2018-06-12 87 views
同幾個好姊好聚一堂食好西吹下水,所以決定黎呢間,因為又有得食有得啤啤佢,可以暢談既好地方。佢地最出名既手工粗口啤酒好特別,支支都唔同口味,甜酸辛辣都有,非常特顯到香港既文化,呢個主題真係好貼地。點菜時間:好多選擇,花多眼亂,真係樣樣都好想試,樣樣都好想點。我地都好鐘意食辣,所以好多串燒都叫左麻辣雞肉呀、麻辣雞腎呀、火辣牛丸等等等等,火辣牛丸真係好辣呀⋯⋯但食得好刺激。雞肉好滑,加上麻辣既口味,簡直係我既至愛!燒玉子真係好厚身,外脆內滑、甜甜滑滑既玉子真係食得人好開心鹽燒安格斯牛柳我個覺得點多幾串都唔怕多,因為太好食啦,叫一串係唔夠架,牛肉多汁嫩滑,唔會燒到好老,燒得好有水準。8吋虎蝦有六種口味,我地分別叫左剁椒、冬陰公、蒜蓉同埋黑松露既口味;隻隻虎蝦都大大隻,冬陰公蝦好入味啖啖肉好好食。蒜蓉扇貝都係大大隻好入味,一份兩隻都係$52,抵食又大隻,必點。仲有樣都係我心中必點既燒物,就係燒蠔啦⋯⋯好在我幾個好姊妹都係食蠔之人,所以我地點左燒蠔拼盤,一份9隻$198;九款口味都好特別好好食,有蒜蓉、車打芝士、剁椒、黑松露、冬陰公、生蛋燒蠔、芝心都有、泰式辣汁,最特別係魚香肉碎燒蠔;d燒蠔唔會腥

手工啤酒

雞肉好滑,加上麻辣既口味,簡直係我既至愛!
麻辣燒雞肉
麻辣爽彈火雞腎
火辣牛丸

燒玉子真係好厚身,外脆內滑、甜甜滑滑既玉子真係食得人好開心

燒玉子

鹽燒安格斯牛柳

8吋虎蝦

蒜蓉燒扇貝

仲有樣都係我心中必點既燒物,就係燒蠔啦⋯⋯好在我幾個好姊妹都係食蠔之人,所以我地點左燒蠔拼盤,一份9隻$198;九款口味都好特別好好食,有蒜蓉、車打芝士、剁椒、黑松露、冬陰公、生蛋燒蠔、芝心都有、泰式辣汁,最特別係魚香肉碎燒蠔;d燒蠔唔會腥,每一款都燒得不錯,好創新我鐘意。
燒蠔拼盤

2018-06-11