2014-06-16 2669 views
朋友聚餐,找地方吃飯,都幾苦惱。吾係呢個吾食乜,那個吾食物,到最後可能某個人仲放飛機添。所以都幾煩的。今次不同了,朋友約了地方,幾個老朋一起吃飯啦!今次到深水埗的「增輝」!都見到幾多等位。我遲了所以不用等位😅。我們4個人,點了6個菜。先來個白雲豬手:酒香剛好,不太濃。骨肉易離,皮爽肉滑。一流!👍👍👍西蘭花炒雙鱿:呢個就一般喇!勺好晒D食物,變左冇乜味道,叫做有些獲氣。鬼馬虾膠:這個都特別下,虾有鮮味又彈呀,油炸鬼又脆。👍燒鴨:差到不得了。皮不脆,D肉又UN又鞋。吾記的咩湯:記然吾道得,即係冇特別。算啦!金銀旦莧菜:呢個好小輸既。冇驚喜法現。成餐晚飯雖然一般,但價錢不太貴。和一些老朋友聚餐,說說笑笑很開心了幾小時。算是不錯的選擇。

鬼馬虾膠:這個都特別下,虾有鮮味又彈呀,油炸鬼又脆。👍
燒鴨:差到不得了。皮不脆,D肉又UN又鞋。
吾記的咩湯:記然吾道得,即係冇特別。算啦!
金銀旦莧菜:呢個好小輸既。冇驚喜法現。