2021-07-26 1517 views
港人向來鍾情日本飲食文化,故不同類型及風格嘅日式料理店,都可以喺各區搵到。最近就同朋友到訪了一間創意日式居酒屋「心の食堂」。餐廳座落於耀華街百樂中心,店面地方不大,只有約三十餘個座位,但檯與檯之間都算闊落,配上室內的沙發座和牆身上的單車裝飾,裝潢簡約又帶點文青 feel。餐廳採自助形式點餐,客人須以手機掃描 QR Code 落單,而食物選項就有刺身、主食、心の卷物、迷你壽司杯、軍艦、魚生飯、燒物、小食、沙律、炸物、飲品及酒類等。先嚟一份三文魚刺身 ($40),一客 4 片,用木櫈仔盛上,賣相美觀。每一件都切得非常厚身,肉質柔軟,油脂分佈平均,入口鮮味十足。餐廳主打創意卷物,一場嚟到,當然唔可以錯過。呢道李小龍卷 ($68)  集炸蟹鉗,魚子醬、蟹籽及青瓜於一身,食落卜卜脆,口感好豐富,有營又開胃。石板黑松露牛油帶子 ($88),帶子用牛油煎至半熟,入口鮮甜嫩滑,加上以鐵鍋上檯,熱辣辣,香噴噴,配埋面頭的黑松露,將味道層次提升得淋漓盡致。鹽燒雞翼 ($50)  雞翼用竹籤串起,食落非常香口,雞肉嫩滑入味,咬下去仲有肉汁同雞油溢出,真係越食越滋味。主食點咗個蒜片牛柳粒石鍋飯 ($108),
主食點咗個蒜片牛柳粒石鍋飯 ($108),石鍋熱度十足,上檯時仍冒著煙,香味四溢。牛柳粒嫩滑軟腍,蒜片鬆脆甘香,與白飯拌勻一起吃,每一啖都係享受!
壓尾再點多客日式炒野菜 ($58) 同 紫薯甘栗餅 ($36)。雜菜分量剛好,材料有椰菜、紅蘿蔔和菇菌等,面頭放上木魚碎,加上濃味的醬汁,很惹味。
紫薯甘栗餅,內餡以日本紫薯蓉及甘栗粒製成,紫薯蓉香甜軟綿,混合粒粒栗子,更添口感,兩種食材配搭得簡直係天衣無縫,入口外脆內軟,香濃甘甜,為這頓晚餐完美作結!
銅鑼灣樓上嘅恬靜居酒屋~ 😉 空間唔太大但係一個溫馨嘅小地方同朋友敘吓舊🍵 友人 B同我本來仲諗住食完居酒屋嘅的式小食去第二度再戰,但其實就算唔叫主食佢地嘅嘢食都比想像中飽肚😂,推薦👉🏻玉子燒,👉🏻秋葵刺身沙律,同埋👉🏻鐵板燒類小菜。 ⁣⁣秋葵海鮮沙律 🥗 ($88)⁣石板燒同串燒都真係比較重口味,所以嗌番嗰沙律就可以中和番好多。秋葵配刺身呢個組合未見過,原來都幾夾~ 秋葵滑溜嘅口感令嗰沙律更加容易入口,有一種入口即溶嘅錯覺 ⁣心之蛋卷 🍳 ($88)蛋卷系佢哋嘅名物,外表趣緻走玩味路線,玉子非常飽滿,入面唔會過熟,熱溶芝士烘住中間保持到濕潤。兩個人 Share 份量啱啱好,佢嘅厚度亦都非常足量 ⁣石板黑松露牛油帶子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣帶子我就唔太食到黑松露味,但都烤得非常入味。佢呢種牛油香得嚟其實唔太油膩。 ⁣香蔥石板牛舌 👅 ($88)⁣牛舌偏鹹,燒汁味濃。不過日本傳統嘅燒烤其實都真係比較重口味。份量都幾多,牛舌系條狀上嘅,方便分享。嗰人覺得呢個其實可以配飯食 ⁣油甘魚刺身 🐟 (4切)⁣刺身其實係第一道嚟嘅嘢食,夠凍,厚切,亦都新鮮,都吾錯 ⁣京蔥雞肉串 🍖 ($40/兩串)

秋葵海鮮沙律 🥗 ($88)⁣
秋葵海鮮沙律

心之蛋卷 🍳 ($88)

石板黑松露牛油帶子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣

香蔥石板牛舌 👅 ($88)⁣
香蔥石板牛舌

油甘魚刺身 🐟 (4切)⁣
刺身其實係第一道嚟嘅嘢食,夠凍,厚切,亦都新鮮,都吾錯 ⁣
油甘魚刺身

京蔥雞肉串 🍖 ($40/兩串)⁣
唔推薦呢個串燒,雞肉雖然大塊,但overcook唔嫩滑⁣
京蔥雞肉串

秋葵海鮮沙律
香蔥石板牛舌
油甘魚刺身
  • 秋葵刺身沙律
  • 心の蛋卷
2021-04-29 2696 views
還記得去年風靡全球的「集合啦!動物森友會」Switch遊戲嗎?極愛動物和模擬經營遊戲的筆者簡直是著了魔,只是短短的一個月,遊玩時數已達數百......除了自己的村民,其中一個NPC人物「阿獺」亦頗得筆者的歡心,筆者更每天努力捕獲美味的帆立貝贈牠😂。位於銅鑼灣橫街窄巷的「心之食堂」亦用心為每一位「阿獺」提供厚切刺身和各款日式料理,讓大家嚐到大海和日本的味道。環境:✨小店裝潢簡潔清靜,能看到禮頓中心一帶的景色。服務:✨職員友好親切,上菜速度快。✨客人可用自己的手提電話登入點菜系統,環保方便。食物:🐟 三文魚腩 ($58)及 🐚 帆立貝 ($38)✨兩款刺身同放在小木椅子上,可愛特別。✨三文魚腩全都是厚切,滑而肥美,紋理清晰可見。✨帆立貝味道純淨甘甜,夾上青瓜片後口感多了一份清爽。🪨 原條鰻魚石鍋飯 ($118)✨圖片可見原條鰻魚非常巨大,這個價錢並不貴。帶點焦香的米飯混合了甜鰻魚汁,很不俗!🐮 心之火焰鐵板牛柳串 ($88)✨紅椒牛柳肉串像寶劍般插在菠蘿上,上菜後職員為其點火,下一秒成了一團灼灼燃燒的火焰,整間餐廳飄散著燒牛肉香味,極具儀式感。✨吃下去牛味濃郁,帶點嚼勁,可見沒有使用化學鬆

環境:

✨小店裝潢簡潔清靜,能看到禮頓中心一帶的景色。

服務:
✨職員友好親切,上菜速度快。
✨客人可用自己的手提電話登入點菜系統,環保方便。

食物:

🐟 三文魚腩 ($58)及 🐚 帆立貝 ($38)
✨兩款刺身同放在小木椅子上,可愛特別。
✨三文魚腩全都是厚切,滑而肥美,紋理清晰可見。
✨帆立貝味道純淨甘甜,夾上青瓜片後口感多了一份清爽。

🪨 原條鰻魚石鍋飯 ($118)

🐮 心之火焰鐵板牛柳串 ($88)

✨吃下去牛味濃郁,帶點嚼勁,可見沒有使用化學鬆肉粉。

🐉 李小龍卷 ($68)

✨卷物亦放在小木椅子上,餡料包括炸蟹鉗、牛油果、魚子醬、蟹籽及青瓜,味道平衡,既豐富亦具飽腹感。

🍹 蝶豆花白桃乳酸 ($48)
✨乳酸飲料清甜解渴,不會過甜。

🍠 紫薯甘栗餅 ($36)
✨外層炸得金黃酥脆,配上甜而不膩的紫薯甘栗餡料,不經不覺就吃完一塊。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅
整體價錢💸💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2021-04-22
前幾日去看《 STAND BY ME 多啦A夢 2》傳媒優先場,看戲前先去心之食堂吃和食料理晚餐。這裡是小店格局,座位不多,裝修卻是帶有雅致的文藝氣息。掃描QR code後就可用手機點菜,不用Download App,環保方便又有效率。餐廳菜單選擇不少,壽司、串燒、飯麵主食、炸物小吃等等,不論賣相或配搭都別具創意。李小龍卷 $68 將手卷放在小木椅上甚有特色,其實就是加州卷的變奏版。李小龍卷的材料包括炸蟹鉗,蟹柳,魚子醬,蟹籽,青瓜,配搭清爽開胃。心の蛋卷 $88這道菜可說是人氣之選,看見差不多每枱都有點,我們專程來到又怎能錯過呢?!一切開就緩緩流出流心芝士,入口嫩滑,裡面夾雜著三文魚、魚子等配料,濃郁蛋香中混合了魚鮮味。鐵板豆腐 $48上菜時,鐵板熱氣逼人,滋滋咋咋,煙霧瀰漫,即時香氣四溢。軟嫩的豆腐入口即化,吸滿甘甜的和風醬汁。味淋魚干 $88燒得富有焦香之餘,鮮甜可口,一點也不腥。雞泡魚乾煙煙韌韌甚具咬口,吃時蘸些沙律醬,風味十足。原條鰻魚石鍋飯 $118石鍋溫度夠熱,蒸氣騰騰,從頭吃到底都可保持熱燙溫度。原條上單是視覺已別具氣勢,鰻魚淋上鹹香帶甜的醬汁,厚肉肥美,肉質嫩滑,細骨

這裡是小店格局,座位不多,裝修卻是帶有雅致的文藝氣息。

李小龍卷 $68
將手卷放在小木椅上甚有特色,其實就是加州卷的變奏版。

心の蛋卷 $88

鐵板豆腐 $48
上菜時,鐵板熱氣逼人,滋滋咋咋,煙霧瀰漫,即時香氣四溢。
鐵板豆腐

軟嫩的豆腐入口即化,吸滿甘甜的和風醬汁。
鐵板豆腐

味淋魚干 $88
燒得富有焦香之餘,鮮甜可口,一點也不腥。
味淋魚干

雞泡魚乾煙煙韌韌甚具咬口,吃時蘸些沙律醬,風味十足。

原條鰻魚石鍋飯 $118
石鍋溫度夠熱,蒸氣騰騰,從頭吃到底都可保持熱燙溫度。
原條鰻魚石鍋飯

原條上單是視覺已別具氣勢,鰻魚淋上鹹香帶甜的醬汁,厚肉肥美,肉質嫩滑,細骨不算多,被炙烤得油香四溢,
原條鰻魚石鍋飯

底層香脆飯焦與上層軟糯白飯完全混合,焦香味相當好下飯。

炸芋圓 $38
一口一個,外皮炸得金黃酥脆,入口不會太油膩。
炸芋圓

裡面包裹著綿密的芋泥內餡,鬆軟香Q,甜度亦不會過高。
炸芋圓
2021-03-30
2021-09-05 0 views
我哋嗌咗三文魚(4片)($40)、心の火焰鐵板牛柳(2串) ($88)、心の魚生飯($98)、燒鯖魚飯($68)、吉列炸蠔($68)咁首先講咗最特別嗰個鐵板牛柳先啦呢個應該係最值得打卡嘅一個❤️❤️因為店員一擺低之後就會用火機點著佢🔥🔥而牛柳食落去幾有口感,好濃郁牛肉香味咁跟住就講吓燒鯖魚飯同吉列炸蠔嗰個鯖魚真係勁新鮮滾熱辣👍👍(因為佢哋係即叫即燒,所以可能要等耐啲)但係真心覺得等得好值得‼️‼️因為佢嗰塊皮真係好脆口啲魚肉食落去都好新鮮🤩🤩而吉列炸蠔當然都係新鮮滾熱辣炸起嘅之後就係我最期待嘅心の魚生飯同埋三文魚前者就有齊好多唔同款式嘅粒粒魚生,包括係三文魚同鮮蝦刺身等等呢個真係好正💖💖跟佳嗰個三文魚更加高質因為佢真係好新鮮,而且仲超厚肉💕💕我完全唔捨得食曬所以我真心推薦呢個三文魚🥰🥰(其實我最想食三文魚腩,不過我哋去嗰日賣曬)最後就講埋嘢飲方面啦我朋友就揀咗要藍蝶花白桃乳酸($48)飲落去幾重桃味,唔太會甜而我就係飲忌廉溝鮮奶($38)佢哋嘅忌廉溝鮮奶係真係cream mix 鮮奶所以覺得幾吸引

咁首先講咗最特別嗰個鐵板牛柳先啦
呢個應該係最值得打卡嘅一個❤️❤️
因為店員一擺低之後就會用火機點著佢🔥🔥
而牛柳食落去幾有口感,好濃郁牛肉香味

咁跟住就講吓燒鯖魚飯同吉列炸蠔
但係真心覺得等得好值得‼️‼️
因為佢嗰塊皮真係好脆口
啲魚肉食落去都好新鮮🤩🤩
而吉列炸蠔當然都係新鮮滾熱辣炸起嘅

之後就係我最期待嘅心の魚生飯同埋三文魚
呢個真係好正💖💖
跟佳嗰個三文魚更加高質
因為佢真係好新鮮,而且仲超厚肉💕💕
我完全唔捨得食曬
所以我真心推薦呢個三文魚🥰🥰
(其實我最想食三文魚腩,不過我哋去嗰日賣曬)

最後就講埋嘢飲方面啦
我朋友就揀咗要藍蝶花白桃乳酸($48)
飲落去幾重桃味,唔太會甜
而我就係飲忌廉溝鮮奶($38)
佢哋嘅忌廉溝鮮奶係真係cream mix 鮮奶
所以覺得幾吸引
  • 心之火焰鐵板牛柳串
  • 心之魚生飯
  • 三文魚刺身
  • 吉列炸蠔
  • 藍蝶花白桃乳酸
2021-09-03 17 views
心の食堂地方雖小但食物一啲都唔馬虎,用QR code點餐對小店嘅店員同食客嚟講都好方便。心の蛋卷係依度嘅招牌,切開見到流心芝士仲有滿滿嘅三文魚同蟹籽就知道係心機之作,味道亦一級棒呢💯李小龍卷原來係因為炸蟹鉗而命名,又幾搞笑;卷物仲有牛油果、魚子醬、蟹籽同青瓜,配搭唔錯。石板帶子上菜時仍冒煙,黑松露味末算突出但帶子肉好嫩,裙邊彈牙。依度嘅炸物都有水準,炸蠔同可樂餅都係即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,份量多又香口。燒物就試咗雞軟骨同菠蘿,前者調味適當幾惹味,後者鮮甜多汁,食得狼狽少少但好滋味~飲品定價合理,飲番杯烏龍茶解膩就最啱lu😋
心の蛋卷

心の蛋卷

吉列炸蠔
蟹肉忌廉餅

燒雞軟骨 (3串)
原條燒菠蘿

飲品定價合理,飲番杯烏龍茶解膩就最啱lu😋
(凍) 烏龍茶
  • 心之蛋卷
2021-08-30 33 views
位於銅鑼灣食廈樓上的日式料理,餐廳牆上掛滿了單車,環境像普通的cafe餐牌有很多的選擇主要以刺身、串燒和小吃為主螢光魷魚($68),醃漬後的魷魚帶鹹香,應該還加了柚子汁作調味,所以鹹中帶點酸邪惡包($76)之所以叫邪惡包, 是因為同時把兩種誘惑放在一起,帶子和鵝肝兩種截然不同的味道,一個清甜鮮味,一個味道濃烈,放在一起吃鵝肝味道先彈出,口感卻傾向於帶子的爽滑,幾特別海膽蟹子杯($68),正確來說應該是海膽蟹子迷你飯,海膽新鮮,小小的一杯,少吃多滋味彩虹卷($68)是卷物的其中一款, 中間是炸蝦,一邊是蟹子,一邊是白芝麻,另一邊是脆紫菜,不同口感聚集於一件卷物之中,用心之作厚燒牛舌心($58) 非常厚身, 口感爽口汁燒牛肉飯($58),看上去小小的一碗,其實份量不少,上面堆疊了很多牛肉片鰻魚茶漬飯($58),用的是切條的鰻魚,略嫌茶漬飯味道過濃

餐牌有很多的選擇主要以刺身、串燒和小吃為主

厚燒牛舌心($58) 非常厚身, 口感爽口

鰻魚茶漬飯($58),用的是切條的鰻魚,略嫌茶漬飯味道過濃

2021-08-28 26 views
心之食堂 (銅鑼灣).秋葵刺身沙律- 呢個沙律個人認為係性價比之王,佢$88但一大盤,内有健康蔬菜秋葵切粒,另有呑拿魚刺身粒以及大量沙律菜,伴芝麻醬,好吃😋.燒原條粟米🌽- 燒粟米需時,粟米燒得金黃色而且很甜!.海膽軍艦2件- $98有兩件超肥美海膽,雖然海膽稱不上鮮甜但份量好多,可以先吃部份刺身再成啖食壽司軍艦🥰.彩虹卷- 彩虹卷真係每面沾不同顏色嘅食材,紫菜粉,蟹籽,芝麻等,包住炸蝦🍤青瓜等,很不錯!.燒雞腎(2串)- 雞腎不錯,汁燒又夠爽口.蒜片牛柳粒石鍋飯- 呢個推薦,飯量超夠,牛柳粒夠惗身,蒜片勁香,不錯嘅主食. 📌 心之食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
心之食堂 (銅鑼灣)

燒原條粟米🌽- 燒粟米需時,粟米燒得金黃色而且很甜!

燒雞腎(2串)- 雞腎不錯,汁燒又夠爽口

📌 心之食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
喺time square 行完街之後,就去咗附近百樂中心嗰度睇吓食咩好,之後上咗一間餐廳試吓,順便飲杯野傾吓計😗同朋友叫左個海膽蟹籽杯,心之蛋卷,心之魚生飯,邪惡包,蟹肉忌廉餅,日式炒雜菌,另外仲叫咗兩杯嘢飲-藍蝶花白桃乳酸同鳥龍茶重點推介:心之魚生飯,一上到黎見到有個心形❤️嘅魚生飯,感覺好sweet🥰 ,好適合情侶嚟向對方表達愛意😍,而且份量都唔少,刺身就切粒擺喺個飯嘅上面💓心之蛋卷,蛋卷裏面包着芝士同埋明太子,切開去,一拉出嚟嗰種感覺真係好正,以及而且好足料💁🏻‍♀️邪惡包,聽到呢個名,就知道真係好邪惡,佢係用紫菜包住啲生菜再有帶子同埋鵝肝,夾埋一齊食,真係好正😌藍蝶花白桃乳酸,天氣熱辣辣,真係要飲返杯凍野飲解渴,咁得出淡淡的桃味,同埋乳酸好夾,令到我不經意食多咗🤦🏻‍♀️整體來講,餐廳CP值都幾高,價錢來講都算實惠,位置都方便,大家如果經過銅鑼灣都可以試吓😌

重點推介:

一間位於銅鑼灣時代廣場附近既樓上鋪,雖然店鋪細細,但係選擇夠多,放工同朋友黎都唔錯~食物全部都好比心機整,可惜知道既人唔多,IG都好似比較少,今次食到好既野都希望同大家分享吓多D人知啦~呢個彩虹卷整得好有心機,賣相吸引,而且入面有炸蝦~口感一流。呢度既招牌就一定係呢個心之蛋捲。入面仲有流心芝士,所以食完都有D飽。蟹肉忌廉餅有驚喜,炸得黎完全唔會覺得「漏」,一個人都可以食晒成碟。蘆筍海老牛肉卷,醬汁好野味。

彩虹卷

呢度既招牌就一定係呢個心之蛋捲。
心之蛋捲

入面仲有流心芝士,所以食完都有D飽。

蟹肉忌廉餅

蘆筍海老牛肉卷,醬汁好野味。
蘆筍海老牛肉卷

2021-08-24
蘆筍海老牛肉卷
2021-08-24 30 views
.📍心之食堂 📍香港銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室這次選的都是店內的熱門食物,點了心之蛋卷(88hkd)、心之火焰鐵板牛柳(88hkd)和石板黑松露牛油帶子(88hkd),蛋卷的特別之處在於它有很多三文魚和蟹籽在裏面,每口都是大滿足,牛柳串上桌時火超大👀肉質不會乾柴也很惹味,配啤酒一流😍帶子也好大粒,配著黑松露吃好香好滿足🙈卷物選了李小龍卷(68hkd)和彩虹卷(68hkd),前者主要有炸蟹鉗和魚子醬,後者有炸蝦跟黑魚子,個人覺得彩虹卷顏值和味道都很高,值得一試🔥還有飲品藍蝶花白桃乳酸(48hkd),顏色是霧霧的紫色好好看,味道酸酸甜甜帶點白桃的香氣🥰#foodiblum日式
📍心之食堂

心之火焰鐵板牛柳
李小龍卷+彩虹卷
藍蝶花白桃乳酸
2021-08-24 20 views
高水準良心日本料理同朋友慶祝生日,當然要揀一間有質素保證的良心小店去支持。餐廳在銅鑼灣鬧市商業大廈的樓上鋪,地點不像地舖一樣方便,可是食物的選擇也很多,而且下單的程序自動化,只要scan QR code便可以輕鬆落單了。我印象深刻一定是刺身,四件刺身放在木製少擺設上,每一件也是非常厚切。除咗有厚度,也是非常新鮮呢!看到網上很多人也會點這個蛋卷,我和朋友也點了一個,平常在餐廳都是吃生日甜品,想不到這裏可以在蛋卷上寫上生日快樂呢!牛舌心也是我個人的心水之選,這裏燒得相當出色,不會太乾,肉質很嫩。這裏的水準平均,與朋友聚會可以選擇這裏呢。
高水準良心日本料理

這裏的水準平均,與朋友聚會可以選擇這裏呢。
#210821.<心の玉子燒 $88>用茄汁唧出店名心燒😆切開有拉絲芝士🤩拌上三文魚和蟹籽更豐富💁🏿‍♀️而且配料份量多🙂玉子燒煎得頗滑👍🏿.<心之魚生飯 $98>心型配合餐廳主題👻有牡丹蝦 三文魚 吞拿魚 油甘魚等🌟蝦籽就圍住壽司飯🍣仲有薑片同wasabi✨覺得魚生份量可以多少少🤏🏿.<京葱雞肉串 $40/2>即叫即燒雞肉微脆內裏嫩滑☺️加上大葱鮮甜惹味💛而且調味恰到好處🤤<汁燒白鱔 $78>啱晒鍾意食鰻魚但唔鍾意燒汁嘅我🤣燒得十分嫩滑 油脂剛好鎖住🤤鰻魚都十分之新鮮🤤.<李小龍卷 $68>入面有青瓜 牛油果🥑炸蟹鉗🍤出面裹上蟹籽💛略嫌炸物唔太新鮮😢.<日式炒雜菜 $58>份量頗多夠獲氣🤩還有木魚絲調味🙂不會太單調😚.整體食物高質多種類🌟值得支持啊🥰
#210821

<日式炒雜菜 $58>
份量頗多夠獲氣🤩還有木魚絲調味🙂不會太單調😚
整體食物高質多種類🌟值得支持啊🥰
Dinner
❤️‍🔥❤️‍🔥大力推介鍋邊香脆鍋巴鰻魚飯🤤必食!!!❤️‍🔥❤️‍🔥感覺這間真是隱世小店,坐落於銅鑼灣鬧市中的大廈高層裡,不是隨便行過就找到的店呀~而且在食物中能感受到廚師製作的用心💕店裡仲有大中小型的單車🚲擺設☺️☘︎︎ ☘︎︎ 石板黑松露牛油帶子👍 $𝟠𝟠➪ 以石板保持熱度,椰菜吸盡醬油香氣,牛油煎香帶子仍然大粒,應該也是貴價帶子呢~配黑松露更提升了層次!☘︎︎ ☘︎︎ 蟹肉忌廉餅$𝟛𝟠➪ 因為呢排都食日式餐廳,一下子食咗唔同餐廳嘅忌廉餅,各店家都能夠維持水準,外脆內軟,軟滑忌廉+蟹肉🤤又是萬能的配搭~☘︎︎ ☘︎︎ 日式炒野菜$𝟝𝟠➪ 有菇仔、甘荀炒椰菜,撒上木魚和白芝麻,再加點甜豉油,不錯哦😌☘︎︎ ☘︎︎ 蘆筍海老牛肉卷$𝟝𝟠➪ 呢款菜式較為少見🥸蘆筍和蝦卷在牛肉裡,燒牛肉好juicy!☘︎︎ ☘︎︎ 原條鰻魚石鍋飯👍👍 $𝟙𝟙𝟠😍➪ 石鍋飯配上原條鰻魚,好足料!看到已經十分喜歡💕石鍋飯非常驚喜😍端上時熱烘烘配上鰻魚汁撈飯,烹煮鰻魚石鍋時溫度控制得剛好,形成鍋邊脆脆飯焦(=鍋巴)😱更吸收了鰻魚的精華,香脆得不得了!吃不停了🥺差點爭食要打架🥺☘︎︎ ☘︎︎ 京蔥雞肉串$𝟜𝟘➪ 我真係好鍾意食雞肉+京蔥呢個配搭😂有間火鍋店都可以係咁落

☘︎︎ ☘︎︎ 石板黑松露牛油帶子👍 $𝟠𝟠
➪ 以石板保持熱度,椰菜吸盡醬油香氣,

☘︎︎ ☘︎︎ 蟹肉忌廉餅$𝟛𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 日式炒野菜$𝟝𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 蘆筍海老牛肉卷$𝟝𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 原條鰻魚石鍋飯👍👍 $𝟙𝟙𝟠😍

☘︎︎ ☘︎︎ 京蔥雞肉串$𝟜𝟘

➪ 我真係好鍾意食雞肉+京蔥呢個配搭😂有間火鍋店都可以係咁落京蔥,我都成日落😛京蔥香口,雞肉爽口🥰OK幾滿意😆😆

☘︎︎ 天然蘋果醋👍 $𝟚𝟠

➪ 食完一餐heavy food,難得有蘋果醋供應呢,1秒都不用猶豫即點~大大杯嘅微酸蘋果醋,真係好舒服呀😌

☘︎︎ 心之梅酒特飲$𝟝𝟠
➪ 串燒配微甜嘅梅酒一樣咁夾😌酒精濃度不太重和剌激,小酌怡情😋

▼・ᴥ・▼
  • 原條鰻魚石鍋飯