2021-10-06 1369 views
終於感受到少少咁多秋意,同朋友冒住心臟病發嘅風險行上山道,嚟到𠵱間令人身心舒暢的餐廳🍴平日有lunch set,我哋嗌咗冬蔭大蝦🍤意大利麵($125)、慢煮黑松露雞胸意大利麵($125)、白酒奶油貝殼🐚鍋($125),配埋前菜章魚蔬菜沙律🥗或蘑菇湯,仲有一杯茶或咖啡☕️。如果飲餐牌上其他飲品就半價,例如我嗌嘅espresso tonic。前菜已驚喜,沙律菜新鮮爽脆,章魚🐙軟綿綿,夾埋酸酸地嘅醬汁食好夾。個湯香濃出色,令人期待主菜。意粉軟硬度適中,醬汁唔會好似海嘯咁掩沒整體,恰到好處,冬陰功夠酸又夠辣,好惹味,食辣嘅朋友唔怕無癮,隻蝦仲要彈牙有鮮味。至於慢煮雞胸都好滑溜,唔會鞋恰恰,加埋個香噴噴黑松露醬,又係一秒清碟。最得意嘅貝殼鍋,伴碟幾片包🍞都烘得外脆內軟,有少少蒜蓉牛油,淨係食包都滿足,再望埋個小鐵鍋,勁多青口同蜆,配上海量洋蔥🧅同番茜等等香草🌿,係可以share嘅份量!最後連杯espresso tonic都拿捏到個酸爽平衡,感受住微弱秋風,喺太陽同樹影相伴下品嘗美食,心情也開朗起來😃

章魚沙律

冬蔭大蝦意大利麵

白酒奶油貝殼鍋

Espresso  tonic

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
章魚沙律
冬蔭大蝦意大利麵