2019-03-25 167 views
今日收工去左市中心三樓食呢間囍越,呢度裝修好靚,半開放式既格局,可以望到市中心廣場個大電視,人流都頗多。越南食物我一向都好中意,今次無食佢既檬粉,叫左個蛋網海鮮炒金邊粉 $78外觀好靚,用煎到薄一薄既蛋皮包住的金邊粉,上面放左的芽菜同紅蘿蔔絲🥕金邊粉有少少辣,唔會炒到好乾,同的海鮮一齊炒埋一碟,好惹味,最後仲食到甜甜地,應該係用左的甜甜地既醬炒,分量都唔少。仲有叫左個馬拉盞炒通菜$68馬拉盞既味勁濃,仲有好多蝦米🦐,不錯仲有幾款菜可以揀:芥蘭/蓮藕苗蓮藕苗好像好特別,下次一定要試試佢。最後就係我食越南野必定試既米紙卷!豬頸肉米紙卷 $62米紙卷份量好多,沾個個醬汁成樽放係枱面,中意落幾多就落幾多,個醬汁調得好味!酸甜度剛剛好!豬頸肉唔會硬,食落仲有少少肉汁,配埋的菜同米紙,唔會太難咬,不錯!兩杯飲品:椰青落霞$38姐係百香果汁🍹+蘆薈粒百香果好甜,蘆薈粒無酸味,成杯感覺好棒!每一啖都有得咬,不錯!

仲有叫左個馬拉盞炒通菜$68
馬拉盞既味勁濃,仲有好多蝦米🦐,不錯

仲有幾款菜可以揀:芥蘭/蓮藕苗
蓮藕苗好像好特別,下次一定要試試佢。

最後就係我食越南野必定試既米紙卷!
豬頸肉米紙卷 $62

兩杯飲品:椰青