🍽知道土生花係素食餐廳,我揀左初一去食素,餐廳既環境好舒適,座位好闊落,枱同枱之間都有返一定既私穩度,講野大聲啲都唔驚比隔離枱聽到🤗💕職員都會為每碟菜做簡單介紹,非常之好✨我地2個人都揀左4 Course Set $338,2道前菜、1道主菜、1道飯/麵前菜:✨椰菜湯配雅枝竹- 好香湯好正,推薦✨✨蒜蓉蒸香菇 - 必食因為冬菇好厚肉好香✨韓國人蔘天婦羅(+$40)- 呢個正,未食過人蔘都可以煮成天婦羅,入口有啲苦澀味,人蔘味香濃🤗主菜:✨韓式炒粉絲卷拼燒薯✨韓式粉絲雜菜腐皮福袋兩道菜都有韓式味道,韓式炒粉絲卷外層用左海苔包住,海苔非常香脆,好味✨✨推薦飯/麵:2個飯麵配上我最鐘意既大醬湯😍好濃味✨韓式蔬菜拌飯真係好食到唔識形容,成個飯好重好香麻油味,紫菜同麻油工商,味到提升✨💕✨泡菜炒飯呢個飯有啲辣,泡菜硫非常好味,味道都不錯👍🏻😌

前菜:
✨椰菜湯配雅枝竹- 好香湯好正,推薦✨
✨蒜蓉蒸香菇 - 必食因為冬菇好厚肉好香

主菜:
✨韓式炒粉絲卷拼燒薯
✨韓式粉絲雜菜腐皮福袋

飯/麵:
2個飯麵配上我最鐘意既大醬湯😍好濃味
✨韓式蔬菜拌飯

✨泡菜炒飯
呢個飯有啲辣,泡菜硫非常好味,味道都不錯👍🏻😌
  • 韓式炒粉絲卷拼燒薯
  • 韓國人蔘天婦羅