2018-02-13 170 views
一波幾折,話說公司飯腳一直想試HeSheEat,但唔知點解每次訂位後都去唔成-.-終於夾好期訂位食,點知飯腳又突然痾嘔仲發現有喜^^結果都係同HeSheEat無緣臨時拉另一位同事去食,我地叫左兩個main...墨魚汁魷魚意粉: 意粉當中我最鍾意食扁意粉,入口爽滑彈牙,最有口感到!!當然魷魚都係my favorite.海鮮意大利飯: Risotto係意大利菜的signature,由生米燉到變熟飯,仲見到粒粒完整既米先係高境界!!面頭散有辣椒粉帶輕微辛辣, 中和左Risotto以往的油膩感來個小清新的帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末沙律,沙律汁酸酸甜甜好開胃,帶子表面係經煎封,外面少少脆,入面依然嫩滑juicy我自己最鍾意食香口野,炸蘑菇釀雞肉,蘑菇香滑juicy同雞肉都幾夾架~~沾麵包糠炸至金黃,沾黑松露蛋黃醬,將香味昇華了。甜品唔少得,朱古力窩夫是我同事特別request~~跟兩款sauce: 朱古力和紅莓窩夫要即整即食,暖笠笠,好似雞蛋仔一樣表面香脆,入面軟糯心太軟就一定係我favorite,今次唔係食抹茶啦,一轉新意思order拖肥果仁心太軟HeSheEat仲有tea set食,星期六下
墨魚汁魷魚扁意粉

海鮮意大利飯

臨時拉另一位同事去食,我地叫左兩個main...
帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末沙律

炸蘑菇釀雞肉

朱古力窩夫
窩夫要即整即食,暖笠笠,好似雞蛋仔一樣表面香脆,入面軟糯
拖肥果仁心太軟
HeSheEat仲有tea set食,星期六下午約埋朋友食tea傾計都幾正,唔駛出街同人逼^^
2018-01-23
墨魚汁魷魚扁意粉