2021-08-03 2563 views
雖然未咁快中秋節 但係時候買定月餅券 每一家舖都有各色各樣既優惠吸引大家去買 我地屋企年年唔一樣 年年都會試唔同既品牌 今年揀到大同老餅家 話哂老字號 應該唔差 今日去到大同 舖頭內好多買月餅券既人 佢仲有現成月餅逐個買都得 但折扣就無咁多了 所以佢個menu有分現買同埋禮券兩款 都幾有彈性丫 有d人買黎送禮 個裝就可以自由配搭同埋即食 我買左兩張券 一張係雙黃白蓮蓉 一張係伍仁金腿月 舖頭仲有好多老餅同小食 我都忍唔到手 買左幾款 有光酥餅啦 原味老婆餅 豆蓉皮蛋酥 蛋黃蓮蓉酥 同埋兩舊馬仔老婆餅甜度適中 外皮軟熟 仲有一份香口感 蛋黃蓮蓉酥酥大大粒蛋黃 正呀 豆蓉皮蛋酥我幾鍾意佢既豆蓉 佢係綠豆蓉黎架 唔太甜 不錯 光酥餅有d人唔鍾意佢gel住個咀同埋太乾 我就好鍾意 大同既光酥餅唔錯 有奶油香 唔係完全無味 好好食 馬仔佢係無nuts個種 簡單最好食 老餅店果然係保持到水準 好期待個兩款月餅呀

老婆餅甜度適中 外皮軟熟 仲有一份香口感

老餅店果然係保持到水準 好期待個兩款月餅呀