2019-04-04 122 views
今日放工同事話要去SOGO買野~買完就一齊食晚餐啦!佢講起想食Burgeroom,記得好耐之前睇openrice已經知有呢間鋪,雖然果陣屋企同番工地點都係係九龍,但都專登慕名而去加老連山道去食,印象中地點都有d難搵,但而家搬左去Fashion Walk就非常方便,個環境仲要勁Chill!可能星期一既關係唔算好多人,朋友怕凍就揀左室內坐,如果情侶黎食揀坐outdoor就好浪漫囉~~因為前幾日食左牛肉漢堡,今日我就揀左個菠蘿燒烤醬雞柳漢堡~同事揀左墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,再加左個鱈魚手指同黎親都必叫既旋風薯條,野飲就叫左2罐汽水~等左陣鱈魚手指就黎啦~外表炸得金黃,做到外脆內軟效果,入面既魚肉唔會一咬就散哂,點埋中間既他他醬係絕配!同事仲話個他他醬可以係餐廳自己調較,話唔同佢平時買果D,係咪真我就唔知嚕~我淨係知好食囉~😂😂之後Burger們同薯條都相繼上檯,Burger切開左一半方便食,我食既係菠蘿燒烤醬雞柳漢堡,一咬落去d菠蘿汁同肉汁必哂出黎充滿口腔~超!級!滿!足!!!!麵包用牛油烘過所以有牛油香,雞柳烤過所以有焦香,夾埋紫洋蔥同埋燒烤醬所以成個包就充滿誘人既香味!而菠蘿、生菜同蕃茄

鱈魚手指配他他醬

之後Burger們同薯條都相繼上檯,Burger切開左一半方便食,我食既係菠蘿燒烤醬雞柳漢堡,一咬落去d菠蘿汁同肉汁必哂出黎充滿口腔~超!級!滿!足!!!!麵包用牛油烘過所以有牛油香,雞柳烤過所以有焦香,夾埋紫洋蔥同埋燒烤醬所以成個包就充滿誘人既香味!而菠蘿、生菜同蕃茄就為成個包減去油膩感~

菠蘿燒烤醬雞柳漢堡

而同事食既墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,我眼見D芝士溶到好似瀑布咁掛係漢堡扒上面,個賣相好吸引~同事評價話個漢堡扒熟成程度岩岩好,所以Juicy得黎又有牛肉香味,掛係漢堡扒上既芝士唔會太咸,同樣有蕃茄同生菜,佢話食得出蕃茄同生菜係好新鮮。重點係個墨西哥辣椒同個醬汁令成個包味道好突出,佢話呢個要俾5星喎~

墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡

而旋風薯條係我地一路食burger一路搶食既小食~唔知係咪俾m記潛移默化覺得食burger係要配薯條同汽水~
呢度既薯條新鮮炸起所以我地係唔會食到凍既薯條,最鍾意揀d細條勁脆果d食~出面有個自助調味吧可以自己拎茄汁同mustard,仲有黑椒~

旋風薯條

食左咁多野每人都係百幾蚊,食到勁飽!下次同老公黎坐室外位Chill下浪漫下先!