2019-06-10 364 views
啱啱買咗架新車🚗,同老婆入去西貢游車河,今日天朗氣清,藍天白雲,好適宜去有戸外嘅餐廳,就選擇咗有海景嘅泰國菜,泰道,其實已經食過幾次,個海景180度,超級休閒,好似去咗旅行咁,我哋還入去前10分鐘,已經叫佢燒定半隻泰式燒雞,因為上次等左半個鐘頭,侍應推介呢個真係不得了,好食到痴線!有炭燒味道,雞肉完全滑,好的食呀!泰式生蝦,蝦都好大隻,食得出唔係生蝦,可能係急凍死蝦,但係個汁做得好好,可以彌補不足,咖喱海鮮,味道中中庸庸,我還叫咗蒜蓉包,用來點加喱一流,老婆仲忍唔住叫咗杯生啤酒🍻好可惜我揸車唔可以飲酒,我就叫咗杯芒果沙冰,都唔錯!超級大杯,優休閒閒一個下午,價錢唔會太平,兩個人食咗七百幾,但我覺得今時今日,又有靚景,又可以免費泊車,好過市區食飯啦
泰式燒雞
泰式燒雞