2023-08-22 184 views
一間街尾嘅cafe, 估唔到竟然滿座,但仲有戶外位置可以坐。室內環境好有日本風,唯一唔好嘅地方係個冷氣比較嘈。食物方面首先係烤雞胸檸檬青醬忌廉手工絲帶意粉。這道意粉表面上平平無奇,但食落有驚喜,手工絲帶意粉的質感彈牙又有嚼勁,搭配烤雞胸肉,口感豐富,不是一般的雞胸肉。檸檬青醬忌廉更帶來了一股清新的味道,為整道菜增添了層次感。接下來是牛肉他他溫泉蛋吐司。這道料理表面上衝擊都大,因為牛肉他他係紅色的,好像食一堆生牛肉咁,但食落口感鮮嫩多汁,搭配溫泉蛋的蛋汁,感覺非常好。吐司除左增添了口感的層次,仲可以把吸收蛋汁,一齊食用。最後是柚子烏龍茶梳打。這杯飲品外表極之配合餐廳環境,味道方面結合了柚子和烏龍茶的風味,清新怡人,是一個適合夏天消暑的飲品。總結來說,這家cafe係一個值得再去的地方。
室內環境好有日本風,唯一唔好嘅地方係個冷氣比較嘈。
食物方面

總結來說,這家cafe係一個值得再去的地方。
烤雞胸檸檬青醬忌廉手工絲帶意粉
柚子烏龍茶梳打