2019-09-18
好久沒有吃米線🍜於是和朋友到家附近試一試新店 小窩米線,我揀了小辣湯底,加了 芥蘭、金菇同埋通菜! 米線是幼身的,又有彈性,是我鐘意的質地! 另一個米線配了 豬潤、豬皮和芥蘭,同樣是小辣!一定要大讚,小店配料的份量十足,鋪滿成碗米線👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 另外,我們瘋狂點了很多小吃,涼拌墨魚頭🦑超 級 驚 喜 墨魚頭份量好多,又夠爽口,配上炸過的蒜蓉,又有秘製醬汁! 十分惹味 麻辣鴨腎,基本上醬料同涼拌墨魚頭差不多,更多了一重麻辣口感,口感更加豐富 秘製豬頸肉👍🏻👍🏻👍🏻 不用說,燒豬肉一定不會差,好Juicy 好香口 串燒雞軟骨,配上孜然粉燒,好適合配啤酒飲😬😬😬😬 另外,我們又點了燒蒜心,我是第一次食蒜心,以為係蒜頭心😂😂😂 點知係綠色的蔬菜,今次食米線又長了知識👍🏻👍🏻👍🏻
另外,我們瘋狂點了很多小吃,
串燒雞軟骨,配上孜然粉燒,好適合配啤酒飲😬😬😬😬