2024-01-08 1586 views
鍾意食米線嘅朋友,都會去不同特色米線店品嚐美食,尤其係小店經營分分鐘會食出驚喜,今次同朋友去了荃灣呢間雲家小鍋米線,去到已係晚餐時段,係門口已見排隊人龍,就知道佢幾有人氣食店。都等咗一陣先至入去坐低,當然餐牌除了有多款口味小鍋米線同多款配餸之外,仲有其他特色小食供應。我哋就點了最基本嘅小鍋米線,另一款係雲家米線同兩款小食。有涼拌墨魚頭終於開始享受美食,先來小食有涼拌墨魚頭份量十足,墨魚頭肉質爽彈又飽滿,加上蒜粒嘅提升味道,點埋醋汁食得特別滋味。醬拌皮蛋另一款醬拌皮蛋,晶瑩剔透味濃香滑,當然兩款米線各有特色。小鍋米線+ 腩肉+ 蘿蔔小鍋米線配料已有芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜、豬肉碎,加配餸埋有腩肉食到肉質肥瘦適中帶點油脂,大大件蘿蔔燜得軟腍吸晒湯汁精華,而且湯底口味係酸辣咁食先刺激。豆漿飲啖豆漿解解辣度啊!雲家米線再來呢碗係雲家米線,賣相十足!會俾其他米線配料多出幾款食材,蓋滿晒整碗米線上。湯底麻辣、中辣真係好惹味。有雞翼、雞絲、腸仔、魚肉卷、冬菇等,一啖餸一啖米線口感滿足又惹味,食都碗底仲係配料真係CP值高,又品嚐一餐豐富特色人氣美食。

我哋就點了最基本嘅小鍋米線,另一款係雲家米線同兩款小食。

有涼拌墨魚頭

醬拌皮蛋
另一款醬拌皮蛋,晶瑩剔透味濃香滑,當然兩款米線各有特色。

小鍋米線+ 腩肉+ 蘿蔔

豆漿
飲啖豆漿解解辣度啊!

雲家米線

• 雲家米線
  • 醬拌皮蛋
  • 腩肉
  • 豆漿
2024-04-12 0 views
小鍋米線有多款配料選擇,份量十足,湯底唔會太咸,我叫左雞絲,吸晒湯既精華,再加埋腩肉鹹甜鹹甜,推薦👍🏽涼拌墨魚頭份量多到有座墨魚頭小山丘,爽口彈牙,蒜味足,酸酸辣辣,好開胃秘製豬頸肉好有驚喜,食落好香口,肉質彈牙一D都唔硬,妹妹食左半碟,配埋個泰式辣醬,味道更上層樓,一定要叫!!

一定要叫!!
  • 秘製豬頸肉
  • 小鍋米線
荃灣米線店競爭激烈,當中👧🏻就幾鍾意以下介紹嘅呢一間米線店 - 雲家,湯底濃味得嚟又唔會太油膩,餸同小食嘅款式亦相當多。難怪平日未夠六點已經差唔多坐爆全場!🌟豬頸肉小窩米線(麻酸辣BB辣)+螺旋藻豬軟骨👧🏻就叫咗一碗三餸米線,麻辣湯底嘅酸味比較明顯,略帶甜味唔算太鹹,米線來混入不少酸菜粒。可能係叫BB辣嘅關係,麻辣所帶來嘅麻痹感覺就相對溫和。米線煮得有咬口,而且份量頗多。至於餸菜方面,豬頸肉要比呢個價錢,份量都交得幾足,大約有五至六塊,厚切,肥瘦兼備又爽口。豬軟骨嘅軟骨煮得好腍,入口即溶。螺旋藻嘅份量多得誇張,好似佔咗半碗米線份量,吸收盡湯底精華幾掛味。🌟豬扒小窩米線(酸辣BB辣)+牛腩豬軟骨骨豬大腸至於👦🏻就叫嘅米線,豬扒肉咖喱粉嚟醃,相當入味,唔太多脂肪,可惜比較乾身。五香牛腩即使係瘦肉位亦炆得非常腍。豬大腸都洗得幾乾淨,冇咩臊味。🌟涼拌墨魚頭雲加其中一個必點小食就係涼拌墨魚頭。用咗大量蒜頭🧄嚟拌墨魚頭,墨魚頭爽口彈牙,係一個令人食過不停嘅小食!🌟菊花蜜

🌟豬頸肉小窩米線(麻酸辣BB辣)+螺旋藻豬軟骨

🌟豬扒小窩米線(酸辣BB辣)+牛腩豬軟骨骨豬大腸

🌟涼拌墨魚頭

🌟菊花蜜
2024-03-21 168 views
舊時荃灣返工日食米線,都算係回頭多次的餐廳,米線份量超多,辛辣度/酸辛辣度可自己選擇,每鍋米線的配料都很多😀係荃灣都頗有名氣,店舖細細去親堂食的話,都要排隊~ 餓得濟今次就揀咗外賣豬頸肉小鍋米線🍜豬肉一咬即淋,米線吸哂肉汁,鮮味十足,再加多樣芽菜、酸菜、韭菜、蔥、芫荽等配料肥牛小鍋米線🍜外賣都拎咗一段時間,米線愈淋感覺愈好食,配料又多多,加埋墨魚頭春卷等小食~ 超級好味*惹味小食*🥟原來小食咁有睇頭涼拌墨魚頭👍 (蒜味加D 辛辣,好食彈牙爽口)炸春卷(5件)👍 (炸春卷炸到另類金黃色,值得一推)台式烤小腸👍炸雞中翼👍

豬頸肉小鍋米線🍜

肥牛小鍋米線🍜

*惹味小食*🥟原來小食咁有睇頭
涼拌墨魚頭👍 (蒜味加D 辛辣,好食彈牙爽口)
炸春卷(5件)👍 (炸春卷炸到另類金黃色,值得一推)
台式烤小腸👍炸雞中翼👍
TakeAway
2024-03-20 153 views
雲家小鍋米線係荃灣嘅人氣餐廳之一,食飯時間經常要排隊等候,受歡迎程度可見一斑🥰🥰😆😆😋😋🍜雲家米線🍜 (小辣) $63有齊冬菇,雞絲,魚春卷,螺旋草,台式香腸等等,配料十分豐富,份量十足,一次過可以食到餐廳多款人氣配料, 雞絲吸收湯汁,變得好惹味;螺旋草有啲似海帶,清爽口感;冬菇厚肉,醃得入味,湯底帶有甜味,飲落好滋潤舒服,而且有多款辣度可供選擇🍜涼拌米線🍜 $36配料有花生,榨菜,鹹菜等,用咗香醋作基調,酸甜開胃,十分清爽,好適合搭配手拍青瓜一齊食🦑涼拌墨魚頭🦑 $46微辣嘅蒜香味十足!個蒜蓉醬好好味,負責人話係每日新鮮製作,確保蒜香味最多程度可以保留到,墨魚頭每粒都爽口彈牙,出面相對少見嘅小食🐮麻辣金錢肚🐮 $47同樣有加蒜蓉醬,蒜蓉醬味道較濃郁,金錢肚Q肚,份量都好足🥛支裝豆漿🥛 (加配價) $8一支有500ml, 好抵飲當日嘅小食豬頸肉賣晒,呢個都係熱門小食之一,下次要返嚟食呢😘😘😊😊😆😆雲家小鍋米線地址:荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖#tsuenwan#tsuenwanfood#荃灣#世一米線#人氣米線#米線關注組#小鍋米線#人氣餐廳#長龍店#雲家小鍋米線#小鍋

🍜雲家米線🍜 (小辣) $63

🍜涼拌米線🍜 $36

🦑涼拌墨魚頭🦑 $46

🐮麻辣金錢肚🐮 $47
同樣有加蒜蓉醬,蒜蓉醬味道較濃郁,金錢肚Q肚,份量都好足

🥛支裝豆漿🥛 (加配價) $8
一支有500ml, 好抵飲

雲家小鍋米線
地址:荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖

#tsuenwan#tsuenwanfood#荃灣#世一米線#人氣米線#米線關注組#小鍋米線#人氣餐廳#長龍店#雲家小鍋米線#小鍋米線#雲家米線#螺旋草#魚春卷#雞絲#涼拌米線#香醋#墨魚頭#金錢肚#豬頸肉#豆漿#抵食#好食#沙咀道#冬菇#紅薯粉#小食#涼拌

說起雲家米線,因為幾年前住在附近的關,自從小店剛開張已不時到訪,見證雲家由街坊小店變成現在米線關注組大獲好評的長龍名店。可惜之後因搬屋關係,最近才有機會再訪小店。我最喜歡這裏的米線即叫即煮,之前有媒體訪問過他們,知道每碗米線都是連湯連配料和辣椒用鑊爆炒,令到每碗米線更加入味。今次夜晚六時多和老公去「撐枱腳」,等了不用五分鐘已經可以入座,叫了兩碗米線和三個小食。1.牛腩小鍋米線(麻小辣)加腩肉 $46+10雲家的配料出名豐富份量又多,基本上食每啖米線都可以同時品嘗到大量炒香的肉碎、芽菜、韭菜、蔥及芫茜,加上濃郁的湯頭一起吃簡直大滿足!辣度我認為小辣已經非常夠味,而且湯底不油,吃到最後亦無油膩的感覺。腩肉屬切條狀、半肥瘦帶油脂那種,加上大大件的牛腩一起吃相當過癮!2.雲家米線(唔辣)加金錢肚 $63+15米線一上桌我真的嚇一嚇,因為餸菜及配料幾乎「淹沒」整碗米線!難得地叫清湯下湯底仍然濃郁,推介螺旋草、雞絲及金錢肚,雞絲是石蔭那間米線名店的質地,一絲絲非常吸湯,螺旋草非常有爽滑有嚼勁,金錢肚亦醃得非常入味,而且後兩者坊間不是每間米線都有。3.涼伴墨魚頭 $46絕對必叫!墨魚頭份量極多而且爽

1.牛腩小鍋米線(麻小辣)加腩肉 $46+10

2.雲家米線(唔辣)加金錢肚 $63+15

3.涼伴墨魚頭 $46

絕對必叫!墨魚頭份量極多而且爽口彈牙,配上淋面的微辣蒜泥醬已非常夠味,再加附上的酸醋汁更是開胃又刺激味蕃!

4.秘製豬頸肉 $47

另一大熱菜式,豬頸肉燒到邊位焦脆,內裏的肉質卻依然爽滑。附上的是類似泰式酸甜醬,正好中和油膩感,食肉獸必點!

5.炸雞中翼 $30

幾個字形容到——熱辣辣,大大隻,啖啖肉。相對於其他特色小食,炸雞中翼可能顯得驚喜欠奉,香茅味的調味是我預想中的味道,但肯定的是即叫即炸,吃下去亦油脂十足。

之後我們還叫了豆漿和凍檸茶,豆漿是我喜歡的那個老牌子,凍檸茶亦屬水準之上。飽餐一頓後已是七時多,門外亦現排隊人龍,難怪荃灣區雖然米線店林立,但在味道、位置方便度、用餐環境、食物特色種種加在一起去看,雲家絕對是「米線飯堂」之選。

2024-03-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
Dining Offer
Tasting Event
  • 雲家米線
呢間小店提供地道米線如酸辣湯小鍋米線、重慶酸辣粉等🍜另有多款小食,價錢經濟實惠😍💗肥牛小鍋米線+魚肉春卷($55)米線煮得啱啱好,順滑又索湯,今次揀咗酸辣BB辣,湯底濃而不油,酸味同辣味,配料有超多肉碎、芽菜、韭菜、酸菜、蔥🍜肥牛大大片份量多🐮;魚肉春卷彈牙,食落有粒粒爽口花枝🐟💗熱拌紅薯粉+蘿蔔+牛腩+響鈴 ($67)紅薯粉屬於粗身狀,口感滑溜煙韌😋加咗榨菜、咸菜、肉碎同花生去撈🥜,蘿蔔清甜無渣🥕;牛腩炆得軟腍入味🐮;響鈴非常索汁🫔💗蒜泥白肉 ($42)蒜泥白肉底層放上豉油,長長嘅腩肉薄片肥瘦勻稱🐖最上層就係超誇張嘅蒜泥,超重口味,入口滿滿蒜香🧄💗醬拌皮蛋 ($24)皮蛋食落Q彈,蛋黃溏心甘香,加上秘製蒜蓉醬汁超惹味🥚

💗肥牛小鍋米線+魚肉春卷($55)
肥牛小鍋米線+魚肉春卷

💗熱拌紅薯粉+蘿蔔+牛腩+響鈴 ($67)
熱拌紅薯粉+蘿蔔+牛腩+響鈴

💗蒜泥白肉 ($42)
蒜泥白肉

💗醬拌皮蛋 ($24)
皮蛋食落Q彈,蛋黃溏心甘香,加上秘製蒜蓉醬汁超惹味🥚
肥牛小鍋米線+魚肉春卷
熱拌紅薯粉+蘿蔔+牛腩+響鈴
蒜泥白肉
醬拌皮蛋
之前經過見到好多人, 都有d好奇, 今日過來荃灣就試一下, 都要排2,3個, 等的時候都諗下叫乜嘢, 入面爆晒, 心諗有乜嘢賣點🤔 我比安排在一張長枱, 枱與枱之間非常之迫😅, 叫左凍奶茶少甜, 酸麻辣羅白螺旋草通菜豬紅小鍋米線, 要左少辣, 等左一陣送來, 先飲啖湯, 剩係飲到咸味同好少酸味, 飲唔到有乜野麻味, 食米線, 佢比較偏幼, 而且比較淋, 螺旋草比得好多, 但偏咸, 通菜都好多👍啱晒喜歡多菜的我, 但豬紅亦淋得滯同太碎太細粒, 最好食都係羅白, 又淋又入味😋, 整體分量都好大碗, 一定夠飽, 但我個人覺得要這樣排隊, 又無乜太大特色, 反而有d失望添😅 不過我見都幾多人食涼拌墨魚頭, 依個可能係依度的特色, 但我應該唔會再來😆太迫了😅😅但試下無妨
2024-03-17
Lunch
2024-03-15 53 views
今日來到荃灣搵食。朋友介紹有間米線幾好食的。到店時發現,想不到少少的店面,卻如此旺場,可以說是坐冇虛席,不過唔駛等好耐就有位。餐廳呢度選擇都算多,現料當然可以隨意配撘。主食外仲有啲小食可以選擇。最終揀咗兩個米線加個小食。 🥢豬扒小鍋米線加螺旋草、大腸螺旋草吸收晒啲湯汁非常惹味。而豬扒係會分開另上,令到豬扒不會變淋。米線非常大碗,一定夠飽。而麻辣湯汁也很濃郁,朋友就覺得未係太辣,可以接受~🥢牛腩小鍋米線加雞絲、蘿蔔、魚肉春卷牛腩幾夠腍,魚肉春卷並不是腐皮那種,是較滑口和軟身的,幾入味。 🥢涼拌墨魚頭小食就變成全晚最愛。非常有彈性又夠咬口,本身巳經夠鮮,再加上醋後,鮮味更加特出。

🥢豬扒小鍋米線加螺旋草、大腸

🥢牛腩小鍋米線加雞絲、蘿蔔、魚肉春卷

🥢涼拌墨魚頭
2024-03-14
Dinner
  • 涼拌墨魚頭
見到網上極推荃灣呢一間正宗小鍋米線,身為米線控嘅我🫡今次都慕名試試人氣極高嘅雲家!就算係平日大概 2:30時間去到餐廳都依然座無虛席,keep住有外賣單出,甚為熱鬧😂🅵🅾🅾🅳豬軟骨+腩肉+螺旋藻 酸辣米線 $60配料份量比想像幾多,好足料,感覺食極都仲有😂😂😂螺旋藻食落好爽口,口感新奇,豬軟骨都煮得好淋,入口即溶,完全唔乾!墨魚頭+腩肉+雞翼 $65大大粒墨魚頭口感爽脆彈牙,而店舖亦都用咗偏瘦嘅腩肉,就算全部食曬唔會好有罪惡感🙈咬落去亦都唔會好嚡,頗為出色!雞翼都滷得好入味👍🏻蒜泥白肉 $42一上菜就俾佢爆滿嘅蒜泥震撼到,配上肥瘦均勻薄切豬肉一齊食,邪惡感十足🤤🤤醬拌皮蛋 $24同平時啲黑色皮蛋唔同,呢間舖頭用咗金黃色皮蛋,口感比較Q彈,內裏流心質感,另外鋪滿蒜泥同辣椒,十分惹味🥰豬頸肉 $47豬頸肉可以話喺最高質嘅小食!咬落去意外地爽口彈牙,完全唔乾,同泰式辣醬好夾😂下次一定encore!!!整體而言,米線都幾高質,並且提供多款唔同口味嘅湯底可供選擇(單單係小鍋米線就已經可以揀酸辣、麻辣或者麻酸辣),嘢食份量都好足料,大滿足😋😋👍🏻

🅵🅾🅾🅳

豬軟骨+腩肉+螺旋藻 酸辣米線 $60

墨魚頭+腩肉+雞翼 $65

蒜泥白肉 $42

醬拌皮蛋 $24

豬頸肉 $47

2024-03-12 52 views
雲家小鍋米線係荃灣一間極高人氣嘅米線店,出名加店細,繁忙時間一定要排隊,當日大約7點就開始要排隊👯‍♂️👯有小鍋/涼拌/熱拌米線,亦可以揀酸辣/麻辣/麻酸辣,當然一定要食各款招牌小食,同米線一樣出色👍<小鍋米線+腩肉+蘿蔔+魚肉春卷> $57<小鍋米線+豬扒+豬大腸+紫菜> $63<涼拌墨魚頭> $46<秘製豬頸肉> $47<小鍋米線>小鍋米線配料有芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜、豬肉碎;米線幾特別咁偏幼身,煮得順滑又掛湯,同埋我中意米線預先撈好,方便米線同配菜一齊食;湯底係小酸辣,不算好辣,但濃郁而不油膩,食完都不太渴🫶每份餸都起碼3-4舊,好足料:1. 腩肉剪細左方便食,肥瘦適中帶點油脂2. 魚肉春卷帶有櫻花蝦味,幾特別3. 蘿蔔大大件,燜得軟腍,清甜又吸湯汁4. 豬大腸入味有腸味,清得好乾淨,冇異味5. 紫菜分量多,sok汁6. 豬扒分開上,但有點過火所以稍硬<涼拌墨魚頭>好大碟,墨魚頭爽口彈牙,加埋滿滿蒜粒同醋汁調味,係一碟好食嘅開胃菜👍👍👍<秘製豬頸肉> 都係大推,燒到皮

<小鍋米線+腩肉+蘿蔔+魚肉春卷> $57

5. 紫菜分量多,sok汁
6. 豬扒分開上,但有點過火所以稍硬

<涼拌墨魚頭>

<秘製豬頸肉>
都係大推,燒到皮脆肉爽😋,皮上有少少鹽調味,加埋酸甜醬好好食,唔點醬本身都勁好食😎

• 秘製豬頸肉
2024-03-12 42 views
當天和朋友6:30pm到,已不少人在排隊,大約排了15分的時間。這家足料抵食,且餸菜款式多樣👍🏻🍜雲家米線(少辣)$60配料:腐竹、冬菇、雞絲、雞翼、魚春卷、螺旋草、腸仔、芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜(另加了紫菜$7)份量非常多😋適合被餓很久的客人😆一碗滿足所有食量需要,而且咩餸都可以試d。最特別是螺旋草,保健品聽得多,很少直接入菜,原來它是對皮膚、眼睛和免疫系統有益的。🍜豬扒小鍋米線$45配料:芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜(另加了生菜$7雞翼尖$8)小食:🥢炸春卷(5隻)$23賣相以絲絲縷縷包裹著內餡,有多重口感,香脆而不油膩。🥢蒜泥白肉$39白肉底層是豉油,而白肉上層則鋪滿蒜泥,蒜泥多得幾乎看不見白肉和醬油!白肉是長長的薄片、肥瘦勻稱,不會油膩,每一口都吃到惹味的蒜泥😋!

🍜雲家米線(少辣)$60

🍜豬扒小鍋米線$45

小食:
🥢炸春卷(5隻)$23
賣相以絲絲縷縷包裹著內餡,有多重口感,香脆而不油膩。
🥢蒜泥白肉$39
2024-03-03 87 views
雲家是一家位於城市中心的小吃店,以其豐富多樣的美食菜單而聞名。我最近去那裡品嚐了他們的一些招牌菜,包括魚肉春卷米線,牛腩,豬扒和炸雞翼。以下是我對這些菜餚的評價:首先是魚肉春卷米線。這道菜給人留下了深刻的印象。米線鮮嫩滑順,搭配著香噴噴的魚肉春卷,口感非常美妙。魚肉春卷裡的魚肉鮮嫩多汁,味道鮮美。牛腩肉質鮮嫩多汁,口感豐富。牛腩十分入味,牛肉的香氣在口中散開,讓人回味無窮。這道菜絕對是肉食愛好者的最愛,每一口都能感受到牛肉的鮮美。豬扒是另一道令人垂涎的菜餚。豬扒外層酥脆,內部保持著肉汁飽滿。豬肉的質地嫩滑,口感豐富。最後是炸雞翼,內部肉質鮮嫩多汁。炸雞翼搭配著香辣的醬,增添了一層刺激的味道。每一口都能感受到炸雞翼的美味和鮮嫩。總的來說,雲家的魚肉春卷米線,牛腩,豬扒和炸雞翼都是非常美味的菜餚。無論你是喜歡魚肉、牛肉還是豬肉,他們的菜單都能滿足你的味蕾。如果你正在尋找一家可以滿足你各種口味的小吃店,雲家絕對是一個不錯的選擇。

2024-02-09 228 views
每次係荃灣行街 心裏面都會閃過這一間米線😍可想而知有幾好食🤤舖頭細細 但味道整體都好出色叫咩餸配米線都好食啦🤤✐雞絲 螺旋草 冬茹 米線 (小辣)每次食都必點 雞絲 螺旋草 個餸勁豐富 又足料😍夾埋米線同個湯食🥹一流最重要係食到底都仲有好多餸🤣冬茹好入味😳吸曬d汁好好食 出色✐豬軟骨 金錢肚 生菜 淨雲吞 (小辣)豬軟骨😍入口即溶feel👍🏻完全唔韌金錢肚吸汁多 好食 口感好兩碗既湯底都勁野味 配米線好出色阿🫶🏻讚讚讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✐涼拌墨魚頭必食💯😍😍🫶🏻分量勁多涼拌得好好食😋墨魚勁爽口彈牙
每次係荃灣行街 心裏面都會閃過這一間米線😍
可想而知有幾好食🤤
舖頭細細 但味道整體都好出色
叫咩餸配米線都好食啦🤤

✐雞絲 螺旋草 冬茹 米線 (小辣)
每次食都必點 雞絲 螺旋草
個餸勁豐富 又足料😍
夾埋米線同個湯食🥹一流
最重要係食到底都仲有好多餸🤣
冬茹好入味😳吸曬d汁好好食 出色

✐豬軟骨 金錢肚 生菜 淨雲吞 (小辣)
豬軟骨😍入口即溶feel👍🏻完全唔韌

必食💯😍😍🫶🏻分量勁多
涼拌得好好食😋墨魚勁爽口彈牙

2024-02-07
2024-02-08 135 views
成日係社交平台關注組見到佢大排長龍,位位食完都讚,而且曾經被某雜誌喻為全港8大,今日路經荃灣,做完嘢順便去探店。💎 腩肉炸醬小窩米線 $43我揀咗麻辣中辣,先講個湯底好濃厚,有香濃嘅花生味,米線亦用上正宗雲南過橋米線,爽口彈牙,腩肉入味,炸醬香濃,而且份量頗多,下午茶的話兩個人都夠食。💎 涼拌墨魚頭 $45墨魚頭唔係常見,而且通常較早售罄,墨魚頭爽口彈牙有咬口。💎 蒜泥白肉 $40白肉火候適宜,刀工好,肥而不膩佐料香,熱片冷吃,食慾大振。💎 涼拌雲耳 $22雲耳薄,食落爽脆,酸酸辣辣,開胃小食。人均消費💰 : $ 75總結✍ : 價錢便宜,份量頗多,味道濃厚。NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)呢間雲家

💎 腩肉炸醬小窩米線 $43

💎 涼拌墨魚頭 $45
墨魚頭唔係常見,而且通常較早售罄,墨魚頭爽口彈牙有咬口。

💎 蒜泥白肉 $40
白肉火候適宜,刀工好,肥而不膩佐料香,熱片冷吃,食慾大振。

💎 涼拌雲耳 $22
雲耳薄,食落爽脆,酸酸辣辣,開胃小食。

人均消費💰 : $ 75
總結✍ : 價錢便宜,份量頗多,味道濃厚。
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)呢間雲家