2019-08-10 1041 views
在大街上嘅大廈二樓, 唔留心嘅話都會走過咗 ,可以認住大廈門口擺出嚟嘅餐牌,推大閘內進。餐廳內大概容納到幾十人 ,我來的時候算早 ,仲未係好多人, 老闆俾我揀喜歡的位置。坐位都好舒服。意大利瓜忌廉湯用咗意大利瓜煲嘅忌廉湯 ,會飲到而家嘅味道 ,不過整體上覺得湯上面嘅忌廉有點漏。配搭嘅麵包同牛油就正常,味道冇咩特別。蒜香蜆肉炒意粉一上枱熱氣騰騰。意粉加埋蜆肉 、蒜頭等炒香, 炒得香。每一條意粉嘅外層都有微微嘅焦香,火喉剛剛好 。蜆肉冇腥味,調味用料得宜, 比我期望好食, 唔錯唔錯。檸檬茶濃淡適宜檸檬夠新鮮唔錯,大杯翻少少就更好喇。士多啤梨醬奶凍甜品帶來驚喜, 奶凍好滑 ,奶香味濃沃,即係用料好足夠 ,小小嘅一杯完滿咗成個餐。值得一提嘅, 係店員同老闆嘅服務非常細心有禮,令人覺得賓至如歸嘅感覺。 呢種服務好值得嘉許。會再嚟試其他嘅食物。

意大利瓜忌廉湯

配搭嘅麵包同牛油就正常,味道冇咩特別。

蒜香蜆肉炒意粉

檸檬茶
濃淡適宜檸檬夠新鮮唔錯,大杯翻少少就更好喇。

士多啤梨醬奶凍

會再嚟試其他嘅食物。
$97 (Lunch)
  • 奶凍