2023-12-03 174 views
Weekend行大南街搵cafe,實在太多選擇,放眼望去都係木系cafe,行行下竟然有一間走美式工業風嘅cafe,以灰色水泥牆為主調,裡面係清一式嘅不銹鋼傢俬餐具,吸引我哋注意。主打係各款既panini,當然唔少得各款coffee, latte and tea。 我哋點咗blackacinno同matcha latte,兩杯都合格有餘嘅,blackacinno需要有靚嘅咖啡豆同好既咖啡機先做到,入口因為上面綿密嘅咖啡泡而順滑,入口回甘,酸度平衡。matcha latte,拉花幾靚,但抹茶味唔算濃郁厚重,略嫌失望。Panini點咗煙肉炒蛋及香草雞肉。Panini即叫即熱,做到外脆內軟,但餡料方面皆不算驚艷,香草雞肉肉味過咸,完全掩蓋左香草及芝士味。但座位安排尚算闊落,可以慢慢傾慢慢食。

但座位安排尚算闊落,可以慢慢傾慢慢食。