2014-09-23 6823 views
有時遇到不公平待遇,轉個頭過左去就算,但今次實在令我太唔順氣,第一篇食評就要比劣評!! 食物絕對好味,只係服務同第一個印象扣晒分!話說早兩日上司買左呢個「甘牌燒鵝」既外賣例牌燒鵝返公司請我地幾個同事食,哇~新鮮又加上有人請,自不然特別好食 , 過左2日個心已急不及待要買返一份返去比屋企人食~! 同事都預價錢應該差唔多$100有找既例牌份量,去到發現偏貴,上庄(翼位) $128, 下庄(腿位) 要$148, OK~咁上次試過真係好甘香,好耐冇食過咁好食既鵝喇,新鮮油香+脆皮令人分得出鵝同鴨真係有好大既分別,同埋又想屋企人都開心食,冇所謂啦,咁都豪一次,買左下庄。點知,就係我等緊佢切既時候,後面有個男人又係買下庄,佢叫多份$20腎,點知個廚房出左份腎+下庄出來先,個經理(仲要係經理,因為佢著套衫同其他侍應唔同),就包好比果個男人(我估佢係熟客,因為隻肶好似大份D)。我即刻問個經理,點解我買先,你會比後面果個先?佢一句話「因為有兩個師父斬既,你果份第二個師父做,出緊黎」, ??????乜我有要求指定師父斬咩??而且邊個師父出都好,係我買先就係包比我先,係常識吧?!佢根本係敷衍我,而且好明顯
食物絕對好味,只係服務同第一個印象扣晒分!

我即刻問個經理,點解我買先,你會比後面果個先?佢一句話「因為有兩個師父斬既,你果份第二個師父做,出緊黎」, ??????乜我有要求指定師父斬咩??而且邊個師父出都好,係我買先就係包比我先,係常識吧?!佢根本係敷衍我,而且好明顯其實係同一個師父斬囉
 佢仲要唔知衰,冇道歉不特止,自己唔敢再serve我,咁咪第二個侍應包比我囉,擺明身有屎唔識面對啦。過多幾分鐘,我終於有野拎得走人。因為趕住返屋企,我都費事同佢嘈。

但係大佬呀,邊有得咁做生意架???!!就算有幾好食,都係假啦,熟客遲來都有得拎先?仲要我係成個人企喺面前都咁做,係咪當其他客死架???好。比面佢,喺度寫返篇食評送比佢檢討下

p. s.我之前得1個女人等外賣,唔知點解我都要企喺度等成10幾分鐘咁耐,師父又手腳慢好似唔憂做咁,等埋下張單先一齊斬,仲要比左人地先,唔嬲就假啦

p.s.因為我隻肶實在細過"人地"果隻,咩影相既心機都冇啦!!!!!
2014-09-18
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$148 (Dinner)