2016-07-08 2562 views
咁岩去開屯門做野,諗住入埋三聖食海鮮,點知食左一肚氣。買左三樣海鮮,煮法係豉椒炒蜆,蒜蓉蒸貴妃蚌,蒜蓉蒸聖子。點知等左唔夠十分鐘就上枱,仲要一次過上哂3碟海鮮,已經好奇怪佢清洗得黎都幾分鐘,點解幾個分就可以搞掂上枱,雖然個陣已經接近9點,但都無理由快成咁。個豉椒蜆都還可,起碼入得口。到一食個隻蚌,成陣腥味即刻吐返出黎,同左侍應講根本就未煮,佢黑口黑面拎返入去再煮,一句唔好意思都無。當然碟聖子都好唔得啦,懷疑佢連洗都洗得唔乾淨,不過都算,再嘈費時一陣佢真係吐口水落去我d 海鮮到。最嬲係叫左個蒸霸王雞,食哂d 海鮮都未到,海鮮就10分鐘洗埋煮好,反而碟雞就大半個鐘先黎到。點知一放落口,係凍既,等左咁耐,比碟唔熱既雞我?已經對佢個廚好失望,所以都唔想再拎入去翻熱。到埋單我地比個意見比侍應,佢聽完keep 住無反應,剩係講一句 搵經理黎, 轉頭等左一陣,原來只係另一個侍應呀叔黎敷衍我地,講左句我幫你整熱d 雞,我地話唔駛了,直接叫佢埋單就算。我唔係第一次去食呢間,但so far 之前兩次都ok, 但今次之後我地都決定以後都唔會再黎呢間野食,簡直係浪費哂你買既海鮮。
咁岩去開屯門做野,諗住入埋三聖食海鮮,點知食左一肚氣。
買左三樣海鮮,煮法係豉椒炒蜆,蒜蓉蒸貴妃蚌,蒜蓉蒸聖子。