2023-12-27
同朋友喺旺角行街嘅時候見到呢一間盈館好吸引,咁啱又未食嘢就入咗去食點心,餐廳環境裝修好有懷舊嘅風格,不過坐得好舒適!今次同朋友分別叫左三款點心,全部都好精緻🤩☑️紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸☑️ XO醬菜苗餃☑️紅菜頭帶子餃🔸紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️滑身嘅腸粉加左紅菜頭同櫻花蝦,味道層次都好豐富!我覺得呢個紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸都好少喺出面食到,真係幾特別!🔸XO醬菜苗餃推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️提到XO醬菜苗餃,真係一個色香味俱全嘅點心選擇🥟!首先,菜苗嘅清新搭配上XO醬嘅鹹香,絕對係一個美妙嘅組合。餃子皮薄而有嚼勁,一咬落去,就可以感受到裡面菜苗嘅爽脆,同XO醬嘅濃郁香氣喺口腔中綻放🤤。XO醬本身用咗一啲海鮮材料製成,帶有淡淡嘅海味,點綴住菜苗嘅清甜🦐。而且,餃子煮嘅時間掌握得啱啱好,令到餃子嘅口感既不過硬又不過軟,剛剛好咁鎖住咗內餡嘅精華😋。而家食呢啲XO醬菜苗餃,無論係做小吃定係下午茶,都令人百食唔厭,而且份量適中,唔會食得太飽👌。更加,呢款粉絲點心每一粒都包裹得整整齊齊,賣相吸引,令人一見就想食😍。總之,XO醬菜苗餃絕對係值得一試嘅美食,無論係外皮嘅彈性定係內餡嘅多層次口感,都
今次同朋友分別叫左三款點心,全部都好精緻🤩
☑️紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸
☑️ XO醬菜苗餃
☑️紅菜頭帶子餃
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
提到XO醬菜苗餃,真係一個色香味俱全嘅點心選擇🥟!首先,菜苗嘅清新搭配上XO醬嘅鹹香,絕對係一個美妙嘅組合。餃子皮薄而有嚼勁,一咬落去,就可以感受到裡面菜苗嘅爽脆,同XO醬嘅濃郁香氣喺口腔中綻放🤤。XO醬本身用咗一啲海鮮材料製成,帶有淡淡嘅海味,點綴住菜苗嘅清甜🦐。而且,餃子煮嘅時間掌握得啱啱好,令到餃子嘅口感既不過硬又不過軟,剛剛好咁鎖住咗內餡嘅精華😋。而家食呢啲XO醬菜苗餃,無論係做小吃定係下午茶,都令人百食唔厭,而且份量適中,唔會食得太飽👌。更加,呢款粉絲點心每一粒都包裹得整整齊齊,賣相吸引,令人一見就想食😍。總之,XO醬菜苗餃絕對係值得一試嘅美食,無論係外皮嘅彈性定係內餡嘅多層次口感,都令人讚不絕口👏!
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
紅菜頭帶子餃皮薄得嚟又餡料豐富,帶子鮮味十足 ,好好食!