2019-04-20
突然想食中菜,朋友同我講呢間係米芝蓮推介餐廳,所以黎試下啦。揚名國際燒肉 (細) *忘了價錢見到米芝蓮推介,所以我朋友就話好似好出名,一定要試下,但我見到個菜名咁浮誇,真係有點擔心,最後冇白費我既擔心,因為十分一般,可能我食過好好食既燒腩仔啦,有左比較了。而乳豬醬同燒肉唔太夾,綠色既芥辣醬看不習慣🙈容哥第一嘴 *忘了價錢應該是墨魚咀來的,我朋友說😂 外層炸粉唔夠脆,但都簿身,唔會成口都食炸粉。但啡黃色的賣相就很一般了。薑蔥焗美國桶蠔 $168味道太農,所以蠔既鮮味唔突出,或者本身隻蠔冇乜味啦,而且好細隻唔肥美,同埋份量好少,冇數但懷疑只有 6~8隻。本來被安排坐到最入,好焗唔通風仲聞到少少異味,所以我忍受唔到,見到卡位冇人坐所以要求坐卡位(我們有3個人),行去到就有職員放左個有人訂位既牌,但我就話:"其其實我都訂左位,咁我坐唔坐得?" 擾攘左一陣,終於成功坐到,坐得舒服好多。所以環境同服務都唔係太好,而且帶著米芝蓮既朵我既要求當然會提高,食物質數又一般,價錢又不便宜,唔會有下次了。
揚名國際燒肉 (細) *忘了價錢
容哥第一嘴 *忘了價錢