2017-12-03 285 views
襯放假同男朋友入左西貢食個Brunch,我專登揀左間位於沙灘附近的餐廳,咁就可以吹住海風慢慢嘆。無錯!我地望出去就係呢個景,係咪好正呢⋯⋯呢份係職員特別推介的黃金菜,其實呢個係炸通菜。呢個係好有心機的菜式,因為要吸乾菜的水份,先黏炸粉炸。呢碟仲會跟個小的泰式蝦沙律及可以點菜的汁。菜已經切開小塊,所以食的時候都好方便。雖然係炸的菜,但一D都唔覺得油,仲愈食愈想食。另外,我們仲叫左隻泰式燒雞。呢隻燒雞係我近排食的最好的。一上菜已經聞到好香,加上金黃色的雞皮,真係好吸引!雞皮又香又脆,仲唔會太肥。另外,雞肉非常嫩滑。另外,我叫左個椰青飲。椰青水非常清甜,係食泰菜的好伙伴。由於餐廳比較遠,所以我建議大家都係Book定位先好走,順便可以問問店員可唔可以留返户內位,望住個海景食個賞心悦目的飯。

黃金菜

泰式燒雞

雞皮又香又脆,仲唔會太肥。另外,雞肉非常嫩滑。

另外,我叫左個椰青飲。椰青水非常清甜,係食泰菜的好伙伴。
椰青

黃金菜