2012-01-08 12 views
每次去太子做完body都行過呢間咁出名嘅冰室, 不過未試過食佢D嘢。今日經過時見門口好多人「搶」 嘢 於是八卦走埋去睇睇。原來菠蘿包、椰撻、蛋撻等都紛紛出爐。嘅然咁有緣, 即管買個菠蘿包試試。首先好鍾意佢個紙袋, 因為唔係好多冰室會印個名上去啦 。跟住一口咬落去....好熱啊 (當然啦!係新鮮出爐麻) 第—個心嘅說話係...「沒有唔好食嘅麵包, 只有唔熱嘅麵包」幾本上只要係熱嘅麵包, 會有幾難食呢! 5蚊一個包, 熱辣辣, 脹卜卜, 大大個, 賣相真一流。 但細嚼下就覺得個菠蘿皮唔夠脆及唔夠甜。 我個人認為皮要夠脆同甜先可以食到皮同麵包嘅層次感, 這—點令我對佢有D失望, 不過這可能係我對佢嘅期望太高啦。不過下次如果路過又咁啱新鮮出爐, 都不防再買, 因為買到個熱辣辣嘅包都可以給自己—份滿足感!

於是八卦走埋去睇睇。原來菠蘿包、椰撻、蛋撻等都紛紛出爐。

。跟住一口咬落去....好熱啊

SO SO
2012-01-01
TakeAway
$5 (Other)