2023-07-04
之前同大家share咗Hyatt Centric The Farmhouse嘅夏日甜品,如果想打卡嘅話其實仲可以試吓佢哋嘅夏日下午茶套餐,今次同朋友兩個人一齊過嚟high tea 打卡🤤首先品嚐嘅係提子鬆餅,拎上手微暖,上面加咗啲杏仁片同糖霜,特別在鬆餅配搭除咗傳統嘅雜莓果醬、凝脂忌廉,仲可以蜜餞菠蘿果醬,食落去都好有夏日個種清新嘅甜味,感覺幾特別🧚🏻♀️四款甜點個賣相都非常吸引,自己最鍾意嘅係朱古力泡芙,佢個朱古力忌廉同白蘭地朱古力醬甜度不同,令朱古力味食落去好有層次🍫開心果芝士蛋糕嘅蔓越莓醬比較出,令蛋糕食落去唔會好膩~士多啤梨撻嘅士多啤梨食落去都幾甜,賣相係最靚嘅一件🍓椰子芒果杯係由薑汁芒果蜜餞、椰子醬同熱情果醬,成杯就係熱帶水果嘅味道👅鹹點賣相同樣精緻,當中以蕃茄莎莎牛油果撻最亮眼☺️法式鵝肝撻嘅熱情果醬味道較濃,可可碎粒增加口感;龍蝦包加埋芒果、青檸汁、羅勒、蛋黃醬等都幾清新,食埋個和牛漢堡真係會十二分飽🤰🏻雖然淨係上面嘅餐點已經好豐富,呢到仲包無限量供應嘅即點即製可麗餅雪糕筒、梳乎里班戟同即製棉花糖😆自己試咗兩份比較鍾意梳乎里班戟個種濕潤嘅感覺🥞另外要推介雪糕關注組勁出名嘅自
雖然淨係上面嘅餐點已經好豐富,呢到仲包無限量供應嘅即點即製可麗餅雪糕筒、梳乎里班戟同即製棉花糖😆自己試咗兩份比較鍾意梳乎里班戟個種濕潤嘅感覺🥞另外要推介雪糕關注組勁出名嘅自家製雪糕🍨 最鍾意係佢哋嘅芒果雪葩同tiramisu味,胃口有限食唔晒咁多款,不過試咗7款都冇伏,絕對值得大家留quota去食🤪
嘢飲可以自選茶或 Centric Blend 咖啡,今次就揀咗 Chandon Garden Spritz (+$38),飲落去好refreshing,加埋橙同迷迭香成杯酒唔止可以平衡返下午茶嘅油膩感,仲好啱打卡🥂
另外,佢哋下午茶套餐仲包兩位成人及 1 位 6 歲或以下小童的免費 3 小時泳池通行證、更衣設施、蒸汽房同桑拿房,即係食tea之前可以趁肚皮係最fit狀態係佢哋最signature嘅infinity pool游水~加埋佢哋下午茶本身,仲有成個環境都幾舒服,啱晒夏天係到同朋友、另一半或者屋企人度過一個悠閑嘅假日🌴