2016-08-29 192 views
平時上網同睇雜誌都知道大坑多好野食,今日專登約左個朋友去大坑揾野食,既然特登黎到依個地方,當然揀d我平時少食既野啦,結果我地就揀左依間食新加坡菜既鋪頭喇。第一樣揀既食物緊係新加坡出名既肉骨茶啦。檳城香濃肉骨茶:肉骨茶入面分別有d藥材同排骨,首先飲左啖湯,味道濃郁,飲完感覺都幾舒服,好滋補。另排骨燉到好淋同入味,啖啖肉。依度會附上點排骨既醬汁,甜甜地同有d蒜蓉味,再配埋個白飲黎食,正!然後叫左個小食拼盤:原本小食拼盤入面有雞翼,但雞翼賣晒,轉左兩串串燒。拼盤入面分別有蝦餅/魚餅/春卷/雞肉同豬肉串,蝦餅點泰食辣醬黎食,絕配。魚餅有冬陰公味,魚味重。春卷炸得好乾身同脆口。雞肉同豬肉串燒燒既時間啱啱好,肉質唔鞋同唔乾。石榴梳打:用石榴汁好甜再配味個梳打,夏日特飲之選!而度除左食物之外,最抵讚就係店員既服務態度同埋笑容滿分。
第一樣揀既食物緊係新加坡出名既肉骨茶啦。
檳城香濃肉骨茶
小食拼盤
石榴梳打:用石榴汁好甜再配味個梳打,夏日特飲之選!
石榴梳打
而度除左食物之外,最抵讚就係店員既服務態度同埋笑容滿分。

檳城香濃肉骨茶
小食拼盤