甘牌燒鵝地址: 灣仔軒尼詩道226號寶華商業中心地舖電話: 54087740🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹呢個餐廳疫情之前充斥住各國旅客,門口永遠有條龍排到去小學門口,起誇張, 見到都卻步,所以從來無諗過去食。依家我終於有機會食喇!我地12點到餐廳門口,唔洗排直入。(注:走果陣一點左右,門口都排咗十個人左右)午市套餐六十幾至七十幾蚊。我揀咗💫甘牌燒鵝飯($74)鵝皮好脆好香,肥瘦適中!唔會好乾好柴皮。鵝肉唔鞋口,不過未至於嫩。啲鵝油流落飯度好好味,搞到我成碟飯清底。白飯好夠熱,只是分量略少。💫鹵水豆腐(套餐跟埋一碟小食)一碟三件,豆腐好滑,新鮮唔老,唔會得個咸字,有鹵水味。💫熱奶茶合格有餘👍🏻👍🏻$74 你話貴定平呢?睇你點睇啦。我覺得出面一個例牌都百五啦。 七十幾蚊食鵝喎,分量都唔少,價錢都算好合理。整體好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑(8/10) 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
甘牌燒鵝
地址: 灣仔軒尼詩道226號寶華商業中心地舖
電話: 54087740

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

午市套餐六十幾至七十幾蚊。我揀咗

💫甘牌燒鵝飯($74)

燒鵝飯

💫鹵水豆腐(套餐跟埋一碟小食)

一碟三件,豆腐好滑,新鮮唔老,唔會得個咸字,有鹵水味。

滷水豆腐

💫熱奶茶合格有餘👍🏻👍🏻

$74 你話貴定平呢?睇你點睇啦。我覺得出

整體好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑(8/10)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
滷水豆腐