2024-05-12 19 views
今日去咗觀塘探朋友,見到間好有中式味道既建築物。原來係一間茶樓嚟,咁就同朋友去食餐家常便飯😬😬#河塘畔水芹香 ($88) – 有蓮藕,准山,木耳,西芹快炒既一碟小菜,蓮藕同准山仲保持到個種爽脆,亦都有夠清新👍🏻#干煸柳菜蝦米粉絲 ($78) – 依個粉絲幾特別,出面好少有咁既配搭。蝦米既味道幾出食得到個種鮮味,而且粉量都幾大碟。🥰#鮑魚雞煲 – 雞煲上枱個陣仲有鍋氣係中式酒樓既風味,雞煲好香而且啲雞唔會過老鞋哂,仲保持到嫩滑同埋鮑魚都煮到夠冧身😋成間餐廳都係傳統港式茶樓配上好中式既外貌,行過就好易認到佢。經理同啲職員都好好客,我哋食完野仲請我哋食糖水添,眼見亦都有唔少街坊嚟食母親節飯🥰🥰

#鮑魚雞煲雞煲上枱個陣仲有鍋氣係中式酒樓既風味,雞煲好香而且啲雞唔會過老鞋哂,仲保持到嫩滑同埋鮑魚都煮到夠冧身😋