅刺身啦 多款壽司 卷物 天婦羅 炸物 串燒 一品料理 炭燒料理 和風料理 季節料理 同雪糕 睇到我哋花多眼亂啊~~~刺身方面呢 我哋最鍾意食嘅就係 佢嘅北海道帶子刺身 黃金翡翠螺 鮑魚片同甜蝦 😂(其實差唔多樣樣都鍾意)😆~~~而
有正啤酒🍺又有好衛生意識的滿足自助餐
~~~
餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)
餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
~~~
壽司方面 佢哋最近嚟咗好多新款嘅壽司 好特別 我哋之前都未見過例如有至尊蜜糖芥末三文魚腩壽司 醬燒玻璃蝦海鮮卷 意大利黑醋芝士鰻魚卷 同法式芥末象拔蚌壽司等 全部都別出心裁 好特別 🍣
~~~
一品料理我就最愛水蟹粥🥣大舊就中意花膠雲吞煲 另外當然唔少得佢哋嘅天婦羅啦 全部都炸得好香脆 尤其是係天婦羅蝦🍤唔單只係即炸熱辣辣中間隻蝦仲好爽口添
~~~
除咗食物 佢哋嘅飲品都令我哋甚有驚喜 除咗有梅酒任飲之外 雪櫃仲有平時喺超級市場買得幾貴嘅蘋果梳打酒同嘉士伯 好正😄
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
2020-02-14 0 views
今日去行旺角 諗起已經好耐無食放題 於是就同媽媽去試下好多人讚的滿屋好彩都唔洗等好耐 一入去梗係拎野飲先 除左一般的汽水 我地更中意清熱的茶飲之後就試左刺身 三文魚厚身爽甜有咬口 甜蝦新鮮 油甘魚彈牙😋鰻魚壽司同海膽手卷質素正常 舊飯唔會好大 啱啱好跟住就係燒物😚 菠蘿🍍鮮甜好juicy解膩一流羊架唔會好so 好有羊味!跟住就係炸物 天婦羅蝦炸皮唔太厚 芝麻雞翼好惹味 仲有榴槤波波 榴連勁香濃 甜品仲有movenpick tim😛 今次食到勁飽 好抵食啊!