2017-02-13 676 views
睇飲茶男女介紹話好食,所以同男朋友走去試吓。當然要點招牌菜水餃啦,男朋友鍾意食腸粉,再叫多碟齋腸。首先講腸粉,唔夠彈牙,以前唔覺深水埗個間米芝連腸粉有幾好食,不過比較完,終於明白了,原來腸粉可以淋bat bat~另外,水餃,塊皮好薄,入面餡好多,而且菜同肉嘅比例剛剛好,入面嘅菜亦好新鮮,不斷有人包,食落好青新,符合而家多菜少肉原則,同埋成日出街食,油多肉多,今日終於可以清清腸胃,感覺好舒服,覺得好健康。我哋試咗西洋菜同韮菜,個人覺得西洋菜好食D, 韮菜嘅感太搶,不過除咗個腸粉失敗咗d, 水餃真係好有住家feel, 而且皮係超薄,另外記住如果想食煎餃,唔好太早去,佢要中午時間先有
睇飲茶男女介紹話好食,所以同男朋友走去試吓。
西洋菜餃
韮菜餃
2017-02-11
$36 (Breakfast)
  • 西洋菜水餃