2018-01-25
今日係銅鑼灣忙完,我朋友話食飯有咩介紹,我突然諗起呢到,就過左黎,呢次係我半年內第二次黎食,我好少可一間餐廳會咁快黎第二次,不過食過第一次後,的確感受到當中既味道,所以有返黎再食既沖動同上次一樣都係差唔多9點左右先到,不過今次都坐左幾枱人,比上次多人左,可能好食多人介紹哈哈。餐牌基本上都冇點變過,不過大家可以留意佢地心之推介,每日都有少許變動,當中不乏美食!牛柳粒石鍋飯上碟時滋滋聲岩岩出爐熱騰騰,香氣撲鼻,牛柳粒唔韌,剛上碟時都係7成熟左右,肉汁保持左係入面,加上食左一陣後,鍋邊既飯焦亦非常好味,唯一可以改善係醬汁有少許濃味壽司質素唔錯,蝦卷炸得乾身,4個roll配搭各有不同。另外呑拿魚配上薄薄一片青瓜,令呑拿魚食落不太油膩,幾好既配搭鯖魚燒得唔錯,唔腥,加上檸檬汁既點綴,的確幾開胃,不過小心d骨,都幾多元貝size 好大隻😵加上黑松露既點綴,亦冇腥味藍蝶花乳酸正正常常既一杯飲品,冇咩特別總括黎講,呢間餐廳在上碟、用料、擺碟都見到有用心準備,唔係都唔會黎食第二次☺️☺️☺️
牛柳粒石鍋飯
元貝size 好大隻😵加上黑松露既點綴,亦冇腥味
藍蝶花乳酸
正正常常既一杯飲品,冇咩特別