2018-07-07 118 views
第二次來到拉麵Jo , 佢位處銅鑼灣但離最旺嘅電車路有些距離,這種旺中帶靜嘅氛圍正合我意。店長是日本人,很有禮貌,記憶力很好,估唔到佢竟然記得相隔兩月再去的我。裝修格局是正宗日本拉麵店,中間有拉麵師傅,食客圍座於三面吧枱,可以清楚見到拉麵及美味叉燒的製作過程日本傳統總有其間限定食品,今期是火炙燒味增沾麵,濃厚滾燙嘅沾麵汁將粗粗嘅拉麵包裹得完美,叉燒厚度恰到好處,即叫即切,肉汁保存良好。另外友人品嚐了蒜油豚骨幼麵豚骨湯底是正宗的日本湯口味,濃厚香醇。一口拉麵,一口厚切叉燒丼,非常滿足。薄切牛舌,非常香口,雖然薄切但仍有濃濃嘅牛味👍🏻👍🏻兩次進餐都沒有令我失望,果然是米芝蓮推介

炙焼麵士沾麵

蒜油豚骨幼麵

一口拉麵,一口厚切叉燒丼,非常滿足。
細叉燒丼

薄切牛舌,非常香口,雖然薄切但仍有濃濃嘅牛味👍🏻👍🏻

兩次進餐都沒有令我失望,果然是米芝蓮推介

炙焼麵士沾麵
蒜油豚骨幼麵