2016-11-03 4333 views
樂農是社企食店, 跟杏林館理念差不多, 樂農會聘用年長待業及聽障人士,透過實際工作,讓他們得到訓練,提供就業機會促使他們自力更生,融入社區, 理念很好, 還加入了5大堅持; 少鹽、少油、少糖、無味精及無制成食品, 所以提意今晚飯聚來支持支持。******************************訂了位也等了20-30分鐘才入座五福臨門甜酸生根、糖醋青瓜、石榴伴雲耳、麻辣粉皮和燒汁茄子共五款小食拼盤, 青瓜甜甜酸酸又爽脆, 好味, 五款食物各有味道, 全晚最好食。生煎蓮藕餅我地結論係食唔出有蓮藕, 味道也寡, 靠點醋提味。薑溶蒸三寶最把鬼, 原汁原味, 就咁蒸熟放少許薑溶上去便上檯, 真係乜味都無, 連上面啲薑溶都無乜薑味的! 雖然話5大堅持姐, 但是否都比番少少味道呢? 個人喜愛食物的原始味道, 但樂農的烹調方法并不討好, 廚師要認真研究一下, 5大堅持下是否也可以煮得好食啲?

訂了位也等了20-30分鐘才入座
五福臨門

五福臨門
生煎蓮藕餅

我地結論係食唔出有蓮藕, 味道也寡, 靠點醋提味。
生煎蓮藕餅
薑溶蒸三寶

薑溶蒸三寶
2016-10-03
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)