2015-10-19 2962 views
天氣開始涼涼地,又係煲仔飯出場嘅時間🔥廟街一向比我有一種龍蛇混雜嘅感覺,喺呢度食煲仔飯,感覺特別地道🌾今晚都要排下隊,等左15分鐘,就入左去👍🏻❤️咸蛋肉片湯 $38同行朋友話今日好熱氣。。如果唔係佢熱氣,我一定叫個鴨蛋蠔餅食下,不過見佢成口生晒飛滋,算啦。。咁當然要下一下火啦!湯入面好多白菜仔,對於重口味嘅我黎講,呢個湯都好夠味!咸蛋黃用湯匙"界開",漏油嘅。。見到鹹蛋黃嘅橙色由放喺湯嘅上面,加少少胡椒粉,惹味!❤️臘腸排骨飯 $47好細個已經有一個知道邊個教我習慣,相信好多人都會。。就係煲仔飯一黎到,首先要從打開個蓋,在牲畜打兩個圈落老抽,再琴返個蓋焗大約10分鐘!咁樣做的確會令飯焦多一啲,臘腸都算值得一讚,咁嘅價錢,呢條臘腸都算係唔太多肥豬肉,排骨入味!飯有煲仔嘅香氣,飯焦唔算太燶,啱啱好!❤️腐乳通菜 $17腐乳通菜都係一貫水準啦!只係一啖裏面唔可以沾太多腐乳,如果唔係真係會好鹹架!**溫馨提示:如果第一次來呢度食煲仔飯,要記住呢度係唔提供飲品架!飲品要自己出去買,如果唔止一個人黎呢度食飯,想節省時間,可以一個人出去買嘢飲,另一個人繼續喺度排隊,咁就快靚正!✨

天氣開始涼涼地,又係煲仔飯出場嘅時間🔥

今晚都要排下隊,等左15分鐘,就入左去👍🏻

臘腸排骨飯
腐乳通菜
2015-10-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
鹹蛋肉片豆腐湯
臘腸排骨飯