今日上朋友屋企前嚟呢幢工廈內嘅日式餐廳叫外賣自取,因為朋友鐘意食日本野但天氣凍又唔食刺身,呢間餐廳出面多卷物種類,加上外賣自取有折扣,工廈餐廳門面佈置精美,入面亦好有居酒屋氣氛要咗一客蜘蛛,黑龍捲,自家製香菇雞肉丸串燒,日式炒烏冬,日式麻醬秋葵豆腐沙律同埋櫻花蝦茄子燒呢度卷物配搭有好多種類同口味,有啲加埋薯片,至於我點嘅蜘蛛材料有炸軟殼蟹,青瓜,牛油果同蟹柳;黑龍捲有鰻魚,炸蟹柳,芝士同牛油果,食起來會有好多種口感同埋味道,食落覺得好豐富,滋味。燒茄子同埋香菇雞肉丸串燒放埋一齊,燒茄子上面放咗櫻花蝦又多咗少少香味同埋口感,而且之前都冇食過燒茄子,原來咁好味,朋友nice choice!香菇雞肉丸,係一啲免治雞肉配上冬菇,雞肉味非常之香,加埋冬菇嘅香生色不少,而且大大粒啖啖肉!另外炒烏冬亦都係喺我哋嘅預期意外咁好味,材料非常豐富亦都好多顏色睇起嚟好靚,份量都好多,醬汁好味,烏冬滑溜,上面嘅木魚絲令成個烏冬更加有香氣!特登點過麻醬秋葵豆腐沙律諗住有啲蔬菜同埋豆腐食下輕型啲,仲有車厘茄同埋啲蟹子食落口感更加豐富,蟹子一粒粒脆卜卜估唔到又幾夾!餐廳環境都幾靚,希望疫情快啲過可以坐低食下嘢飲返杯

餐廳環境都幾靚,希望疫情快啲過可以坐低食下嘢飲返杯!
TakeAway